9.12.12

Το μεγάλο δικαστικό παζάρι...


Eδώ και πάρα πολύ καιρό ζούμε την αποκάλυψη αυτού πού υποψιοζόμασταν πολλά χρόνια. Πώς το δικαστικό σύστημα στην Χώρα μας καρκινοβατεί.
Και δεν είναι τωρινό αυτό το φαινόμενο. Είναι διαχρονικό. Ξεκινάει από συστάσεως τού Νεοελληνικού κράτους. Δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί εξαίρεση αυτός ο Θεσμός όταν όλοι οι θεσμοί του Νεοελληνικού κράτους από συστάσεως του τσαλαβουτάνε στις λάσπες και πάνε κουτσαίνοντας την νεοελληνική ιστορική διαδρομή.

 
Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα μετά την δολοφονία του Μεγάλου Έλληνα Ιωάννη Καποδίστρια, δομήθηκε στις παλιές πελατειακές κοτζαμπάσικες βάσεις του Σουλτανικού δικαίου. Οι πρώτοι Έλληνες αυτόχθονες επιχειρηματίες, ήταν πρώην κατσαπλιάδες πού βάσισαν την ανάπτυξή τους στην προσκόλληση στο πελατειακό πολιτικό σύστημα,προκειμένου να αρμέγουν μέσω των κρατικών ταμείων, πού πάντα ήταν χρεοκοπημένα, αφού και αυτά με την σειρά τους, άρμεγαν τα δάνεια για να ταΐζουν την κρατικοδίαιτη επιχειρηματική και πολιτική διαπλοκή και να πετάνε και τα ψίχουλα στην ευρύτερη πελατεία τού "λαουτζίκου".
Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν σε μία τέτοια στρεβλή ανάπτυξη ενός κρατικού μορφώματος, που στερήθηκε τον Ευρωπαϊκό διαφωτισμό, η δικαστική εξουσία και το δικαστικό σύστημα να αποτελούσαν εξαίρεση.

