4.5.13

Κραγιόν και καρκίνος…


Μια τελευταία επιστημονική μελέτη, που εξέτασε 32 μάρκες δημοφιλών κραγιόν και γκλος, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά εμπεριέχουν εννέα μέταλλα όπως είναι π.χ. το αλουμίνιο, το χρώμιο, και το κάδμιο, και μάλιστα σε επίπεδα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τοξικά.



Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Berkeley, και σύμφωνα με τους επιστήμονες που την έφεραν σε πέρας, ο μέσος χρήστης κραγιόν, που το χρησιμοποιεί δηλαδή 2.3 φορές την ημέρα, καταπίνει έως και 24 μιλιγκράμ από αυτό, και άρα κινδυνεύει από την έκθεση στο χρώμιο, το οποίο θεωρείται καρκινογόνο, και  συνδέεται με τον καρκίνο του στομάχου!


Οι πιο φανατικοί χρήστες κραγιόν (14 φορές την ημέρα), κινδυνεύουν από έκθεση στο αλουμίνιο, στο κάδμιο, και στο μαγγάνιο,
Αν και στα 24 από 32 δείγματα κραγιόν που εξετάστηκαν βρέθηκε και μόλυβδος, το συγκεκριμένο μέταλλο δεν προκαλεί ανησυχίες διότι σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνούσε το όριο ασφάλειας (έκθεσης σε αυτό ανά ημέρα).
Τα τελικό συμπέρασμα;
Οι αρχές θα πρέπει να αρχίσουν να εξετάζουν το ζήτημα της σύνθεσης των κραγιόν που κυκλοφορούν στην αγορά, και οι γυναίκες θα πρέπει σίγουρα να μειώσουν τη χρήση τους….

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου