31.1.19

Δεν ξέρουν τι τους περιμένει…


Σήμερα θα απαντήσω σε μερικά «ερωτήματα» που τίθενται συχνά στα τηλεοπτικά panels ή στις κοινωνικές συναναστροφές, και πρέπει να αντικρούονται κοφτά και απερίφραστα και αφοπλιστικά.
Άλλα απ’ αυτά είναι «ρητορικά» ερωτήματα, άλλα είναι πραγματικά, άλλα τίθενται καλόπιστα, άλλα εντελώς κακόπιστα – όλα, όμως, είναι σκέτη προπαγάνδα! Συριζαϊκή προπαγάνδα!
Που πρέπει να την απαντάμε, να την κάνουμε «φύλο και φτερό» και να την γυρίζουμε «μπούμερανγκ» σε όσους τη χρησιμοποιούν.
Άντε γιατί σαν πολλά μας τα ’πανε…






Μας λένε για το κατώτατο μισθό που αυξάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα...
Και πόσο «καλό» και «φιλολαϊκό μέτρο» είναι.
Απάντηση: Δεν είναι μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Είναι μέτρο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά το 2013 και επρόκειτο να εφαρμοστεί από 1ης Ιανουαρίου του 2017.
Είναι μέτρο που καθυστέρησε ο ΣΥΡΙΖΑ δύο ολόκληρα χρόνια, γιατί μας έβαλε στο μεταξύ, στο τρίτο μνημόνιο…


Η γοητεία της κ. Χριστοδουλοπούλου…


Μ​​ε γοητεύει η άνεση της εκφοράς του λόγου της. Λίγο το ελαφρύ τράβηγμα των φωνηέντων, λίγο το ύφος της αμέλειας όταν τριγύρω της όλοι δαγκώνουν και φωνασκούν.
«Μίλησαν πολλοί, πέρασε κι η ώρα», είπε από το βήμα του προέδρου της Βουλής σαν οικοδέσποινα που δεν θέλει να πει στους προσκεκλημένους της πως είναι ώρα για ύπνο και τους ρωτάει αν θέλουν λίγο ακόμη αφέψημα, κονιάκ, ή οτιδήποτε.




Με τον τρόπο της ξέρει να αποστομώνει τους συνομιλητές της και να κερδίζει το ενδιαφέρον της ομήγυρης.
Τι να της απαντήσεις όταν σου λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που προστατεύει τους δημοσίους υπαλλήλους και αυτοί είναι που θα διώξουν τον Μητσοτάκη. Ομολογεί αυτό που η ίδια θεωρεί προφανές με την ίδια άνεση που εκστομίζει το αδιανόητο…