4.5.13

It's a Jinx.............

"Jinx", by Tuxedo Moon!



Καλή Ανάσταση!!!!!

ο Ορθογράφος εύχεται σε όλους τους φίλους και τις φίλες μια καλή Ανάσταση!


Τουρλουμπούκι η δουλειά….


Μέσα στην σεπτή ιερότητα της Μεγάλης Εβδομάδας, μέσα στη γενική κατάνυξη, και μέσα στην οργιαστική ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα  που μας έφερε ο Μάης, για κάποιον σαν κι εμένα που περιδιαβαίνω επί αρκετές ώρες την ημέρα το διαδίκτυο, τα μηνύματα είναι πολλά και διάφορα.
Πολλά από αυτά φαιδρά.



Και δεν στέκομαι στην «σοβαρή» πλευρά της πολιτικής και της οικονομίας, ούτε στα επί μέρους στοιχεία τους, αφού αυτά υπήρχαν και θα υπάρχουν, με κρίση ή και με χωρίς κρίση.
Αλλιώς τι θα κάνανε ολημερίς τα ΜΜΕ;
Ποιον θα παραπλανούσαν;

Μα… τόση ανωμαλία;


Έκπληξη και τρόμο προκαλεί η κυνική συν-ομολογία της μητέρας στην Πάτρα: “Ήθελα να κάνω το γιο μου άνδρα” δήλωσε για τους βιασμούς του γιου της τελικά και όχι της ίδιας που λάβαιναν χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρουσία πάντα του πατέρα.
Πατέρας τρόπος του λέγειν. Όπως και μητέρα επίσης.



Ο πατέρας παράλληλα βίαζε τις δύο κόρες του κι αν κρίνουμε από τη σύζυγό του θα απολογηθεί λέγοντας πως ήθελε να τις κάνει γυναίκες ώστε να μην τις εκμεταλλευθεί κανένα “τσογλάνι” στο σχολείο.


Ερευνάτε τας Γραφάς.


Ο Ιούδας παραμένει, αν όχι σημείον αμφιλεγόμενον όπως ο Ιησούς, πάντως σημείο προσφερόμενο για πολλές αναγνώσεις.
Γι’ αυτό και δεν έπαψε να ερεθίζει τη σκέψη θρησκειολόγων και φιλοσόφων, τη ρητορική των κληρικών, τη φαντασία των λαϊκών και την όρεξη των λογοτεχνών.
Μια καλή εικόνα λ.χ. για τη μορφή του στην ελληνική μεσοπολεμική δραματουργία παρέχει η πανεπιστημιακός Αρετή Βασιλείου στο φρέσκο βιβλίο της «“Επί ξυρού ακμής”: Ιστορία νεοελληνικού θεάτρου» (εκδ. Παπαζήση).


Xονδρικώς, τα αενάως επανερχόμενα ερωτήματα είναι τα εξής: Εφόσον ο Ισκαριώτης ήταν τμήμα του θεϊκού σχεδίου, που προέβλεπε τον κατόπιν προδοσίας σταυρικό θάνατο του Χριστού, πόσο προδότης ήταν, πόση ελεύθερη ήταν η βούλησή του;


Κραγιόν και καρκίνος…


Μια τελευταία επιστημονική μελέτη, που εξέτασε 32 μάρκες δημοφιλών κραγιόν και γκλος, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά εμπεριέχουν εννέα μέταλλα όπως είναι π.χ. το αλουμίνιο, το χρώμιο, και το κάδμιο, και μάλιστα σε επίπεδα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τοξικά.



Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Berkeley, και σύμφωνα με τους επιστήμονες που την έφεραν σε πέρας, ο μέσος χρήστης κραγιόν, που το χρησιμοποιεί δηλαδή 2.3 φορές την ημέρα, καταπίνει έως και 24 μιλιγκράμ από αυτό, και άρα κινδυνεύει από την έκθεση στο χρώμιο, το οποίο θεωρείται καρκινογόνο, και  συνδέεται με τον καρκίνο του στομάχου!

Τον Μάη τον πιο όμορφο καιρό…


Ο Μάης είναι ο καιρός του Θανάτου και του Έρωτα.
Ο Μάης, ο Λούλουδος, ο Τριανταφυλλιάς, ο Καλόμηνας που λένε οι Πόντιοι, είναι ο μήνας με τις 31 ημέρες που σημαίνει την ήττα του Χειμώνα και την θριαμβική κυριαρχία της Άνοιξης.
Είναι ο θεός που στις παραδόσεις σχεδόν όλων των λαών της γης  επικρατεί η δοξασία ότι έχει την ικανότητα να αναβαπτίσει τα πάντα και να τα μεταμορφώσει σε νέα, δροσερά κι ωραία.



Ο λαός μας τον θεωρεί μαγεμένο, γι' αυτό οι παλιότεροι παρότρυναν τους νέους να το γλεντάνε αλλά να μην παντρεύονται ποτέ το Μάη.

 

Σουβλάκια από ποντίκια;


Για όσους ανησυχούν μη τυχόν και φάνε κατά λάθος αλογίσιο κρέας, αφού σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, αυτό το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό… υπάρχουν και χειρότερα.



Στην Κίνα, οι αρχές εξάρθρωσαν ένα ολόκληρο δίκτυο, που βάφτιζε το κρέας των ποντικών (αλλά και των αλεπούδων, γατών, κλπ) ως αρνίσιο, κερδίζοντας μέχρι και $1.6 εκατομμύρια τον χρόνο!