24.10.14

This is England...

The Clash



Οι Ισλαμιστές έφτασαν…




Στον ιερό κόσμο της εθνικής μας μακαριότητας,  που κάπως αναστατώθηκε  τελευταία από την βαθιά οικονομική κρίση, ουδέποτε κοιτάξαμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον μουσουλμανικό κόσμο που μας περιτριγυρίζει.
Ούτε βέβαια κι’ ενδιαφερθήκαμε ποτέ να πληροφορηθούμε για το φαινόμενο της ισλαμικής αναβίωσης και των ενδεχόμενων κινδύνων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.




Ζούμε μόνιμα σε μια εθνική αντιφατικότητα, υποστηρίζοντας πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε καλά κι’ αντιτιθέμενοι σε θέσεις που δεν γνωρίζουμε καθόλου.
Εφ’ όσον οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση γενικότερα βρίσκονται σε αντιπαράθεση με το Ισλάμ, ίσως κι επειδή κάποιοι υποστηρίζουν το Ισραήλ, η ελληνική κοινή γνώμη αναπτύσσει αντανακλαστικά φιλο-μουσουλμανικά…


Kατάληψη μετά παραλογισμών…



Ενα πράγμα δεν κατανοεί η κυβέρνηση.
Ο καλύτερος σύμμαχος στη διαμάχη της με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ή έστω ένα μεγάλο κομμάτι αυτού.




Δεν αναφερόμαστε στις παρανομίες τις οποίες διευκολύνουν τα στελέχη του, όπως ήταν η προχθεσινή εισβολή και κατάληψη του Καποδιστριακού.
Αναφερόμαστε στη συνεχή διολίσθηση του κόμματος στον παραλογισμό...

Ο αντιτουριστικός Μπένυ…



Διακεκριμένος σχολιαστής, με δημοσιογραφική και πολιτική πείρα, εντυπωσιάζεται από την εχθρότητα του «Ποταμιού» προς το ΠΑΣΟΚ και βρίσκει παράδοξη την άρνηση του Σταύρου Θεοδωράκη να συναντήσει τον πρόεδρο τον Ευάγγελο τον Βενιζέλο.




Ως προς το πρώτο σκέλος του προβληματισμού, η απάντηση είναι πολιτική και πολύ σωστά την επισημαίνει ο σχολιαστής στο εμπεριστατωμένο άρθρο του…


Η δυναμική του Ποταμιού…



Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το Ποτάμι αποκτά σταδιακά έρεισμα, όχι μόνο διατηρώντας αλλά και αυξάνοντας περαιτέρω την δυναμική του.



Από την άλλη, η παραφιλολογία για τις εκλογές έχει από καιρό εγκαινιαστεί και το πεπρωμένο ομοιάζει φυγείν αδύνατον…


Οι 800.000 χαμένοι ψηφοφόροι που αναζητούνται…



Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κοινό τόπο.
Το καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις, το επιβεβαιώνει η κοινή αίσθηση, το παραδέχονται και τα επιτελεία των άλλων κομμάτων.
Εκεί που υπάρχει διάσταση απόψεων είναι το ποσοστό που θα λάβει και κυρίως η δυνατότητά του να κατακτήσει την αυτοδυναμία όταν θα γίνουν εκλογές.




Η Κουμουνδούρου, ως είναι φυσικό και για λόγους επικοινωνίας, υποστηρίζει πως βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξή της.
Οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και πρωτίστως τα κόμματα της συγκυβέρνησης (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ) αντιτείνουν, και δικαιολογημένα, ότι το εξαγόμενο της κάλπης συναρτάται με το χρόνο που αυτές θα στηθούν και τις συνθήκες στις οποίες θα διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση…



Τα αναψυκτικά μας γερνάνε…



Όποιος πίνει ένα αναψυκτικό την ημέρα μπορεί να προκαλεί γήρανση των κυττάρων του, όση και αν κάπνιζε.
Αυτό λέει μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη του πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο.



Οι ερευνητές εξέτασαν το DNA 5.309 ενηλίκων, εστιάζοντας στα τελομερή που βρίσκονται στις άκρες (απολήξεις) των χρωμοσωμάτων.
Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι η κατανάλωση αναψυκτικών σχετίζεται άμεσα με πιο κοντά τελομερή, ενώ είναι γνωστό πως το μήκος τους έχει σχέση με την διάρκεια ζωής…