9.8.18

“Είσαι τελειωμένος”... του λένε και οι απ’ έξω!


Του το λένε όλο και πιο καθαρά απ' έξω:
“Είσαι τελειωμένος”!
Και επιμένω στα μηνύματα που στέλνουν οι "απ' έξω" στον Τσίπρα, γιατί το βασικό του "στήριγμα" πια ήταν οι έξω.
Μέσα, εδώ και πολύ καιρό, έχει χάσει κάθε σοβαρό "έρεισμα"...
Είναι λοιπόν, οι πιο πρόσφατες δηλώσεις ξένων - κυρίως Ευρωπαίων - αξιωματούχων, (Μοσκοβισί, Ρέγκλινγκ, Γιένσεν), είναι ανταποκρίσεις ξένων πρακτορείων (Bloobmerg, Reuters), είναι η έκθεση του ΔΝΤ για το Ελληνικό χρέος και, βέβαια, αρθρογραφία ξένων ΜΜΕ.





Όλα αρνητικά! Για τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του...
Πιο αρνητικά από κάθε άλλη φορά - ακριβώς τη στιγμή που ο ίδιος ετοιμαζόταν να... "πανηγυρίσει την έξοδο από τα μνημόνια"! ("Ετοιμαζόταν", γιατί μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ανέστειλε, αναγκαστικά, όλους τους πανηγυρισμούς).
Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των δημοσιευμάτων, όσα σας έχω ήδη γράψει, πολλές φορές, από τη στήλη αυτή:
* Ότι το Πρόγραμμα της Ελλάδας τελείωσε, αλλά η χώρα δεν είναι έτοιμη να βγει στις αγορές! Κι αν κάτι "χαλάσει" στις διεθνείς (αν μπουν σε καθοδικό κύκλο οι ξένες οικονομίες ή αν μπουν σε ανοδικό κύκλο τα επιτόκια), τότε η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο Πρόγραμμα μελλοντικά - αλλά είναι πολύ απίθανο να πάρει νέα δάνεια από τους εταίρους της...


Δημόσιο: Για να μην απορείτε πως και γιατί…


Χρειάστηκε να καούν ζωντανοί εκατό περίπου άνθρωποι, για να μάθουν τα ΜΜΕ και ο απλός κοΖμάκης ότι δεν έχουμε κράτος. Ή τουλάχιστον κράτος που να λειτουργεί όταν πρέπει.
Χρειάστηκε δηλαδή να θρηνήσουμε αθώα θύματα, και μάλιστα στην Αττική και όχι στο μακρινό …Τσοτύλι, για να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι ο βασιλιάς τους είναι γυμνός κι ότι οι αρμόδιοι είναι ουσιαστικά αναρμόδιοι… κι όλοι μαζί πετάνε αετό.




Καρεκλοκένταυροι οι περισσότεροι, γλοιώδη ανθρωπάκια που έρποντας έφτασαν εκεί που έφτασαν, και που αν τους βγάλεις τα παράσημα και τις στολές βλέπεις αυτό που είναι στην πραγματικότητα… θλιβερά ταγκαλάκια.
Όσο για τους αιρετούς… εκεί να δείτε ανεπάρκεια.
Όταν είναι στην απ’ έξω, όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν! Μέχρι και τον Κλίντον δικάζουν στην πάνω πλατεία… πρώτοι και καλύτεροι στην καταγγελία και στους … αγώνες.
Μόλις όμως βολευτούν στη καρέκλα της εξουσίας, κι αρχίσει η μάσα, μην τους είδατε, μην του απαντήσατε…