22.1.19

Ο Τσίπρας εξαϋλώνει 3 + 1; κόμματα…


Το μπάχαλο που επικρατεί τον τελευταίο καιρό, όχι στα γήπεδα, αλλά στο ελληνικό Κοινοβούλιο  που στοχεύει και ποιον άραγε εξυπηρετεί;
Θα επιχειρήσουμε να δώσουμε ορισμένες πειστικές απαντήσεις, αν και δεν διεκδικούμε ικανότητες μάντη, ούτε έχουμε πρόσβασή στα υπόγεια του Μαξίμου.





Η απουσία ενημέρωσης των κομμάτων και η προσπάθεια  συναίνεσης για τα τεκτενόμενα πίσω από τις κλειστές πόρτες, κατά παράβαση των όσων ίσχυαν από την μεταπολίτευση μέχρι πρόσφατα, στο θέμα των Σκοπίων, δεν ήταν τυχαία ούτε προέκυψε ξαφνικά. Έγινε εσκεμμένα και για συγκεκριμένους λόγους…

   

Κορόιδα είναι να παρατήσουν τις καρέκλες;


Δείτε τι έπαθε ο Λαφαζάνης που τρέχει ξανά μανά στις πορείες με ντουντούκες και ... σκάλες.

Σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης οι εγχώριοι αριστεροί, ήπιοι και μη κομμουνιστές,  πολιτικοί, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, κλπ, είχαν καταφέρει να κερδίσουν το φωτοστέφανο του άδολου αγωνιστή που παλεύει για τη δημοκρατία και την «προκοπή του τόπου».
Άσχετα αν οποιοσδήποτε νοήμων εντρυφήσει στα του κομμουνισμού θα καταλάβει ότι κομμουνισμός και δημοκρατία είναι δυο αντίθετες έννοιες.




Σίγουρα στα κομμουνιστικά καθεστώτα, τα μέλη των ανώτατων οργάνων του κόμματος και του κράτους εκλέγονταν από τη βάση, πλην όμως υπήρχε μόνο ένα κόμμα (ως βάση) και τα σκυλιά δεμένα.
Για να μην αναφερθώ στο δικαίωμα της απεργίας, της ελεύθερης διακίνησης, της ελευθερίας του λόγου, κλπ κλπ που εμείς τα θεωρούμε δεδομένα, μόνο που εκεί απαγορεύονταν δια ροπάλου.
Μέχρι και η «αεργία» απαγορεύονταν… τι να λέμε;