14.12.15

Baby Please Don't Go...

John Lee Hooker & Van Morrison




Ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεπούλησε» και τα αεροδρόμια!



Στην υπογραφή των συμβάσεων για την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η Fraport AG και ο όμιλος Κοπελούζου έβαλαν το πρωί της Δευτέρας τις υπογραφές προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη διαχείριση και την ανάπτυξη των 14ων αεροδρομίων.




Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG, Στέφαν Σούλτε, έκανε λόγο για ενίσχυση των 14ων αεροδρομίων από τον όμιλο Fraport, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα στελέχη της εταιρείας είναι υπερήφανα για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε η ελληνική κυβέρνηση...


Και το μ…ί χτενίζεται!



Το είδαμε κι αυτό… ο κόσμος να καίγεται και το μ…ί να χτενίζεται. Όπου μ…ί, η περήφανη κυβέρνησή μας!
Να χορεύει η Γεροβασίλαινα η γερακίνα δηλαδή, σαν να μην υπάρχει αύριο, εν μέσω "ανθρωπιστικής κρίσης", και μάλιστα (ενδεικτικό του πολιτισμικού επιπέδου της) υπό τους ήχους του … Μαργαρίτη. Πάλι καλά που δεν ζήλεψε την Μάρα, ή την Ραχήλ, για να κάνει κι αυτή καμιά γυμνή φωτογράφηση να έχουμε να γελάμε. Μέχρι και ο Μπογδάνος το αποτόλμησε, και από χθες έχουν τρελαθεί όλοι οι λιμενεργάτες και οι νταλικιέρηδες της επικράτειας, μπορεί και της γείτονος Τουρκίας, δεν ξέρω.




Την ώρα λοιπόν που η χώρα στενάζει από τις εκατοντάδες χιλιάδες των λαθρομεταναστών, που τα χαράτσια και οι φόροι πέφτουν σαν χαλάζι, που κόβονται κι άλλο οι συντάξεις, που χάσαμε τις τράπεζες, που άρχισαν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, που συνεχίζουν ακάθεκτα τα κάπιταλ κοντρόλς, που ξεπουλήθηκαν κανονικά τα δημόσια και δωρεάν αεροδρόμια, που έχουμε γίνει ο περίγελως του πλανήτη, που, που, που… και που μέχρι και ο ίδιος ο Αλέξης έπαθε λουμπάγκο από τις πολλές κωλοτούμπες, ή απ’ το πολύ στα τέσσερα… η χαζοχαρούμενη αυτή μεγαλοκοπέλα, επίσημη απολογήτρια της κυβέρνησης, χοροπηδάει νταλκαδιασμένη στις πίστες, ανάμεσα στις μαραμένες γαρδένιες από τα νεκροταφεία της μείζονος Αττικής!


Η ISIS και η … σικελική Μαφία!



Τριάντα περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Νάπολης, υπάρχει ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που λειτουργεί τόσο πολύ εκτός νομιμότητας που κανείς ποτέ δεν προσπαθεί να επέμβει. Εκεί, ανάμεσα στα εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία που είχαν κτιστεί αυθαίρετα στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, η οργάνωση της Καμόρα έχει σφυρηλατήσει μια ανίερη συμμαχία με την τοπική νιγηριανή μαφία του Castel Volturno, γνωστή ως ΕΥΕ, και η οποία φιλοδοξεί να μιμηθεί το τρομοκρατικό μοντέλο της ISIS.




Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι η ΕΥΕ και η Καμόρα έχουν συνεταιρισθεί στο λαθρεμπόριο όπλων και ανθρώπων, με έδρα τους το εν λόγω θέρετρο. Το Castel Volturno είναι εκεί όπου οι νέες Νιγηριανές πόρνες που καταφτάνουν στη χώρα υφίστανται περίεργες τελετές βουντού με αίμα εμμηνόπαυσης, τρίχες, και νύχια… 

Όταν «Κυβερνώσα Αριστερά» σημαίνει να γίνεσαι αυτόκλητος υπερασπιστής του κάθε Πολάκη…



Σαρανταοκτώ ώρες είναι υπεραρκετές για την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών να μας δώσει σαφή δείγματα –όχι για πρώτη φορά βεβαίως- όσον αφορά τη δυσανεξία της στη δημοσιογραφική κριτική.

 
Η κυβερνώσα Αριστερά

Εκδίωξη των δημοσιογράφων στην Ειδομένη («για το καλό τους/καλό μας», όπως θα έλεγε και κάθε δικτατορίσκος σε αυτήν την περίπτωση), ο Τρύφων Αλεξιάδης θεώρησε καλό να στοχοποιήσει δημοσιογράφο που δεν του άρεσε και τέλος, ο εκ Σφακίων ορμώμενος ιατρός κύριος Πολάκης ο οποίος τόσο ως προς την κοψιά όσο και ως προς τους τρόπους, θα μπορούσε να κάνει τον πρόεδρο του Πανελληνίου συνδέσμου τραμπούκων να μοιάζει μέλος της Βουλής των Λόρδων μπροστά του...

Ιστορία και υστερία…



Η ιστορία είναι μία επιστήμη που στην Ελλάδα ασκείται σαν ποδόσφαιρο – με πάθος και μίσος. Το κριτήριο δεν είναι (όπως σε άλλες επιστήμες) η αντιστοιχία με την πραγματικότητα – αλλά το τι μας αρέσει και τι μας κολακεύει.




Παρακολουθώντας το «ρεζιλίκι Ρίχτερ», θυμήθηκα την απίθανη εκείνη «ιστορία - ή υστερία – Ντιροζέλ», το 1989. Συγγράφεται ιστορία της Ευρώπης από μία πολυεθνική ομάδα διαπρεπών ιστορικών υπό τον εποπτεία του Γάλλου ακαδημαϊκού Ντιροζέλ. Κάποιος στην Αθήνα κυκλοφορεί τη φήμη ότι η ιστορία αυτή, που την είχε υπό την αιγίδα της η τότε ΕΟΚ (επί Ντελόρ), δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα. Οπου ξαφνικά όλη η χώρα – Κυβέρνηση,  Βουλή, Κόμματα, Ακαδημία, Πανεπιστήμια, Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, Σωματεία – σαν ένας άνθρωπος, ξεσηκώνεται και καθυβρίζει ένα επιστημονικό έργο που ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε  διαβάσει! Ο «μισέλλην Ντιροζέλ» μπήκε αμέσως στην Πινακοθήκη των Ανθελλήνων δίπλα στον Φαλμεράγιερ…