26.12.16

The Moon's Lament....

Cindy D'lequez Sage

Σκυλάκια του κεφαλαίου…Εκείνοι που χαρακτηρίζουν τον Τσίπρα ως μεγάλο τακτικιστή θα πρέπει να μαζευτούν λίγο, γιατί μετά το φιάσκο της προηγούμενης εβδομάδας, που ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο, ο μόνος χαρακτηρισμός που ταιριάζει στον Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες είναι αυτός της παιδικής χαράς. Για να λέμε την πάσα αλήθεια, πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι άλλο πράγμα ο τακτικισμός εντός του πολιτικού συστήματος μιας εξαρτημένης χώρας, όπως η Ελλάδα, που μπορεί σ' ένα βαθμό να αποδώσει, και άλλο ο τακτικισμός σε διεθνές επίπεδο, που καταλήγει πάντοτε -σε τελική ανάλυση, όπως θα έλεγε ο Μαρξ ή στο τέλος της ημέρας, όπως λέει ο Τσίπρας, χρησιμοποιώντας με επαρχιώτικο κόμπλεξ έναν αγγλισμό-  υπέρ του δυνατότερου ιμπεριαλιστικού μέρους.

Διότι -όπως μας έχει διδάξει ο Λένιν, που συνεχώς επιβεβαιώνεται- στο τραπέζι των διεθνών διαπραγματεύσεων κάθε μέρος καταθέτει τη δύναμη του κεφαλαίου που εκπροσωπεί και η όποια μοιρασιά γίνεται ανάλογα μ' αυτόν τον συσχετισμό δύναμης. Οπότε, ο τακτικισμός εξατμίζεται όταν, για παράδειγμα, στη μια άκρη του τραπεζιού κάθεται ο εκπρόσωπος του ψωραλέου ελληνικού καπιταλισμού και στην άλλη άκρη κάθεται ο εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπεριαλισμού…Έχουν τελειώσει!Χρονιάρες μέρες, το νεοεκδοθέν έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κάνει προσωπική επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη, για ένα θέμα που έρχεται από το παρελθόν, έχει πάψει να υπάρχει εδώ και καιρό, αλλά τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» κατά καιρούς το αναμασούν. Αυτό φανερώνει όχι μόνον την ένδεια του πολιτικού τους λόγου, αλλά κυρίως την απόγνωση στην οποία βρίσκεται το κυβερνών κόμμα.
Και είναι λογικό, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί μέσω της τεχνητής πόλωσης να ξεπεράσει τα επαχθή μέτρα που καλείται να λάβει για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Αλλά η ένταση και το συγκρουσιακό κλίμα απαιτούν και την διαθεσιμότητα  ενός κόσμου για να συμμετάσχει σε αυτήν την σύγκρουση. Την ύπαρξη δηλαδή ευδιάκριτων διαχωριστικών γραμμών και στρατοπέδων, με ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, γύρω από τα οποία συσπειρώνονται τα πλήθη...Μια αποκρουστικά αρρωστημένη λογική…Η Helga ήταν το μεγαλύτερο από τα έξι παιδιά του Goebbels, και σίγουρα το πιο αγαπημένο του. Ήταν περήφανος γι αυτήν, και πάντα έτρεχε στο κρεβάτι της τα βράδια όταν επέστρεφε απ το γραφείο, για να την αγκαλιάσει. Ήταν το κοριτσάκι του μπαμπά, που ποτέ δεν έκλαιγε, και που άκουγε με προσήλωση τα ακαταλαβίστικα λόγια των διάφορων ναζί μεγαλόσχημων, με τα γαλάζια αθώα ματάκια της να λαμπιρίζουν.
Ο Χίτλερ, που αγαπούσε τα παιδιά, την έπαιρνε επίσης αγκαλιά τα βράδια, την ώρα που μιλούσε ακατάπαυστα. Ο Joseph Goebbels και η σύζυγός του  Magda Quandt είχαν μαζί 6 παιδιά: Τα ονόματά τους Helga Susanne, Hedwig Johanna, Helmut Christian, Hildegard, Holdine Kathrine και  Heidrun Elisabeth, άρχιζαν όλα με το γράμμα Χ, υποτίθεται προς τιμήν του Χίτλερ…Τζιχαντιστές, που εισπράττουν … επιδόματα!Οι Δανοί ανακάλυψαν πως δεκάδες συμπατριώτες τους, που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος, συνεχίζουν να λαμβάνουν κανονικά διάφορα κρατικά επιδόματα. Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, οι αρχές λένε πως τώρα ψάχνουν τον  τρόπο για να αναγκάσουν τους εν λόγω τζιχαντιστές να τα επιστρέψουν.Τουλάχιστον 36 Δανοί πολίτες, που  είναι γνωστοί στις αρχές, έφυγαν από τη χώρα και εντάχθηκαν στις δυνάμεις του ISIS, πλην όμως συνεχίζουν να εισπράττουν διάφορα επιδόματα, όπως εκείνα της πρόνοιας, ή της ανεργίας. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η εφημερίδα Ekstra Bladet…

Έλληνας ο δεύτερος ισχυρότερος τζιχαντιστής του ISIS!Σύμφωνα με τον Yahya Abu Hassan, η ωραιότερη μέρα της ζωής του ήταν όταν πέρασε κρυφά από την Συρία στη Τουρκία την έγκυο γυναίκα του και τα τρία άρρωστα παιδιά του, χωρίς να μπει στον κόπο να τους πει αντίο. Ήταν Σεπτέμβριος του 2013, και η μέρα που ο ελληνικής καταγωγής Hassan αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στην επικράτηση του Ισλαμικού Χαλιφάτου!
Αυτή η ενδιαφέρουσα ιστορία περιγράφεται εκτενώς από τον Graeme Wood στο Atlantic