26.5.14

Road to Nowhere...

Talking HeadsΟ λαός μίλησε: Αντώνη άλλαξέ τα όλα!Τελικά ο λαός είναι σοφός. Και ζητά ανατροπή πράγματι αλλά για όλους και για όλα.
Το μήνυμα των εκλογών ελήφθη θέλουμε να πιστεύουμε απ’ όλους και όχι μόνο για τις κάμερες. Και το μήνυμα είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο:
Αλλάξτε όλοι αλλιώς θα σας «ξαναμαυρίσουμε» και θα ψηφίζουμε Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ψεκασμένους ή όποιους άλλους νομίζουμε εμείς.
Τι λέει ο κόσμος στη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά;
«Πάρτο αλλιώς Αντώνη διαφορετικά θα βρεις στο παγόβουνο, δηλαδή στην ψήφο του ελληνικού λαού στις εθνικές εκλογές».
Τι λέει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα;
«Πάρτο αλλιώς Αλέξη. Καλές οι υποσχέσεις και οι προτάσεις που είναι αδύνατο να εκπληρωθούν, άλλαξε πορεία όμως γιατί βαρεθήκαμε τις πομφόλυγες»…

Τα δικά μου συμπεράσματα από τις χθεσινές εκλογές…Πάει κι αυτό.
Μια μπόρα ήταν και πέρασε.
Για μια ακόμη φορά, η χώρα αντίκρισε την άβυσσο, αλλά δεν πήδηξε.
Οι χάντρες που υποσχέθηκε δεξιά και αριστερά σε κάθε πικραμένο ο Αλέξης αποδείχθηκαν τενεκεδένιες, και ο λαός τελικά δεν μάσησε.Πλην των πλέρια αγαναΧτισμένων, που μέσα στη παραζάλη τους, και στην οργή τους, πριμοδότησαν τον Σύριζα, και όλους τους υπόλοιπους πράκτορες του χάους, προσδοκώντας μια  άμεση επιστροφή σε μια άλλη Ελλάδα της μάσας, που δυστυχώς όμως (για αυτούς) έφυγε για πάντα…

Τα μεγάλα θέματα του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Είναι τέσσερα και καίνε όλους τους Ευρωπαίους.
Σε αυτά καλείται να ρίξει το βάρος του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην επόμενη, πενταετή, θητεία του.

 


ΑΝΕΡΓΙΑ: Στην Ελλάδα κοντεύει να φτάσει στο ήμισυ του ενεργού πληθυσμού, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες δεν πηγαίνει καλύτερα.
Στις περισσότερες χώρες-μέλη αυτή τη στιγμή η ανεργία περιστρέφεται είτε λίγο πάνω είτε λίγο κάτω από τον μέσο όρο ανεργίας σε όλη την ΕΕ.
Και είναι ακόμη χειρότερη στις νεότερες ηλικίες μεταξύ 15 και 24 ετών.
Μόνο σε 11 από τις χώρες-μέλη η ανεργία είναι κάτω από το 20% των νέων…


Η Κοντσίτα και οι «εθνικιστές»…Τη νικήτρια της Eurovision χρησιμοποίησε, προφανώς χωρίς την θέληση και την έγκρισή της, ελληνικό εθνικιστικό κόμμα για την αφίσα του ενόψει των Ευρωεκλογών!
 


Με το πρόσωπο της νικήτριας της Eurovision μπροστά από την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το «Εθνικό Μέτωπο» έχει το… σύνθημα: «Tέρμα οι τρίχες. Ευρώπη Εθνικιστική»!

Ο χρησμός της ευρωκάλπης…Σε αυτές τις εκλογές δεν δικαιούται κάποιο κόμμα να υποστηρίξει ότι έχει κερδίσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος αλλά όχι θριαμβευτής.
Η ΝΔ δεν συνετρίβη κι αυτό προσμετράται στα υπέρ της.
Σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός ζητάει περισσότερα κι από τους δυο.Αν σήμερα γινόντουσαν βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΖΙΑ θα έψαχνε να βρει με ποιους θα μπορούσε να συνεργαστεί για να κάνει κυβέρνηση.
Σίγουρα όχι με τη Χρυσή Αυγή. Άρα με ποιον;

Το μήνυμα ελήφθη (;)Πώς περιμένω εγώ το “μήνυμα ελήφθη”;
Απλά πράγματα:
1.       Θέλω να δω νέα πρόσωπα.
Σε Υπουργεία και Γραμματείες. Φρέσκα.
Που πιστεύουν στο Όραμα του Αντώνη Σαμαρά.
Υπουργούς που ιδρώνουν και δεν είναι άφαντοι….
Δεν με πείθει ούτε ο Χατζηδάκης με τις αερολογίες και τα ευχολόγιά του για το νέο ΕΣΠΑ και την πάταξη της γραφειοκρατίας (ας έρθει σε μένα να του πω για ΕΣΠΑ και γραφειοκρατία, αλλά πού… 800 επιστολές έχω στείλει και απαξιούν
Γραμματείς και Φαρισαίοι να απαντήσουν)…