27.12.12

Musical wisdom...

Από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα του Strange:
Brian Jonestown Massacre, στο τραγούδι Wisdom.






Βρήκα φοβερή δουλειά!


Προχθές το βράδυ αργά χτύπησε το τηλέφωνο. “Έλα κυρ Παντελή βρήκα μια πολύ σπουδαία δουλειά” ακούω από την άλλη άκρη του ακουστικού. 
“Δεν είμαι ο Παντελής, είμαι ο Στρατής”, απήντησα.


“Κι εγώ δεν είμαι η Αλίκη, είμαι η Κατερίνα” αποκρίθηκε η φίλη μου η οποία αμέσως μετά πήρε το σύνηθες λυπημένο της ύφος όντας άνεργη από το καλοκαίρι του 2009.

Ο ύπουλος ρόλος της γερμανικής αριστεράς.


Η εκβιαστική άποψη της γερμανικής αριστεράς (Die Linke), ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μειώσει στο 50% τις αμυντικές της δαπάνες αν θέλει να συνεχίσει να έχει οικονομική στήριξη από την Γερμανία και κατά συνέπεια από την υπόλοιπη Ευρώπη, εκτός του ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι μάλλον και ύποπτη.


Οι άνθρωποι της γερμανικής αριστεράς, αλλά και οι Έλληνες αριστεροί, αν πράγματι τους ενδιέφερε η ειρήνη και ο αφοπλισμός της περιοχής, θα έπρεπε: α) να ζητούν τον αφοπλισμό της Τουρκίας γιατί η Τουρκία είναι αυτή που ασταμάτητα προκαλεί και β) την εξασφάλιση των ευρωπαϊκών συνόρων.

Η διαταραγμένη μαγεία του Donnie Darko.


Υπήρχαν εποχές που πήγαινα έως και 5-6 φορές την εβδομάδα στο κινηματογράφο. Έβλεπα μέχρι και 3 ταινίες σε βίντεο καθημερινά. Μιλάμε για πάθος. 

 
Κυρίως μου άρεσαν και μου αρέσουν οι ρεαλιστικές Αμερικανικές παραγωγές, με ιστορίες τσακισμένων ανθρώπων της καθημερινότητας, του στυλ Serpico, Cruising, The Wrestler, κλπ. Τρελαίνομαι επίσης και για  αλληγορικές ταινίες-ποιήματα, όπως το Orlando ή το The Fountain.

Μαϊμού διλλήματα… για ζαβούς πολίτες.


Ώρες ώρες είναι να τρελαίνεσαι…
Και καλά, άντε και η Χρυσή Αυγή είναι στον κόσμο της, προωθώντας ιδεολογίες που η ανθρωπότητα έχει ήδη ξεράσει, όπως ο εθνικοσοσιαλισμός και ο ρατσισμός.

 
Το μυστικό της όμως όπλο είναι ότι τις περισσότερες φορές μιλάει με ξερή λογική, η οποία σε αυτές τις περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ακούγεται ακόμη πιο… λογική.
Εμείς ήδη το είχαμε αναφέρει εδώ: Η Ακροδεξιά Λογική Κάνει Θαύματα

Ελληνική «ήπια» ισχύς , το πλαίσιο για μια ενεργή Δημόσια Διπλωματία


Όταν αναφερόμαστε στην «ισχύ», στο διεθνές κρατικοκεντρικό σύστημα, συνήθως ασχολούμαστε με την «σκληρή» ισχύ την στρατιωτική και οικονομική που επηρεάζει κατά κύριο λόγο την συμπεριφορά των κρατών. Όμως, υπάρχει και το άλλο πρόσωπο της ισχύος, η «ήπια» ισχύς ,που και αυτή επηρεάζει σε μικρότερο αλλά όχι αμελητέο βαθμό. Κατά τον καθηγητή Joseph S. Nye η «ήπια» ισχύς ορίζεται ως «η ικανότητα να επηρεάζεις άλλους μέσω συνεργατικών μέσων διαμόρφωσης της ατζέντας, μέσω πειθούς και θετικής έλξης προκειμένου να επιτύχεις επιθυμητά αποτελέσματα». Σύμφωνα με τον Nye, πηγές της «ήπιας» ισχύος είναι ο πολιτισμός, οι πολιτικές άξιες με τις οποίες λειτούργει στο εξωτερικό και το εσωτερικό και η εξωτερική της πολιτική όταν αυτή αναγνωρίζεται ως νόμιμη και ηθική.

Η απαξίωση της αριστείας, και η ισοπέδωση της παιδείας.


Ο Χάρης Ιωάννου είναι μαθητής της Γ Λυκείου. Διαθέτοντας, προφανώς μεγάλη έφεση στην τεχνολογία, δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό γάντι για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Κάποιος καθηγητής του πρότεινε να την υποβάλει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων, όπου ο Χάρης απέσπασε πανηγυρικά το πρώτο βραβείο. 


Κατόπιν, η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας έκρινε ότι η συμμετοχή του άξιζε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 24ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα τον Σεπτέμβριο. Εκεί, ο 17χρονος μαθητής απέσπασε ξανά το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Μηχανική, κερδίζοντας και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Μικρές Δωρεάν Βιβλιοθήκες


Ως φόρο τιμής στη δασκάλα και βιβλιοφάγο μητέρα του, ο Todd Bol από το Wisconsin κατασκεύασε μια μικρογραφία ενός μονοθέσιου σχολείου και, την τοποθέτησε έξω από το σπίτι του, τη γέμισε με βιβλία και προσκάλεσε τους γείτονές του να τα δανείζονται ελεύθερα.

Αυτά είναι παιδιά…


Η φωτογραφία αυτή ίσως και να είναι η πιο πετυχημένη φωτογραφία παιδιού αγκαλιά με τον Άη Βασίλη, όλων των εποχών…


Σπάει ρεκόρ στο ίντερνετ.
Και όμως, δεν είναι αυτό που φαίνεται...