25.12.12

Χριστουγεννιάτικο αντιπαραμύθι, παραλλαγή τρίτη


Σήμερα σας παρουσιάζουμε την τρίτη και τελευταία παραλλαγή του Χριστουγεννιάτικου αντιπαραμυθιού του Ηλία Βουλγαράκη.

Οι γυναίκες προκαλούν τους βιαστές….


Το κύμα σεξουαλικής βίας που τελευταία σαρώνει κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες, προκαλώντας ακόμη και κοινωνικές αναταραχές στην πολυπληθή Ινδία, άγγιξε και την αφρικανική Σουαζιλάνδη.


Έτσι, οι αστυνομικές αρχές της χώρας αποφάσισαν να αντιδράσουν απέναντι στους βιασμούς και στα σεξουαλικά εγκλήματα, κλείνοντας στην φυλακή…. τις γυναίκες!

Χριστούγεννα στο χωριό


Το χωριό μας ήταν μικρό. Όλοι, λίγο-πολύ, είχαμε κάποια συγγένεια μεταξύ μας. Ακόμα και ο δάσκαλος, που ήρθε από μακρυά, προσφυγόπουλο ήταν κι αυτός, αλλά μετά από δυο χρόνια παντρεύτηκε μια κοπέλα απ' το χωριό μας και ρίζωσε!

Στις αρχές της δεκαετίας του 60 οι δυσκολίες πολλές, όμως, ερχόταν οι γιορτές που άλλαζαν την όψη του χωριού και τη ζωή μας. Και όταν περνούσε μια γιορτή, ζούσαμε για την επόμενη! Αντιμετωπίζαμε τις δυσκολίες της ζωής, με την αναμονή της επόμενης γιορτής! Η προσδοκία της χαράς βάλσαμο είναι στις δυσκολίες.

Χρόνια Πολλά και καλά!



Ακούστε κι αυτό:


Η επιστήμη μίλησε!


Επιτέλους. Λύθηκε ένα από τα πιο σοβαρά μυστήρια που βασάνιζε επί χρόνια την ανθρωπότητα (της Δύσης), αλλά και την επιστημονική κοινότητα.
Όλοι γνωρίζουν τον πιστό σύντροφο του Άη Βασίλη, τον Rudolph το ελαφάκι, (τάρανδο) με την χαρακτηριστική κόκκινή του μύτη, που μάλιστα γυαλίζει, και μερικές φορές ακτινοβολεί!



Γιατί όμως είναι κόκκινη, και γιατί ακτινοβολεί; Ποιος είναι ο ρόλος που εξυπηρετεί;
Με το ζήτημα αυτό ασχολήθηκε η επιστήμη, και σήμερα υπάρχει απάντηση.

Μουσικό αφιέρωμα.

Μουσικό αφιέρωμα από τον Strange....
Cindy D'lequez Sage (Moon's Lament).