4.10.14

The Old Man Down the Road...

John Fogerty



Το κεραμίδι του Έλληνα…



Προσοχή! Ακολουθεί παραλήρημα.
Πριν από εξήντα και βάλε χρόνια, όπως πάμπολλοι συμπατριώτες μας, έτσι και ο μπαμπάς μου έφυγε 20 χρόνων από το χωριό του και πήγε να βρει τη τύχη του στη Θεσσαλονίκη.





Οι συνθήκες στο χωριό ήταν τρισάθλιες, ειδικά για ένα παιδί πολυμελούς προσφυγικής οικογένειας που δεν διέθετε αρκετή γη ή  χωράφια για να μοιραστούν σε έξι αδέλφια.


40 Χρόνια ΝΔ: Από τη Σοσιαλμανία στα Μνημόνια…



Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία, σαν σήμερα πριν 40 χρόνια, το νέο κόμμα είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα –τον ιδρυτή του και εκ των πραγμάτων εγγυητή της Δημοκρατίας-  αλλά και μεγάλα μειονεκτήματα, όσον αφορά τη λαϊκή του απήχηση.
Επρόκειτο για το κόμμα, που ευφυώς στη συνέχεια ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ταύτιζε με την «επάρατο δεξιά», κάτι που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε προσπαθήσει να αποτρέψει.




Με την πτώση της χούντας, λόγω της Κυπριακής τραγωδίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αντιλαμβανόμενος τη ριζική μεταβολή των συσχετισμών μεταξύ των κέντρων εξουσίας στην Ελλάδα, έθεσε ως στόχο να εκφράσει όσο περισσότερους γίνεται, χωρίς τους αποκλεισμούς του παρελθόντος.
Έτσι τοποθέτησε ιδεολογικά τη Νέα Δημοκρατία στον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, τονίζοντας ότι το κόμμα θα κινείται μεταξύ παραδοσιακού φιλελευθερισμού και δημοκρατικό σοσιαλισμού.

Αυστρία: Κάτω η ανεργία, πάνω ο ναζισμός.



Την περασμένη Τρίτη, η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία για την ανεργία στην ΕΕ.



Η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας, μόλις 4,7%, παραμένει η Αυστρία, την ώρα που στην ΕΕ καταγράφηκε τον Αύγουστο ένας απελπιστικά μεγάλος αριθμός ανέργων της τάξης των 26,6 εκατομμυρίων ανθρώπων.


Η εκδίκηση της γυφτιάς και το ρεκόρ υποκρισίας.



Η ιστορία με τους καταυλισμούς των Τσιγγάνων είναι ίδια και απαράλλαχτη σε όλη τη χώρα.
Απλώς το Χαλάνδρι είναι λίγο πιο κοντά μας.
Χιλιομετρικά αλλά και στις αλά καρτ «ευαισθητοποιήσεις» της εδώ και καιρό τελούσης εν αφασία κοινωνίας μας.



Χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.
Στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής δεν τηρούνται.
Το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, η αποχέτευση μαζί με όσα άλλα συνιστούν προαπαιτούμενα πολιτισμένης αστικής εγκατάστασης απλώς δεν υπάρχουν.

Ο πολιτικός χρόνος του Τσίπρα τελειώνει…



Πολύς λόγος γίνεται για το αν η επικείμενη ψήφος εμπιστοσύνης είναι ταυτόχρονα και πρόβα τζενεράλε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.



Και να μας το θυμηθείτε, το βράδυ της ψηφοφορίας, όταν η κυβέρνηση θα έχει πάρει τη στήριξη που ζητά ο πρωθυπουργός, ο Τσίπρας θα βγει και θα πει ότι πάμε σε εκλογές αφού δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται.
Είναι όμως έτσι;
Μπορεί κανείς να συνδέσει τις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες;

Το στημένο σαν αυθεντικό…



Μια και πολύς ο λόγος περί αξιολογήσεων, αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά στις μεθόδους αξιολόγησης των ειδήσεων που χρησιμοποιούν ορισμένα κανάλια, άρα και στον χρόνο προβολής που τους αφιερώνουν.




Και ο πιο βαριεστημένος θεατής διαπιστώνει εύκολα, παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων δέκα ημερών, ώστε να έχει ένα ικανοποιητικό δείγμα, ότι εκτός από τις κοινές ειδήσεις, το μενού κάθε διαύλου εμπλουτίζεται από τις προτιμήσεις και τις εξαρτήσεις του.