Ούτε είναι τυχαίο πώς ο Μεγάλος επίσης Ελληνας, Χαρίλαος Τρικούπης, σέ μία άνευ προηγουμένου δικαστική εκκαθάριση, αναγκάστηκε να απολύσει τούς μισούς τότε Δικαστές επειδή δωροδοκούνταν ασύστολα και εν ψυχρω.
Και όπως λέει και ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης, "από τότε οι Έλληνες δικαστές έγιναν πιο προσεκτικοί"!!! στό βιβλίο του «Κωμικοτραγική Ιστορία του Νεοελληνικού κράτους»
Όλα τα συντάγματα τού Νεοελληνικού κράτους είχαν μία απόλυτη μέχρι σήμερα Κοτζαμπάσικη φιλοσοφία και το μόνο τους "πλεονέκτημα" είναι να στηρίζουν αυτό το κρατικό μόρφωμα τής πολιτικό-επιχειρηματικής διαπλοκής σε συνεργασία με τα κατοχυρωμένα από τα Ελληνικά συντάγματα "δικαιώματα" μίας δικαστικής εξουσίας πού έπαιζε πάντα στα όρια του στημένου παιγνιδιού.
Η μεταπολίτευση απλά έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. Μαζί με όλη την Ελληνική κοινωνία, πού μαζικά πια γεύθηκε τούς μέχρι τότε "απαγορευμένους καρπούς" μίας απρόσμενης ευημερίας,  πού εκτοξεύθηκε στα ύψη βασισμένη σε τεράστια δάνεια από την Ευρώπη και ένα σωρό επιδότήσεις, όλοι οι μισθοί τού σκληρού πυρήνα τών πελατών τού Νεοελληνικού κράτους, άρχισαν να ανεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς. Με απείρου κάλλους επιδόματα, που πολλές φορές έφταναν να είναι τριπλάσιοι από τον ίδιο τον κορμό τού μισθού.
Δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση από αυτό οι Έλληνες Δικαστές, αφού το σύνταγμα τούς δίνει και το μαχαίρι και το καρπούζι. Καί όταν έχεις αυτά τα δύο τότε μπορείς να φας όσα καρπούζια θές και λογαριασμό να μην δώσεις σε κανέναν. Καί σε ποιόν άλλωστε να δώσεις; Στό πελατειακό κοτζαμπάσικο πολιτικό σύστημα; Το ένα χέρι νίβει το άλλο, και τα δύο το πρόσωπο.
Ώσπου φτάσαμε στην Χρεοκοπία.
Τό απόστημα έσπασε και όλο το πύον πια δύσοσμο και γεμάτο μικρόβια κατακλύζει όλη την κοινωνία, και άπαντες αποκαλύπτονται.
Δισεκατομμύρια ανείσπρακτες οφειλές λιμνάζουν ακόμα και σήμερα στα φορολογικά δικαστήρια. Αυτά τα παραπάνω φαινόμενα προκύπτουν μέσα από μία σειρά 20 και πλέον ετών και δεν είναι φαινόμενα των τελευταίων 3 ετών.
Η φοροδιαφυγή έχει πια ονομασία. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, με τις ευλογίες ενός ΑΘΛΙΟΥ διαχρονικά Ελληνικού συντάγματος, που παρά τις επί μέρους αναθεωρήσεις παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο μέ το πρώτο κοτζαμπάσικο Ελληνικό σύνταγμα τού ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑ-Αρχιτοκογλύφου-Αρχαιοκάπηλου και καταπατητή Δημοσίων εκτάσεων Μακρυγιάννη.
Καί σε όλα αυτά, κανένας διαπλεκόμενος δεν διώκεται. Καμία τοπική μαφία τοκογλύφων δεν αποκαλύπτεται.
Καί εάν ποτέ αποκαλυφθεί, η δίκη θα γίνει σε 10 χρόνια... αυτό σημαίνει πολλές φορές παραγραφή.
Δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις πολιτών χρονίζουν στα δικαστήρια, ενώ οι φυλακές είναι γεμάτες αρρώστους χρήστες. Αυτά συνέβαιναν τα 25 τουλάχιστον τελευταία χρόνια τής Μεταπολίτευσης.
Όποιος νομίζει πώς για την σημερινή χρεοκοπία δεν έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης και η δικαστική εξουσία, καλό θα είναι να πάει για ύπνο.
Όλα αυτά πιστοποιηθήκαν μόλις χθες, μία ιστορική μέρα την 8η Δεκεμβρίου του σωτήριου έτους 2012.
Η ηθική κατάπτωση ξεπέρασε κάθε όριο. Το παζάρι σαν ένα δίκαιο τής Ανατολίτικης νοοτροπίας εισήλθε στα όρια των συνταγματικών εξουσιών.
Ποτέ και σε καμία Χώρα τού πλανήτη δεν έγινε αυτό που έγινε χθες στην Ελλάδα.
Δικαστές: "Κατεβαίνουμε από την έδρα στις 10 το πρωί"
Πολιτικό σύστημα: "Θα σας κάνουμε νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις στα στεγαστικά σας δάνεια, θα αποδεσμεύσουμε τα αναδρομικά σας του 2011, πού θα τα πάρετε ζεστά σε μετρητό-
cash, και θα σάς δώσουμε και κανένα επιδοματάκι"…
Δικαστές: "Τότε θα κατεβαίνουμε από την έδρα στις 12 το μεσημέρι".
Το παζάρι θα συνεχιστεί πιο έντονα.
"Δώσε μου να σου δώσω" και από τις δύο πλευρές.
Ωστόσο η Ελλάδα από χθες πιστοποίησε και με "δικαστικές αποφάσεις" την ηθική της χρεοκοπία πού ζει από το 1831.
Το παζάρι έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο.
Χρεοκοπία ηθική, πολιτισμική, δικαστική, πολιτική.
Η οικονομική είναι το λιγότερο, και είναι το αποτέλεσμα των παραπάνω.
Νομίζω πώς δεν υπάρχει κανένα φώς στο βάθος τού τούνελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου