24.1.16

Ένας χρόνος Ελπίδας, κλείνει απόψε! Ζήτω ο Σύριζας… Ζήτω!



Ή αλλιώς: Ένας άλλος κόσμος ήταν εφικτός…

Μεγάλη μέρα η σημερινή! Επέτειος της Πρώτης Φοράς Αριστερής κυβέρνησης, που ο λαός μας (μέσα στην απέραντη σοφία του) εξέλεξε με ενθουσιασμό προκειμένου η χώρα να πάει επιτέλους μπροστά.
Μια κυβέρνηση αποτελούμενη από τον ανθό του πολιτικού μας προσωπικού. Από άφθαρτους,  δημοκράτες, και πάνω απ όλα ηθικούς αριστερούς αγωνιστές, που χρόνια τώρα πάλευαν για την προκοπή του τόπου (ανάμεσά τους και πολλοί Πασόκοι, αλλά αυτό δεν το πολυλέμε).

 
Η Ελπίδα ήρθε κι ακούμπησε...

Μια κυβέρνηση που στάλθηκε απ τους Θεούς της Ελλάδας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της, προκειμένου να απαλλάξει τον λαό από τα μισητά μνημόνια, και τις ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές που του είχαν επιβάλλει οι ξένοι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι λακέδες τους…



Μια κυβέρνηση που θα έβαζε οριστικά (αυτή τη φορά) στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλους εκείνους τους πουλημένους πολιτικάντηδες, που μια ζωή άλλα υπόσχονταν προεκλογικά, και άλλα έκαναν μετά… όντας δούλοι του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Μίσθαρνα όργανα των διαχρονικών εχθρών του Έθνους… φωτιά να τους κάψει!
Μια κυβέρνηση «ημίθεων», με επικεφαλής της το γελαστό παιδί. Αυτόν τον σύγχρονο Μπολιβάρ που θα μας ελευθέρωνε, που θα καταργούσε το μνημόνιο, και που θα έβαζε την μαντάμα Μέρκελ να χορεύει πεντοζάλι (μέσα στην Καγκελαρία) στους ρυθμούς του… με τον σακάτη να βαράει παλαμάκια, μέχρις ότου γονατισμένη και ταπεινωμένη, θα έβαζε με τη σειρά της τους επενδυτές και τους πιστωτές μας να μας παρακαλάνε για να μας δανείσουν!
Ένας ηγέτης δηλαδή που επιτέλους θα μας έκανε ξανά περήφανους, και που θα έβαζε οριστικό τέλος στην εκμετάλλευσή μας από τους διεθνείς γύπες.!
Εσύ είσαι που το λες; Πάρε να ‘χεις…
Το επαχθές και επ0νείδιστο (θέλω να δω τον Αλέξη να το λέει στα αγγλικά) μνημόνιο, που ο Σύριζας θα καταργούσε με ένα μόνο άρθρο, ενός μόνο νόμου, ευθύς άμα τη αναλήψει της εξουσίας, όχι μόνο δεν σκίστηκε, αλλά εμπλουτίσθηκε, και μεταμορφώθηκε σε νέο, πολύ πιο σκληρό και πολύ πιο αντιλαϊκό.  Και όπως είπαν οι κυβερνώντες μας… «λέμε και καμιά μακακία για να περνάει η ώρα ρε παιδιά… σχήμα λόγου ήταν»!
Όσον αφορά στο περίφημο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, με το οποίο ο Αλέξης κέρδισε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφων… όνειρο ήταν και πάει. Να ’χαμε να λέγαμε δηλαδή. Μέχρι και ο πολύς Δρ Μπαρουφάκης παραδέχτηκε πρόσφατα ότι ήταν ανεδαφικό, και ότι απλά το είπαν για να το πουν.
Θυμόσαστε την 13η σύνταξη, που ο Σύριζας ανέμιζε σαν σημαία, προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους των χαμηλοσυνταξιούχων; Πάπαλα κι αυτή… όπως πάπαλα και τα 751 ευρώ ως κατώτατος μισθός που υπόσχονταν οι σκουρλέτηδες, μαζί με την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων μέσω των συλλογικών συμβάσεων!  Μιλάμε για φερέγγυα άτομα…
Ας θυμηθούμε και τον ΕΝΦΙΑ, την ταφόπλακα δηλαδή των σαμαροβενιζέλων, που η χαρούμενη παρέα των συριζανέλ θα καταργούσε την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησής της. Ακόμη και πριν την αποφράδα εκείνη μέρα των εκλογών, τα στελέχη του Σύριζα που θα αναλάμβαναν οικονομικά πόστα προέτρεπαν τους πολίτες να μην πληρώσουν τις δόσεις που απέμεναν, αφού το εν λόγω χαράτσι θα εξαφανίζονταν, και μπορεί μάλιστα να τους επέστρεφαν και όσα είχαν δώσει μέχρι τότε. Για τόση γαλαντομία μιλάμε! Λάρτζ καταστάσεις…
Τρίχες κατσαρές. Ο ΕΝΦΙΑ παρέμεινε, και ούτε κουβέντα δεν ακούγεται πλέον για κατάργησή του. Εξάλλου, ως είθισται, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου (κάλπης στην προκειμένη)… μπλα μπλα….
Να θυμηθούμε την εκ βάθρων αλλαγή προς το δικαιότερο του φορολογικού συστήματος; Την πάταξη της φοροδιαφυγής; Την ελάφρυνση της φορολόγησης των οικονομικά ασθενέστερων; Το δωρεάν ρεύμα; Την κατάργηση χαρατσιών, τελών, και λοιπών μνημονιακών μαστιγίων που οι σαμαροβενιζέλοι χρησιμοποιούσαν για να έχουν τον λαό στα τέσσερα;
«Αρκίδια καπλαμά», που θα’ λεγε κι ο φίλος μου ο Μήτσος, που είναι λαϊκό τυπάκι, και έχει μεγαλώσει στις λαϊκές. Οι φόροι πολλαπλασιάστηκαν, και μάλιστα οι προηγούμενοι έγιναν ακόμη βαρύτεροι, ενώ οι φοροφυγάδες εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι, αφού κανείς ποτέ δεν προχώρησε στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Και ποιος να το κάνει ρε παιδιά δηλαδή; Η Κατάντια Βαλαβάνη, που μέχρι πριν ένα χρόνο ηγούνταν του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ; Ή ο αντικαταστάτης της ο Τρύφων, χρόνια συνδικαλιστής των εφοριακών, και πρώην πασόκος; Ότι καλύτερο δηλαδή έχει να επιδείξει ο τόπος…
Αυτό όμως στο οποίο προχώρησε η περήφανη αριστερή κυβέρνηση ήταν το κλείσιμο των τραπεζών, και η επιβολή capital controls, που συνεχίζει απτόητη, με τους περισσότερους ή να το έχουν ξεχάσει, ή να χαίρονται, αφού έτσι «επιτέλους ελέγχουν τα έξοδά τους καλύτερα»… Ναι μου το έχει πει φίλη συνάδελφος (συριζαία πρώην πασόκα και αυτή).



