20.7.17

Στο Σουπερμάρκετ...

Δημήτρης Πουλικάκος









Η συνεισφορά του Αλέξη...



Τους τελευταίους τρεις μήνες στη Βενεζουέλα έχουν δολοφονηθεί από το αριστερό καθεστώς Μαδούρο περί τους 90 πολίτες που συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση είναι η μοναδική στην Ευρώπη και ενδεχομένως μια από τις ελάχιστες στον κόσμο που στηρίζει ένα καθεστώς που αποφεύγει τις εκλογές, εισβάλλει με παρακρατικούς στο κοινοβούλιο για να δείρει βουλευτές και δολοφονεί πολίτες... Η ΕΡΤ μάλιστα εμφανίζεται σαν χορηγός εκδηλώσεων της πρεσβείας της Βενεζουέλας.




Στην αριστερά, ιδίως την ελληνική που είναι πολιτικά, ηθικά  και διανοητικά καθυστερημένη συγχέουν τα επαναστατικά ιδεώδη με τον "κατσαπλιαδισμό".
Αυτό, έχει κόστος και όταν έρθει η ώρα θα πληρώσουν...


Οι θεσμοί κι οι καναπέδες…



Εμαθαν την τέχνη του τσαμπουκά στο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο, όπου δεν υπήρχαν κανόνες. Διέκοπταν το μάθημα όποτε τους έκανε κέφι, έκαναν καταλήψεις, δημιουργούσαν στέκια χωρίς κανέναν έλεγχο, περνούσαν μαθήματα με απειλές. Είδαν ότι «τους παίρνει» και το συνέχισαν ως μέλη ενός μικρού κόμματος. Ο τσαμπουκάς έφερε δημοσιότητα και τους έδειξε ότι η χώρα είναι, κυριολεκτικά, ξέφραγο αμπέλι.




Απέναντί τους είχαν ένα σαθρό αλλά και ψοφοδεές κατεστημένο. Το μισό ήταν ασπόνδυλο – δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψει κανείς. Οπως ακριβώς έκαναν και οι διάφοροι συμβιβασμένοι καθηγητές και ψευτοπρυτάνεις που ήθελαν απλά την ησυχία τους, πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι άρχιζαν να υποχωρούν με μεγάλη ταχύτητα στις απειλές και στον τσαμπουκά...