15.12.15

Από το πάρκο στη μυροβόλο...

Χειμερινοί Κολυμβητές




Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά;



Μέσα από έναν απίστευτο κυκεώνα που μαγειρεύτηκε με μέλι και κόλλυβα, οι άνθρωποι που απολύθηκαν από την ΕΡΤ,από την εποχή του «μαύρου» φαίνεται πως πήραν αποζημιώσεις, μερικοί τουλάχιστον.  Όταν η νέα κυβέρνηση την επανίδρυσε, άρχισε να τους πληρώνει, πάλι με επινοημένες διαδικασίες, αφού οι δικαστικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, κατά μία απόφαση, δεν τους θεώρησαν απολυμένους.




Αλλά στόχος μου δεν είναι να καταγγείλω ακόμη ένα τουρλουμπούκι. Απλώς επισημαίνω κάτι στο οποίο δεν φαίνεται να δόθηκε έκταση: αυτοί που επαναπροσλήφθηκαν, παίρνουν έναν μισθό. Αλλά «χρωστάνε» μια αποζημίωση που έλαβαν. Την οποία, από τις πηγές που διαθέτω, δεν είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν αμέσως. Θα πληρώνονται κανονικά και θα την εξοφλούν με δόσεις…

Ο πονεμένος Σπίρτζης…



O υπουργός Σπίρτζης νοιώθει «πολύ πόνο». Και αυτό, επειδή συν-υπέγραψε τη σύμβαση για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Την παραχώρηση αυτή την έχει καταγγείλει στο παρελθόν ο Τσίπρας, το μισό σημερινό υπουργικό συμβούλιο και οι περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, την ενέκριναν. Δεν ξέρω αν το έκαναν με τον ίδιο «πολύ πόνο» που το έκανε ο Σπίρτζης, ξέρω ότι αυτοί τουλάχιστον δεν έκαναν τέτοιες δημόσιες δηλώσεις.




Ο κ. Σπίρτζης με τέτοιες δηλώσεις προκαλεί. Τη νοημοσύνη μας και ιδιαίτερα εκείνων τους οποίους για χρόνια φόρτιζαν με συνθήματα και υποσχέσεις που έδιναν, παρότι συνειδητά γνώριζαν ότι δεν μπορούν να τηρήσουν. Εκτός αν δεν το γνώριζαν, οπότε θα ήταν καλύτερο για την αξιοπιστία τους να παραιτηθούν από την εξουσία. Τέτοια διάθεση, ωστόσο, δεν υπάρχει...

Οπισθεν ολοταχώς…



Ε​​ίναι κάτι που, όταν το συναντώ, πάντα «αγγίζει την ψυχή μου». Αληθινά με συγκινεί η αθωότητα, όταν ξεπετάγεται από εκεί που δεν την περιμένεις. Respect, επομένως, στον Ανδρ. Ξανθό, τον υπουργό Υγείας. Γιατί τα είπε όλα με μία πρόταση – και μάλιστα ενώ, την ίδια ώρα, αρειμάνιος Κρης υφυπουργός, ονόματι Πολάκης, ανέβαζε μόνος του τη συναρπαστική παράσταση «Ξέρεις ποιος είμαι γω, ρε;», εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου.




Ο υπουργός Ξανθός εξέφρασε, συγκεκριμένα, την απορία του πώς μια «αυτονόητη, στο παρελθόν, πολιτική διαδικασία αλλαγής διοικήσεων στα νοσοκομεία πάει να αναχθεί σε μείζον πολιτικό γεγονός». (Αναφερόταν στις συνοπτικές εκκαθαρίσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων.)…

Η Ελλάδα αυτή αξίζει να έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα!



Ο Ιερώνυμος λέει τα καλύτερα λόγια για τον Τσίπρα. Πόσο πολύ συνεννοούνται, πώς συζητούν και πώς τον έχει εκτιμήσει πριν γίνει πρωθυπουργός.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος πίνει νερό στο όνομά του. Έχουν γίνει «κολλητοί» παρά το γεγονός ότι θεωρητικά τους χωρίζει ιδεολογικό χάος.
Ο Παπαγγελόπουλος τον αναγόρευση σε «εθνάρχη» και εγγυητή της Δημοκρατίας.




Ο… Λάκης Λαζόπουλος τον έχει μέρα – νύχτα στο θέατρό του, ελπίζουμε μόνο να μην του κάνει καμιά πρόταση για να γίνει ηθοποιός διότι θα χάσει η πολιτική τον κολοσσό της.
Ο δε Καραμανλής μπορεί να μη μιλάει αλλά τα… βλέμματα ή ακόμη και οι διαρροές συνεργατών τα λένε όλα. Τέτοιος πολιτικός έρωτας δύο αντιπάλων δεν έχει ξαναγίνει. Αναπολούμε τις εποχές που Ανδρέας και Μητσοτάκης σκοτώνονταν στη Βουλή ή όταν ο Καραμανλής φώναζε «αρχιερέα της διαπλοκής» τον Σημίτη…

Έτσι! Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων γίνεται το Ελληνικό…



Θυμόσαστε που ο Σύριζας ξεκίνησε αντάρτικο όταν οι ανάλγητοι σαμαροβενιζέλοι σκέφτηκαν κάποτε να μετατρέψουν το Ελληνικό σε Μονακό ή σε Ριβιέρα; Όχι στους Λάτσηδες φώναζαν τότε οι επαναστάτες αριστεροί πατριώτες.




Αργότερα, η Βαλαβάνη σκόπευε να το μετατρέψει σε χωματερή, χωρίς όμως ιδιαίτερες διαμαρτυρίες από κανέναν… δυστυχώς η θείτσα την έκανε μαζί με τους άλλους δραχμαζάνηδες, και το σχέδιο της έμεινε στα χαρτιά.
Έρχεται τώρα όμως ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής (ναι,  έχουμε και τέτοιο υπουργείο) και ανακοινώνει την μετατροπή  του πρώην αεροδρομίου σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών! Κερδάμε δηλαδή…