19.7.13

Sex and the… Parliament!



Ή αλλιώς: Ιστορίες του κ..ου!

Η οργή είναι το επίσημο ύφος -και, εδώ που τα λέμε, η μόνη πολιτική στάση- του κόμματός της.
Ανεξαρτήτως αυτού όμως, αν ανήκα στους οικείους της (που δεν ανήκω, δόξα τω Θεώ!), κατ’ αρχάς θα εξέταζα σοβαρά την έντιμη διέξοδο από το πρόβλημα διά της αυτοκτονίας.
Αν δεν υπέκυπτα στον πειρασμό, τότε δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ από την ανησυχία μου για την κατάστασή της.



Η ανυπόφορη εριστικότητα αυτής της γυναίκας, σε συνδυασμό με την απειλή που εκπέμπει το μονίμως βλοσυρό ύφος της, με κάνουν να διαισθάνομαι ότι, αν η Ραχήλ Μακρή δεν ηρεμήσει, αν δεν βρει έναν τρόπο να διαχειριστεί την οργή που την κατατρώει (και φαίνεται τόσο έντονα στο πρόσωπο της...), η υγεία της διατρέχει τον κίνδυνο σοβαρής βλάβης.


Σαν τη Χαλκιδική έχει πουθενά αλλού;



Όποιος έζησε έστω για μερικούς μήνες μόνο στη Θεσσαλονίκη, έχει σίγουρα ακούσει την αρνητική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.
Και όσοι ζήσαμε πολλά χρόνια, ξέρουμε ότι η αρνητική αυτή απάντηση δεν επιδέχεται αμφισβήτησης – έχει καταστήσει το ερώτημα σχεδόν ρητορικό.
Πιο εύκολα αμφισβητείς ενώπιον Σαλονικιού ότι η μπουγάτσα με τυρί/κιμά/σπανάκι κλπ δεν είναι «αληθινή» μπουγάτσα, παρά ότι υπάρχει καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές από τη Χαλκιδική.




Και επειδή, ως (επίσης) γνωστόν, η Ελλάδα είναι το καλύτερο μέρος του πλανήτη, αναγκαστικά έπεται ότι η Χαλκιδική είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο…



Ένας ανθρώπινος πρωθυπουργός!



Τελικά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρέπουν προς τη χαρά και τη διασκέδαση, παρά προς τη δυστυχία και τον πόνο.




Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός πως όλη τη μέρα χθες τόσο το facebook όσο και το tweeter κατακλύστηκαν από το στιγμιότυπο με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου να εξοργίζεται με το σαρδάμ που έκανε κατά τη μαγνητοσκόπηση του τηλεοπτικού του μηνύματος και να τα βάζει με τον εαυτό του;
Για να σας πω την απόλυτη αλήθεια, διασκέδασα πολύ με τη διαρροή του εν λόγω στιγμιότυπου.



Ποιοι υπονομεύουν την ενότητα της ΝΔ;



Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Ή μάλλον, κάποιοι επιθυμούν να δείξουν στον κόσμο ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Απανωτά δημοσιεύματα παρουσιάζουν μια εικόνα όπου σχεδόν όλη η Κ.Ο. της ΝΔ συναντάται με τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, συζητούν τις πολιτικές εξελίξεις, του εκφράζουν τα παράπονά τους και στέλνουν μηνύματα στον Αντώνη Σαμαρά ή σε άλλους υπουργούς.



Άλλα άρθρα επιδιώκουν να δείξουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες, να κινητοποιηθεί, να επαναδραστηριοποιηθεί για να «σώσει το κόμμα» από τους «κακούς» που το διοικούν.



Η ρητορική της βίας.



Όταν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξομοιώνει τους υπουργούς με γκάνγκστερ τύπου Αλ Καπόνε και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «συμμορία του Μνημονίου», μιλώντας στο κομματικό κοινό του, η συνέχεια δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική στη Βουλή.



Και μάλιστα σε μια Βουλή που από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι το επίπεδό της θα ήταν το χειρότερο των τελευταίων πολλών δεκαετιών.
Άρα, δεν αποτελούν έκπληξη όσα ξεστόμισαν προχθές με περισσή ευκολία (αναμεμειγμένη με άφθονη βλακεία) διάφοροι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές για συναντήσεις στα...  γουναράδικα, για χούντες και για κρεμάλες στη συνεδρίαση της ολομέλειας.
Για να μην αναφερθούμε βέβαια και στη γνωστή παράσταση που δίνει με κάθε ευκαιρία ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, από τον οποίο όμως δεν αναμενόταν κάτι καλύτερο.


Το Detroit χρεοκόπησε και επίσημα.



Μπορεί η Ελλάδα να είναι δακτυλοδεικτούμενη εδώ και μερικά χρόνια, εξαιτίας της κρίσης, και της παραλίγο (τυπικής) χρεοκοπίας μας, αλλά και η Αμερική δεν πάει πίσω…



Έτσι, χθες η άλλοτε πανίσχυρη βιομηχανικά πόλη Detroit του Michigan μπήκε στα βιβλία ρεκόρ, ως η μεγαλύτερη πόλη όλων των εποχών που κηρύσσει πτώχευση!

Η μεθοδευμένη απαξίωση του κοινοβουλευτισμού καλά κρατεί.



Απίστευτες σκηνές, πρωτοφανείς για τον κοινοβουλευτισμό της χώρας ήταν τα όσα  εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου στο «παρά πέντε» αποφεύχθη ξύλο μεταξύ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ!



Όλα ξεκίνησαν, όταν στο βήμα της Βουλής, στη συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ, ανέβηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο οποίος προέβη στην καταγγελία ότι «οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα των γραφείων τους στο Κοινοβούλιο προκειμένου να εκφοβίσουν πολίτες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα ώστε να μην πραγματοποιηθεί εκεί το καλοκαιρινό καμπ της Χρυσής Αυγής».

Σχολικοί φύλακες με διδακτορικά!



Η κατάντια της χώρας σε όλο της  το μεγαλείο.
Χωρίς να ντρεπόμαστε.
Ξετσίπωτοι και ανεύθυνοι όπως πάντα προσπαθούμε τώρα ως Πολιτεία να καλύψουμε την ανικανότητά μας ακόμη και με τροπολογίες με τις οποίες εξαιρούνται (εκ των υστέρων) από το μέτρο της διαθεσιμότητας οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό!!!



Τώρα τους ανακάλυψαν.
Τώρα πήραν χαμπάρι ότι Έλληνες νέοι επιστήμονες καθηγητές με διδακτορικά που δεν μετανάστευσαν και έμειναν στον τόπο τους κατέφυγαν τελικά για ένα μεροκάματο στην δουλειά του σχολικού φύλακα και του δημοτικού αστυνομικού. 
Ντροπή σας και ντροπή μας. Ντροπή και για ολόκληρη την χώρα.