8.3.13

Werewolf...

Michael Hurley in The Werewolf Song, by Strange Attractor!



Η Βόρειος Κορέα το πάει φιρί φιρί….


Ο λατρεμένος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Yong Un, γνωστός και ως ένας από τους πλέον σέξι άνδρες του πλανήτη, απείλησε δια μίαν ακόμη φορά τις ΗΠΑ με πυρηνικό ολοκαύτωμα.


Αυτή τη φορά, η Ουάσιγκτον μάλλον πήρε στα σοβαρά την απειλή του θερμόαιμου Kim, και απάντησε επίσημα μέσω του εκπροσώπου τύπου του Λευκού Οίκου Jay Carney, λέγοντας πως  είναι σε απόλυτη θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε τυχόν βαλλιστικό πύραυλο που θα εκτόξευε εναντίον της η Β. Κορέα!

Γειά σου ρε Ελλάδα με τα ωραία σου….


Μια ζωή θυμάμαι, η Ελλάδα να είναι η χώρα της υπερβολής.
Όλο σχέδια, έργα και επενδύσεις, και όλο στα λόγια μένουμε…


Ειδικά από τότε που μπήκαμε αρχικά στην ΕΟΚ και μετά στην ΕΕ, και εισπράξαμε ουκ ολίγα πακέτα, το μόνο που μας έμεινε (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) είναι οι τεράστιες παρόδιες πινακίδες, με τις μεγαλεπήβολες ανακοινώσεις τύπου:
«Έργο συγχρηματοδοτούμενο από ΕΕ…
Υπουργείο τάδε
Μελέτη επίβλεψη τάδε…
Πρόγραμμα τάδε…
Και πολλά μπλα μπλα….»
Και το αποτέλεσμα; Πάπαλα.
 

Η κηδεία του Chavez, που δεν πέθανε στη ψάθα!


Ο θάνατος του Hugo Chavez φέρνει στο προσκήνιο την βενεζουελανή εκδοχή της λατρείας της προσωπικότητας.
Αποφασίστηκε λοιπόν η σορός του «λατρευτού» ηγέτη να επιδεικνύεται μόνιμα σε ειδικό μουσείο κοντά στο προεδρικό παλάτι του Καράκας.
Κάτι σαν τον Λένιν δηλαδή.



Η σορός θα εκτίθεται μέσα σε γυάλινο φέρετρο, έτσι ώστε, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας Nicolas Maduro, που ορίστηκε διάδοχος του από τον ίδιο τον Chavez, και που θα ορκιστεί σήμερα, «ο λαός να μπορεί να τον έχει για πάντα κοντά του».

Η επίσκεψη Σαμαρά στη Τουρκία.


Κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Τουρκία ως πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίσθηκε συγκρατημένος και απέφυγε τις υπερβολές.
Η μακρά συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν του έδωσε την ευκαιρία να αποτιμήσει, ο ίδιος, σε προσωπικό επίπεδο, και όχι μέσα από το φίλτρο αναλύσεων συνεργατών και διπλωματών, τον ισχυρό άνδρα της γείτονος.

 
Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει τη σημασία που αποδίδει στην πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο χωρών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας, αλλά και να εκθέσει με ειλικρίνεια στον κ. Ερντογάν τις ανησυχίες που προκαλούν κάποιες συμπεριφορές της γείτονος.
 

Αλλάζει και πάλι το Facebook.


Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα τον νέο του σχεδιασμό.
Πρόκειται για ένα γενικό και λειτουργικό «ρεκτιφιέ», που όπως λέει ο ιδρυτής του Mark Zuckerberg «θα προσφέρει στους χρήστες του την πιο προσωπική εφημερίδα που γίνεται…».
Τι σημαίνουν όλα αυτά;


Η πρώτη βασική διαφορά που θα αντιληφθούμε, μόλις καταφθάσει το νέο φορμάτ, θα είναι οι πολύ πιο κυρίαρχες φωτογραφίες.
Θα είναι μεγαλύτερες, πιο έντονες, και θα υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο feed αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτές.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Facebook οι  φωτογραφίες είναι αυτές που προκαλούν τις περισσότερες συζητήσεις και τις περισσότερες συμμετοχές, οπότε οι προγραμματιστές προχώρησαν σε νέους ενισχυμένους αλγόριθμους.

Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε….


Μέσα στον γενικό ορυμαγδό των καταθλιπτικών ειδήσεων που μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα, υπάρχουν που και που κάποια (φαιδρά) νέα, που εμένα τουλάχιστον, μου προκαλούν θυμηδία, και με βοηθούν στο να αντέξω τα σοβαρά, όπως είναι η ανεργία, η ύφεση, τα χαράτσια, και οι… Σκουριές.


Μιλάω για μια είδηση που διάβασα στον τύπο, και η οποία αν δεν ήταν πραγματική, θα ήταν σίγουρα ένα από τα πιο ευφάνταστα και κωμικά σενάρια!
Αλλά, θα μου πείτε, στην Ελλάδα ζούμε… οπότε όλα είναι πιθανά.
Και μάλιστα, η συγκεκριμένη δεν μου προκάλεσε απλά θυμηδία, αλλά κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό!


Θεσσαλονικάρχες δεσμώτες…


Θα μπορούσε να είναι τίτλος σύγχρονης τραγωδίας αλλά αν από την Ψαρού ως την ψειρού είναι ένα τσιγάρο δρόμος, αποδεικνύεται πως ο δρόμος ίσως να 'ναι και συντομότερος από τη Βουρβουρού.


Τρεις Θεσσαλονικάρχες - όχι, δηλαδή, απλοί, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, αλλά πολιτικοί που καθόρισαν ζωές και προοπτικές, επί σειρά ετών, στη μικρή μας πόλη - βρέθηκαν ή βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.
Ο παρ’ ολίγον πρωθυπουργός και ο πρώην Δήμαρχος καταδικασμένοι, ο έκπτωτος πρώην Νομάρχης υπόδικος.
 

Τα πετρέλαια, ο Τσάβες, και η Σκανδιναβία….


Οι λάτρεις της κοινωνικής πολιτικής του Τσάβες θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η Βενεζουέλα βγάζει πετρέλαιο και ότι παρόλα αυτά η Οικονομία της είναι σχεδόν κατεστραμμένη.
Επίσης, οι λάτρεις του σκανδιναβικού κράτους δικαίου δεν θέλουν να ξέρουν ότι πηγή του πλούτου ήταν οι άριστες σχέσεις με τους Ναζί και το γεγονός ότι δεν ισοπεδώθηκαν στην διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου...


Όσοι θα ήθελαν να είμαστε κάτι σαν την Δανία, έχουν προφανώς μεγάλη άγνοια για το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το μοντέλο που θαυμάζουν.
Αλλά ακόμη κι έτσι, επιμένουν να παίρνουν από την Ιστορία τα κομμάτια εκείνα που βολεύουν την δήθεν δικαίωση των δικών τους θέσεων!
Το κοινωνικό κράτος που ευαγγελίζονται θέλει ρευστότητα.