5.5.14

I've Seen That Face Before...

Grace Jones



Τι προβλέπουμε για τις ευρωεκλογές…



Είχα χθες βράδυ μια εκ βαθέων αναλυτική συζήτηση με τον φίλο μου τον Παραβάτη, για τις πολιτικές εξελίξεις, και για τις επερχόμενες εκλογές.
Όχι τόσο για τις αυτοδιοικητικές,  που ποσώς μας ενδιαφέρουν, όσο για τις ευρωεκλογές, που λόγω της κρίσης που ακόμη περνάμε είναι κι αυτές (όπως και οι προηγούμενες) άκρως σημαντικές για τη συνέχεια.
Ή μάλλον για το ποίου είδους συνέχεια θέλουμε να έχουμε ως χώρα.



Με τον Παραβάτη διαφωνούμε σε πολλά πράγματα, πλην όμως συμφωνούμε απόλυτα στην ανεπάρκεια και επικινδυνότητα του Σύριζα, και δη του Αλέξη του αγγλομαθή (αυτού με το στραβό το στόμα).
Και αν και προερχόμενος από την κεντροαριστερά, είχα καταφέρει αργά αλλά σταθερά να τον πείσω για την αναγκαιότητα στήριξης του Σαμαρά.
Και σε ένα βαθμό το είχα καταφέρει, αφού όντας σκεπτόμενος είχε αντιληφθεί τι ακριβώς παίζεται, και πόσο απαραίτητος είναι ο Σαμαράς για την συνεχιζόμενη πολιτική σταθερότητα και οικονομική μας ανάκαμψη…


Και ξαφνικά υποψήφια!



Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα κάνατε εάν μια μέρα εκεί που συνεχίζατε την καθημερινότητα σας, σας έκαναν πρόταση να κατεβείτε υποψήφιος/α Ευρωβουλευτής σε λιγότερο από 40 μέρες;
Αυτό ακριβώς συνέβη σε μένα.




Χωρίς προηγούμενη σχέση με την πολιτική – όχι μεγαλύτερη πάντως από όση έχουν οι υπόλοιποι συνομήλικοί μου – μου έγινε η τιμητική πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία.
Ο χρόνος ήταν περίπου πέντε ημέρες πριν από την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, κι εγώ είχα ήδη κανονισμένο στα ενδιάμεσα ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Τουλούζη της Νότιας Γαλλίας.
Και το ερώτημα είναι τι κάνει κάνεις σε μία τέτοια – το λιγότερο που μπορώ να την χαρακτηρίσω είναι ασυνήθιστη – περίπτωση;


Η αλήθεια για τη φυγομαχία του Τσίπρα.



Μέχρι την υστάτη ώρα, οι διοργανωτές του γνωστού ντιμπέϊτ με τους υποψήφιους για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκαναν προσπάθειες να πάρει μέρος στην εκδήλωση και ο κ. Αλέξης Τσίπρας.



Ο τελευταίος, ωστόσο, για λόγους γλωσσικής αδυναμίας και όχι μόνον, αρνήθηκε την συμμετοχή του απαιτώντας να μιλήσει στα ελληνικά.
Όμως, οι τέσσερις άλλοι υποψήφιοι απείλησαν με αποχώρηση αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, γιατί απλούστατα τότε θα έπρεπε να μιλήσουν και αυτοί στην μητρική τους γλώσσα οπότε η συζήτηση θα τιναζόταν στον αέρα.
Τελικά, λοιπόν, ο κ. Αλ. Τσίπρας φυγομάχησε…

 

Το σύνδρομο της … Ντόρας!



Μην ψάχνετε μάταια κάποιον λίβελο κατά της κυρίας Μπακογιάννη στις επόμενες γραμμές λόγω του τίτλου.
Αλλα θα πω… Πολιτικά πάντα.
Παρά τις πολιτικές διαφορές, δεν θα ξεχάσω το τηλεφώνημα αλληλεγγύης εκ μέρους της, όταν πριν από κάποιες εβδομάδες οι «επαναστάτες» πήγαν να βάλουν μπουρλότο στο γραφείο μου, με μένα μέσα.
Και πάντα στο αρβανίτικο κεφάλι μου σημειώνω, ανεξίτηλα, τις παρουσίες και τις απουσίες στα δύσκολα.



Το 2009 η Ντόρα είχε μαζί της σχεδόν το σύνολο των συγκροτημάτων, των βουλευτών, των δημάρχων, των κομματικών οργανώσεων.
Οι δημοσκοπήσεις που έβγαιναν απεικόνιζαν υπέρ της μια εικονική πραγματικότητα· και την αποκαλώ εικονική, διότι το αληθινό εκλογικό σώμα τις κουρέλιασε στην κάλπη.
Εχασε…


Τα υπαρξιακά προβλήματα της κεντροαριστεράς…



Έχει προβλήματα η Κεντροαριστερά σε αυτή τη χώρα.
Το άλλοτε όλον ΠΑΣΟΚ έγινε ολίγον ΠΑΣΟΚ και μετονομάστηκε σε Ελιά για να μην απωθήσει ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους με μια πρόχειρη τεχνική συγκόλλησης.




Ο Γιώργος Παπανδρέου, σαν άλλος αυτονομιστής της ΕΤΑ, περιμένει στο πολιτικό παρασκήνιο άλλοι να δουλέψουν γι’ αυτόν και με τη στάση του τροφοδοτεί σενάρια επί σεναρίων…


Νέο σύστημα επιλογής στελεχών στο Δημόσιο.



Ριζικές αλλαγές φέρνει στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα τεθεί την επόμενη εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση.



Όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος», με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων καταργείται η κλασική μοριοδότηση των τυπικών προσόντων και της προϋπηρεσίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους προσοντούχους υπαλλήλους να διεκδικήσουν τις θέσεις ευθύνης και εισάγονται ως βασικά κριτήρια αξιολόγησης η συνέντευξη και οι γραπτές εξετάσεις, με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ, για να διασφαλιστούν η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα της τελικής επιλογής.

Ο προικισμένος, το μουσείο, και οι φάλαινες…



Ο Jonah Falcon είναι ένας 43χρονος Αμερικανός από το Μανχάταν που είναι διάσημος για ένα και μόνο πράγμα: Το υπερμεγέθες πέος του!



Πρόκειται δηλαδή για τον πιο «προικισμένο» άνδρα του κόσμου, αφού το μόριό του σε πλήρη ανάπτυξη αγγίζει τις 13.5 ίντσες, δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, σχεδόν τα 35 εκατοστά!!!!!!