30.4.14

White Rabbit...

Jefferson Airplane



Έχε το νου σου… στο παιδί.



(Αχ, Θε μου! Πώς να μιλήσεις και τι να πεις και πώς να γράψεις για τον πόνο του άλλου… Τουλάχιστον, Θε μου, ας μην ξαναγίνει…)
Μετά το τραγικό δυστύχημα ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν «αυτοσχέδια λούνα παρκ».
Πάλι πέσαμε απ’ τα σύννεφα!
Ποιος να το έλεγε, ε;




Δεν έχω παιδιά και γι' αυτό το λόγο ακούω συχνά το «εσύ να μη μιλάς γιατί δεν ξέρεις».
Ωραία, λοιπόν, δεν ξέρω τι σημαίνει να έχεις ένα αγγελούδι να σου λέει «πάμε στα αυτοκινητάκιααααα!» και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να του πεις «όχι, γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη ότι είναι ασφαλή κι επειδή σ’ αγαπάω όσο τίποτε άλλο στον κόσμο δε θα ρισκάρω μια τρίχα από τα απαλά σου τα μαλάκια!»


Ο νεογέρων Τσίπρας στην άνοιξη της Πράγας.



Συγγνώμη αν σας σοκάρω, αλλά για τη συγκεκριμένη περίσταση στηρίζω την επιλογή του προέδρου Αλεξίου Τσίπρα.
Επραξε άριστα και απέφυγε το debate. (Παρ’ ημίν, προφέρεται «ντιμπέι»).
Τι δουλειά είχε κοτζάμ Τσίπρας σε «ντιμπέι» με τους Γιουνκέρ, Σουλτς, Φερχόφσταντ και Κέλερ, να συζητάει για την ανεργία των νέων, τη μετανάστευση, την κρίση χρέους κ.λπ.;




Και μάλιστα ενώπιον κοινού επτακοσίων νέων, οι οποίοι και υπέβαλαν τις ερωτήσεις.
Πολύ σωστά, ο πρόεδρος προτίμησε να μιλήσει σε κοινό μελών και φίλων του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας και Μοραβίας στην Πράγα.



Οι σύγχρονοι εφιάλτες…



Με αφορμή μια περίεργη «αυτομόληση» στο Μοσχάτο, η φίλη και αναγνώστρια Μπιάνκα, που είναι και υποψήφια για περιφερειακή σύμβουλος, μας έστειλε ένα «οργισμένο» κείμενο, που με χαρά δημοσιεύουμε….



Τελικά ο Λαός μας είναι σοφός.
Με αφορμή τις αυτομολήσεις από την Ν.Δ προς άλλους συνδυασμούς και άλλους υποψηφίους,  σκεφτόμουν γιατί οι παλιοί έλεγαν το "αλλού τρως, αλλού πίνεις,...".
Με ένα μόνο στόχο: "την κατάκτηση της θεσούλας",  ή καλύτερα το  "να μην χάσουμε από τον κρατικικό κορβανά"...

Μια κλασική περίπτωση νεοελληνικής «μαγκιάς».



Στο βασίλειο της ανομίας και ατιμωρησίας που ζούμε, έχουμε πλέον γίνει όλοι χοντρόπετσοι απέναντι σε σκάνδαλα, μίζες, κλπ.
Με αποτέλεσμα να μη συγκινούμαστε αν τα ποσά που κλέβονται είναι σχετικά μικρά, κ.ο.κ.



Ή αν το έγκλημα δεν έχει τουλάχιστον τρεις νεκρούς, και μια γυμνή…
Και μέσα στο μπάχαλο αυτό, κυριαρχούν τα κάθε λογής λαμόγια.
Που βλέπουν φως και μπαίνουν.
Που πολλές φορές είναι οι απλοί άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας…


Η Σαμπιχά…



Εάν είχα χώρο, ο τίτλος θα ήταν «Η Σαμπιχά και η αναχρονιστική Αριστερά».
Την κυρία δεν τη γνωρίζω, αλλά ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα τόσο από την ταπεινότητα που επέδειξε αντιμετωπίζοντας τους προβολείς της δημοσιότητας όσο και από την ωριμότητά της, σε αντίθεση με την παιδική χαρά του ΣΥΡΙΖΑ.




Σαμπιχά, όπως πληροφορήθηκα από τις εφημερίδες, σημαίνει «Αυγή».
Εάν οι συμβολισμοί έχουν τη δική τους αξία στην πολιτική, η 38χρονη μαθήτρια της γ' γυμνασίου του Νυχτερινού Γυμνασίου Ξάνθης κατέδειξε το σκοταδισμό των «αριστερών ευαγγελιστών».


Κατασκοπευτικοί δορυφόροι και … αρχαιολογία!



Τον τριπλασιασμό του αριθμού των γνωστών αρχαιολογικών χώρων στη Μέση Ανατολή είχε η μελέτη φωτογραφιών κατασκοπευτικών δορυφόρων του Ψυχρού Πολέμου, αποκαλύπτοντας χιλιάδες αρχαίους δρόμους, κανάλια, ερείπια και αρχαίες πόλεις.



Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του National Geographic, o νέος Corona Atlas of the Middle East, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν την Πέμπτη στην ετήσια συνάντηση της Society for American Archaeology, αποκαλύπτει μεγάλο αριθμό χώρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σε εκτάσεις από την Αίγυπτο ως το Ιράν- πολλοί εκ των οποίων είχαν χαθεί στις «ομίχλες της ιστορίας».


Πρωτοφανής δικαστική απόφαση!



Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε, τη Δευτέρα, αιγυπτιακό δικαστήριο καταδικάζοντας σε θάνατο 683 στελέχη και μέλη της ισλαμιστικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, υποδαυλίζοντας περαιτέρω την πόλωση που έχει καλλιεργηθεί στο εσωτερικό της αιγυπτιακής κοινωνίας και εντείνοντας την αίσθηση σιδηράς καταστολής που ο στρατός στην εξουσία, «θρέφει» ολοένα περισσότερο.




Οι καταδικασθέντες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε αιματηρά επεισόδια, στα οποία συγκαταλέγεται η δολοφονία και η απόπειρα δολοφονίας κατά αστυνομικών, στην επαρχία της Μίνιας, στις 14 του περασμένου Αυγούστου, κατά τη διάρκεια των σφοδρότατων ταραχών που συντάρασσαν τη χώρα αρχής γενομένης από την ανατροπή του προέδρου Μουχάμαντ Μούρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στις 3 Ιουλίου από το στρατό.