Τέλος, να μη ξεχνάμε τις κακές ιδιωτικοποιήσεις… το ξεπούλημα δηλαδή του εθνικού μας πλούτου, που είχαν οργανώσει οι δοσίλογοι, και που με όπλο το μοχθηρό ΤΑΙΠΕΔ (που η βαλαβάναινα θα καταργούσε, αλλά υπάρχει ακόμη, και μάλιστα με διευρυμένες εξουσίες) θα πραγματοποιούνταν, εκτός κι αν αναλάμβανε ο αριστερός Σύριζας, οπότε τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι μαρίνες κλπ κλπ θα παρέμεναν δημόσια και δωρεάν περιουσιακά στοιχεία του λαού.
Χα χα χα χα…. Όσο κι αν δακρύζει ο Σπίρτζης, όσο κι αν κλαίνε μαζί του οι συνδικαλιστές,  που γλύφανε πατόκορφα όποιον συριζαίο πετύχαιναν μπροστά τους, το «ξεπούλημα» ολοκληρώθηκε, και μάλιστα με διαδικασίες fast track, που θα ζήλευε και ο … Ρέιγκαν!
Κλείνοντας αυτή την πρόχειρη ανασκόπηση,  επί τη ευκαιρία της σημερινής γιορτής του λαού, να μην ξεχάσω την τεράστια συμβολή της κυρά Τασίας, και του συντρόφου της στη ζωή κυρίου Δρίτσα, που αμφότεροι γέμισαν την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, με «πρόσφυγες πολέμου» από το Πακιστάν, το Μαρόκο, ακόμη και το Νεπάλ (οι κακοπροαίρετοι θα πουν ότι δεν υπάρχει πόλεμος σε αυτά τα κράτη, αλλά είναι εγκάθετοι, οπότε μην τους ακούτε)! Με αποτέλεσμα να έχουν μπει φράκτες παντού στην Ευρώπη, να έχει καταργηθεί ντε φάκτο η συνθήκη Σένγκεν, και να σημειώνονται τρομοκρατικά χτυπήματα σε ολόκληρη την Δύση… χάρη στην μεγαλοψυχία και στον ανθρωπισμό των δυο αυτών άδολων αγωνιστών της αριστεράς και της προόδου.
Και όπως είπε χθες ο έτερος αγωνιστής, ο σοφός Νέστωρ της πολιτικής μας, ο μπαρμπα Αλέκος ο φραπεδιάρης: «Στην σκοταδιστική Ευρώπη, εμείς (ο σύριζας δηλαδή) είμαστε οι πολεμιστές του φωτός»!!!!
Και μετά πήγε για ρετσίνες στο Μπραχάμι…
Και σε άλλα με υγεία!

Strange Attractor


ΥΓ- Να μη ξεχάσουμε και τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, όπως και το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα ξένα φαντς (κοράκια)...
Μιλάμε για πολύ φιλολαϊκή πολιτική.  Σύριζας ολέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου