23.10.12

Η αποψινή μας μουσική πρόταση

Μια ξεχωριστή μουσική πρόταση απόψε, καθώς ο Αρίσταρχος θέλει να αφιερώσει το επονομαζόμενο "τραγούδι της χυλόπιτας" σε έναν από τους συντελεστές του Ορθογράφου και καλό του φίλο, στα πλαίσια ομοιοπαθητικής θεραπείας μετά από πρόσφατο περιστατικό...

Το πολιτικό τσίρκο συνεχίζεται.


Κάποιοι πολιτικοί μας ταγοί κάνουν τα πάντα προκειμένου να δουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό.
Αλλιώς δεν εξηγείται το «πείσμα» τους, ακόμη κι αυτή την ύστατη στιγμή, όπως και η προσπάθειά τους να κάνουν «στιβαρή» αντιπολίτευση, όντας κυβέρνηση.

 

Συνεχίζεται η faux-αντισυστημικοποίηση της Χρυσής Αυγής


Με 220 θετικές ψήφους η Βουλή αποφάσισε ομόφωνα την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κυρίων Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ηλία Κασιδιάρη, μετά από θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Ορθομαγειρέματα - Μηλόπιτα


Η Big Mama μας δίνει σήμερα μια απλή και γρήγορη συνταγή για μια ελαφριά μηλόπιτα.

Τηλεφωνώντας τα μικρόβια!


Οι ειδικοί προειδοποιούν: Αν φοβάστε τα μικρόβια, ξεφορτωθείτε τα smartphones σας.
Τα εν λόγω κινητά, με τις ωραίες ζεστές μεγάλες οθόνες τους, και με την συνεχή επαφή με το πρόσωπο και το κεφάλι σας, αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν τα διάφορα βακτηρίδια που μας κάνουν να αρρωσταίνουμε.

 Επίσης, να μη ξεχνάμε ότι τα παίρνουμε παντού μαζί μας, δηλαδή στην εξοχή, στην τουαλέτα, κλπ.
Όπως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα περισσότερα ειδικά καθαριστικά των κινητών, είτε δεν έχουν αποτέλεσμα, είτε βλάπτουν την συσκευή.

Η οικονομική ανισότητα κάνει καλό στην ... ανάπτυξη!


Σύμφωνα με τους οικονομολόγους και τους πολιτικούς, η αυξανόμενη εισοδηματική  ανισότητα βλάπτει την οικονομική ανάπτυξη.
Όπως λένε, σε συνθήκες ανισότητας, μειώνεται η κοινωνική και οικονομική ανέλιξη, και άρα η ανάπτυξη, αφού δεν προωθείται το ταλέντο και η αξία.
Επίσης, οι τεράστιοι μισθοί στον χρηματοπιστωτικό τομέα, θεωρούνται ως αιτία παραμόρφωσης των επιλογών καριέρας των αποφοίτων των πανεπιστημίων.

Άλλοι πάλι πιστεύουν πως η ανισότητα μειώνει τα κίνητρα για εργασία, μειώνει την κοινωνική εμπιστοσύνη, και συντελεί έτσι στην γενικότερα  μειωμένη παραγωγικότητα.

Στη φυλακή, γιατί δεν προέβλεψαν τον σεισμό!


Μια απόφαση ιταλικού δικαστηρίου, είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην εκεί επιστημονική κοινότητα.
Πιο συγκεκριμένα, Ιταλός δικαστής καταδίκασε έξι επιστήμονες, και έναν πρώην κρατικό αξιωματούχο, σε εξαετή φυλάκιση, επειδή δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τον σεισμό του 2009 στην περιοχή L’Aquila, που στοίχισε τη ζωή σε 309 άτομα.

 

Η κρίση απειλεί και τις επιστήμες!


«Ευρώπη, σώσε τις επιστήμες», φωνάζει η πολωνική εφημερίδα Gazetta Wyborcza, με αφορμή την έκκληση, μέσω ανοιχτής επιστολής, προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, από 42 νομπελίστες, και πέντε ακόμη κορυφαίους επιστήμονες, βραβευθέντες με το περίφημο μαθηματικό βραβείο Fields.

Το μέλλον του φωτισμού;


Όποιος έχει βαρεθεί να ψάχνει κάθε τόσο μέσα στο σκοτάδι για να βρει τον διακόπτη των φώτων, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί.
Η τεχνολογία φροντίζει για αυτόν!
Και μάλιστα είναι τόσο απλή, που υπήρχε διαθέσιμη εδώ και καιρό.

Ε, μη χάσουμε τέτοιο κελεπούρι κύριε Δένδια


Έξαλλος ο Γιώργος Τράγκας, η επιτομή της αξιοπρεπούς δημοσιογραφίας επί Ελληνικού εδάφους, με το γεγονός της μείωσης της φρουράς που του παρήσχε η ΕΛ.ΑΣ. έναντι των... επίδοξων δολοφόνων του.

Ζήτω η .... φραπεδιά!




Όταν ήμουν έφηβος, και πρωτοάρχισα να συχνάζω σε καφέ και σε μπαράκια, ο φραπές ήταν ακόμη κάτι το σχετικά καινούργιο.
Τον πίνανε οι «μοντέρνοι», και πρωτοποριακοί νέοι!
Έτσι τον κόλλησα και εγώ.
Σήμερα, που στην αγορά των καφέ και των lounges(!)  κυριαρχούν δεκάδες άλλα είδη καφέ, π.χ. καπουτσίνο, εσπρέσο, φρέντο, μέντο, σέντο.... και το κακό συναπάντημα, εγώ παραμένω παραδοσιακός, σε πείσμα των καιρών, πίνοντας χειμώνα καλοκαίρι την φραπεδιά μου.
Άσχετα αν αυτό συνδυάζεται πλέον από τους σημερινούς πιτσιρικάδες, με τα … γεράματα.


Μάλιστα, αν και ο φραπές κυριαρχούσε έντονα στις προηγούμενες δεκαετίες, σήμερα όντως πνέει τα λοίσθια. Τον πίνουν όλο και λιγότεροι, κι αυτοί συνήθως μεσήλικες.

Μήνυμα του Φιντέλ Κάστρο!



Με αφορμή δημοσιεύματα στον ισπανικό τύπο, που αναπαρήχθησαν από τα διεθνή ΜΜΕ, ότι η υγεία του Φιντέλ Κάστρο πήρε την κατιούσα, και ότι πεθαίνει, και ότι η Κούβα προκάλεσε την κρίση πυραύλων το 1961, ο ίδιος ο Φιντέλ εξέδωσε ανακοίνωση, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.


Οι μαγκιές πληρώνονται.


Τις θυμόσαστε τις Pussy Riot; Ε, σε λίγο θα τις ξεχάσει ακόμη και η μάνα τους…
Διότι όπως ανακοίνωσε ο συνήγορός των δυο από αυτές, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να τις μεταφέρουν σε φυλακές (σωφρονιστικές αποικίες) πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Μόσχα.

 
Πρόκειται για τις Maria Alekhina και Nadezhda Tolokonnikova εκ των οποίων η πρώτη μεταφέρθηκε στην περιοχή Perm των Ουραλίων, και η άλλη στην επαρχία Mordovia.