22.3.15

Correo Aereo

Pena Huasteca



12% προμήθεια… με επίκεντρο τον άνθρωπο!



Ή αλλιώς: Επάγγελμα Αριστερός…

Το έχω γράψει επανειλημμένα και το πιστεύω ακράδαντα.
Ότι οι σημερινοί Αριστεροί, και πιο συγκεκριμένα αυτοί του Σύριζα (ριζοσπαστική και καλά Αριστερά) είναι γιαλαντζί.
Μιλάμε για ένα κόμμα μόρφωμα, και συνονθύλευμα δεκάδων τάσεων και αποχρώσεων, όπου στις τάξεις του έχει από Μαοϊκούς ως και πρώην επιτήδειους (στελέχη και παράγοντες) του επί 25 και βάλε χρόνια κατεστημένου κυβερνώντος Πασόκ.
Ιδεολογική ομοιογένεια δηλαδή…




Έλα όμως που ήρθε η κρίση ως  βούτυρο στο ψωμί όλων αυτών των εμπόρων της ελπίδας, και να’σου ένα περιθωριακό γραφικό κόμμα του 3-4%  που θεριεύει, και γίνεται κυβέρνηση μέσα σε πέντε μόλις χρόνια.
Με βουλευτές πούρους Αριστερούς του στυλ Ραχήλ!


Αντιμνημονιακός με το αζημίωτο;



Ως «συνεπής αντιμνημονιακός» αυτοπροσδιορίστηκε στην συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, και μπράβο του.
Μόνο, που όπως κάνουν και πολλοί άλλοι, ξέχασε να βάλει τον απαιτούμενο αστερίσκο στον αυτοπροσδιορισμό του.



Υπήρξε αντιμνημονιακός ως πολιτικός ή ως δικηγόρος με με το αζημίωτο;
Η κατάργηση του μνημονίου, στόχο για τον οποίο ξόδεψε χιλιάδες εργατοώρες στα τηλεοπτικά παράθυρα, είχε και προμήθεια  12%...


Έρμαιο του... Κατρούγκαλου ο ΣΥΡΙΖΑ.



Έχουμε όλοι διαβάσει για τη γυναίκα του Καίσαρα που πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια.
Κι όχι να είναι του… δρόμου ή του σχοινιού και του παλουκιού.
Αναλόγως λοιπόν και οι πολιτικοί οφείλουν να είναι κρυστάλλινοι και κανείς να μην τολμά να τους αγγίζει.



Αν είναι συκοφαντίες οι υποθέσεις λύνονται στα δικαστήρια κι εκεί κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του.
Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση Κατρούγκαλου η δικαιοσύνη οφείλει να λύσει το θέμα, εκτός κι αν η εφημερίδα έχει κι άλλα στοιχεία και τα βγάζει με τέτοιο τρόπο που να προκαλεί πρόβλημα στην κυβέρνηση...


Στο χείλος του γκρεμού…



Όσο πιο κοντά προς το χείλος του γκρεμού πλησιάζει η Ελλάδα, τόσο περισσότερο γίνεται εμφανές, ότι η κυβέρνηση στερείται στρατηγικού πολιτικού σχεδιασμού, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την διεθνή πολιτική, στο εσωτερικό ο πολιτικός της λόγος έχει έντονο χρώμα λαϊκισμού και εθνικισμού και αντιφάσκει η προεκλογική της ρητορική με την μετεκλογική πραγματικότητα.
Παρ’όλα αυτά συνεχίζει να «βαφτίζει το κρέας ψάρι», όπως είπε και ο Μανώλης Γλέζος.




Τέλος πρέπει να επισημανθεί και η παιδαριώδης εκβιαστική λογική και πρακτική των μελών της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της προσπάθειας να προωθήσουν τις διεκδικήσεις της...



Η τακτική της χασομέριας…



Τώρα, για μια ακόμη φορά, τρέχουμε. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών, όπου ο πρωθυπουργός ορθώς συνομολόγησε την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων έναντι της αποδέσμευσης κονδυλίων που είναι τόσο αναγκαία για τη συνέχιση της λειτουργίας της χώρας, το οικονομικό επιτελείο αποδύεται σε αγώνα δρόμου για να στείλει γρήγορα τον κατάλογο για να έχουμε τα λεφτά.



Θυμίζουν κάτι όλα αυτά;
Πριν από, ακριβώς, έναν χρόνο γράφαμε σ’ αυτή εδώ τη στήλη ότι «μ’ αυτές τις καθυστερήσεις κι αυτές τις υπαναχωρήσεις, η χώρα θα βρεθεί πάλι σε κατάσταση νευρικού σοκ κατά την επίσκεψη της τρόικας.
Τα νεύρα μας θα γίνουν πάλι κουρέλια, γιατί ακόμη μία κυβέρνηση δεν εννοεί να κάνει πράξη αυτά που ψηφίζει και υπογράφει.
Για την ακρίβεια, όλες οι κυβερνήσεις του Μνημονίου κάνουν... φοιτητική ζωή…

Η πρώτη ηθική ήττα…



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Για τον χαρακτήρα του Κατρούγκαλου είχα βγάλει ένα πρώτο συμπέρασμα από όσα είχε πει σε μια τηλεοπτική συνέντευξη πριν από οκτώ μήνες (εδώ οι λεπτομέρειες).




Η  (χθεσινή) αποκάλυψη του «Βήματος» για όσα υποσχόταν, ως δικηγόρος, έναντι αμοιβής σε απολυμένους του Δημοσίου, δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη.
Αυτή  είναι η δουλειά του δικηγόρου...