27.7.19

Το «τσάμπα όλα» τελείωσε…


Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει σε επιχειρηματίες του εισερχόμενου τουρισμού (DMC) η απόφαση της Fraport σε συνεργασία με εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη, που διαχειρίζεται τα πάρκινγκ του ιδιωτικού αεροδρομίου Μακεδονία, να χρεώσει τον χώρο στάθμευσης των μισθωμένων ταξί και λεωφορείων με συγκεκριμένο αντίτιμο.




Όπως ανάφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, οι επιχειρηματίες δεν είναι αντίθετοι με την απόφαση της ύπαρξης αντιτίμου αλλά θεωρούν ότι το κόστος είναι πολύ υψηλό και ότι δεν θα έπρεπε να γίνει μεσούσης της σεζόν -τίθεται σε ισχύ από 1η Αυγούστου…


Τραμπ εναντίον Μακρόν…


Ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε χθες να πάρει μέτρα εναντίον της Γαλλίας, επειδή ο Μακρόν θέλει να φορολογήσει τους ιντερνετικούς κολοσσούς, όπως π.χ. την Google, την Amazon, και το  Facebook.





Δεν παρέλειψε μάλιστα να υποτιμήσει και τα γαλλικά κρασιά (αν και ο ίδιος δεν πίνει αλκοόλ) γράφοντας στο αγαπημένο του Τουίτερ: «Πάντα πίστευα πως το αμερικανικό κρασί είναι πολύ καλύτερο από το γαλλικό»!


Και πως θα ζήσουμε χωρίς τσιγάρο;


Ωραία ξεκίνησε ο Κυριάκος, δεν λέω. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αν και κατακαλόκαιρο, και όπως όλα δείχνουν έχει και τη θέληση και την ικανότητα να προχωρήσει σε αλλαγές που θα επαναφέρουν τη χώρα στη κανονικότητα.
Μια ευχάριστη δηλαδή εξέλιξη μετά τα σχεδόν πέντε χρόνια που ζήσαμε σε συνθήκες υπαρκτού σουρεαλισμού.





Ελπίζω πως θα διατηρήσει αυτή τη φόρα, και πως η νέα κυβέρνηση δεν θα κλατάρει κατά το φθινόπωρο, τότε που οι υπουργοί της θα πάσχουν ήδη από υπερκόπωση ενώ τα τσακάλια της αντιπολίτευσης θα έχουν επιστρέψει φρέσκα και μαυρισμένα, έτοιμα να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο: Στείρα αντιπολίτευση, και άρνηση για την άρνηση.
Να μη ξεχνάμε πως η μαγιά του 31% που διατηρεί ο Σύριζα στην κοινωνία του δίνει φτερά…