25.12.12

Οι γυναίκες προκαλούν τους βιαστές….


Το κύμα σεξουαλικής βίας που τελευταία σαρώνει κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες, προκαλώντας ακόμη και κοινωνικές αναταραχές στην πολυπληθή Ινδία, άγγιξε και την αφρικανική Σουαζιλάνδη.


Έτσι, οι αστυνομικές αρχές της χώρας αποφάσισαν να αντιδράσουν απέναντι στους βιασμούς και στα σεξουαλικά εγκλήματα, κλείνοντας στην φυλακή…. τις γυναίκες!


Σύμφωνα με τις αρχές της τελευταίας αυτής απόλυτης μοναρχίας της μαύρης ηπείρου, οι βιασμοί θα μειωθούν αν οι γυναίκες φορούν λιγότερο προκλητικά ενδύματα.
Έτσι, απαγορεύθηκαν διά ροπάλου (μεταξύ άλλων) οι μίνι φούστες, οι μπλούζες που αφήνουν να φανεί η κοιλιά, και τα χαμηλοκάβαλα τζιν.
Στο εξής, όσες γυναίκες κυκλοφορούν με αυτού του είδους την «προκλητική» περιβολή θα συλλαμβάνονται, και θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 6 μηνών.
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, «ο βιαστής διευκολύνεται από αυτού του είδους την ένδυση, επειδή μπορεί πιο εύκολα να βγάλει τα ρούχα του θύματος».
Παράλληλα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, «όσες γυναίκες ντύνονται προκλητικά, και πέφτουν θύμα βιασμού, φταίνε οι ίδιες αφού αυτές τον προκάλεσαν».
Όπως εξήγησε, «διαβάζω στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ότι οι άνδρες, αλλά και κάποιες γυναίκες, έχουν την τάση να ξεντύνουν τον άλλον με τα μάτια. Αυτό γίνεται πολύ πιο εύκολο όταν τα ρούχα είναι ελάχιστα, και αποκαλυπτικά…».
Πάντως, η απαγόρευση αυτή δεν αφορά στις παραδοσιακές ενδυμασίες της χώρας, που είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικές.  Μάλιστα, κάθε χρόνο, στη διάρκεια της παραδοσιακής «γιορτής του Ελαφιού», οι γυναίκες της χώρας χορεύουν γυμνόστηθες, φορώντας αχυρένιες φούστες που καλύπτουν μόνο το μπροστινό μέρος του σώματος.

S.A
(AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου