24.1.16

Funeral March... (Αφιερωμένο στην Ελπίδα του Σύριζα που μας άφησε χρόνους)

Chopin




Ένας χρόνος Ελπίδας, κλείνει απόψε! Ζήτω ο Σύριζας… Ζήτω!



Ή αλλιώς: Ένας άλλος κόσμος ήταν εφικτός…

Μεγάλη μέρα η σημερινή! Επέτειος της Πρώτης Φοράς Αριστερής κυβέρνησης, που ο λαός μας (μέσα στην απέραντη σοφία του) εξέλεξε με ενθουσιασμό προκειμένου η χώρα να πάει επιτέλους μπροστά.
Μια κυβέρνηση αποτελούμενη από τον ανθό του πολιτικού μας προσωπικού. Από άφθαρτους,  δημοκράτες, και πάνω απ όλα ηθικούς αριστερούς αγωνιστές, που χρόνια τώρα πάλευαν για την προκοπή του τόπου (ανάμεσά τους και πολλοί Πασόκοι, αλλά αυτό δεν το πολυλέμε).

 
Η Ελπίδα ήρθε κι ακούμπησε...

Μια κυβέρνηση που στάλθηκε απ τους Θεούς της Ελλάδας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της, προκειμένου να απαλλάξει τον λαό από τα μισητά μνημόνια, και τις ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές που του είχαν επιβάλλει οι ξένοι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι λακέδες τους…


25 Ιανουαρίου 2015. H Αποφράδα Ημέρα της Ντροπής!!!



Μια μέρα η οποία θα «ζήσει στην ατιμία» …όπως είχε πει για την 7η Δεκεμβρίου του 1941, ημέρα της επίθεσης των Ιαπώνων στο Pearl Harbor ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ.




Ξέρετε, πολύ πριν τη χρεοκοπία του 2010, ακόμα και στις ευτυχισμένες εποχές λίγο πριν ή μετά από την αλλαγή χιλιετίας, όπου μια γενιά ολόκληρη που σήμερα παραπαίει υποκρίνονταν ότι ζούσε σε μια φυσιολογική χώρα, πολλοί ήμασταν αυτοί που βλέπαμε ότι το μοντέλο δε δούλευε. Οταν κάποιο μεγάλο κόμμα του μεταρρυθμιστικού χώρου καταστεί κυβέρνηση, θα έχουμε πολλά να πούμε και για τα στραβά εκείνης της εποχής. Που ούτε ιδανική ήταν, ούτε βιώσιμη και εξαιτίας αυτού επήλθε η κατάρρευση με τον πρώτο σοβαρό τριγμό από το 2008 και μετά…


Οι Έλληνες περνούν καλά…



Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια.
Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.
Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.
Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους.
Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά…




Όχι δεν περνάμε καλά.
Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρια και το χαβαλέ διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών.
Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί βλέπεις τις πόλεις να έχουν γεμίσει από κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα «χιλιάρια» ή το πολύ «χιλιοτετρακοσάρια», που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα δίνουν για να μαθαίνουν τα παιδιά τους να οδηγούν, πριν τους αγοράσουν το καινούργιο σεντάν των 2.500 κυβικών…


Ταπείνωση…



Ταπεινώθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός στο Νταβός; Οι πολέμιοί του λένε ναι, οι υποστηρικτές του όμως ισχυρίζονται πως ο κ. Τσίπρας ναι μεν δέχθηκε μια προσβολή, ωστόσο, έδωσε μερικές απαντήσεις στον κ. Σόιμπλε…




Κυρίως όμως επιμένουν όχι τόσο στο πώς στάθηκε ο κ. Τσίπρας όσο στον τρόπο και στη συμπεριφορά του Γερμανού υπουργού, ο οποίος φάνηκε να επιβεβαιώνει (στο μυαλό ορισμένων) τον συνωμοσιολογικό οίστρο που επέδειξε ο κ. Βαρουφάκης κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στις «Ιστορίες» και τον κ. Παπαχελά: οι Γερμανοί με ένα τηλεφώνημα στο Πεκίνο μπλοκάρουν τη λυτρωτική συμφωνία Ελλάδας-Κίνας ή οι Γερμανοί στήνουν την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, επενδύοντας στο ότι με κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς όλα τα μνημόνια θα ψηφίζονται με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή.

Ελλάδα: Μια χώρα χωρίς δίχτυ ασφαλείας…



Πριν από λίγες μέρες ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης προέβη σε σειρά αποκαλύψεων, σχετικά με ενέργειες και μεθοδεύσεις στις οποίες προχώρησε έπειτα από οδηγίες που του έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. Μια από τις μεθοδεύσεις ήταν η συγκρότηση ομάδας, με επικεφαλής τον ίδιο, με αποστολή που καθορίστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, να επεξεργαστεί σχέδιο, το οποίο ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης αποκάλεσε «Σχέδιο Χ», δανειζόμενος το γράμμα «Χ» από το αγγλικό αλφάβητο -«ιξ» το αποκάλεσε στη συνέντευξή του-, προφανώς μέσα στην παραζάλη και τη γενική σύγχυση που τον διακατέχει ως προσωπικότητα.



Η ομάδα αυτή επεξεργάστηκε το ως άνω σχέδιο, συνέλεξε ευαίσθητα και άκρως απόρρητα στοιχεία από διάφορα υπουργεία, στοιχεία που σχετίζονται με τη λειτουργία της χώρας σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως π.χ. αυτές του πολέμου, με στόχο να προετοιμαστεί η Ελλάδα για το ενδεχόμενο να συγκρουστεί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και να περάσει στη δραχμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Επίσης, τα μέλη της πενταμελούς αυτής ομάδας έγιναν αποδέκτες ηλεκτρονικού αποθηκευτικού χώρου (stick), στον οποίο ήταν καταγεγραμμένες όλες οι συνομιλίες των υπουργών της ευρωζώνης που συμμετείχαν τουλάχιστον σε ένα Eurogroup, αυτό της Ρίγας.