28.6.15

Το Παιδί του Σωλήνα...

Μουσικές ΤαξιαρχίεςΆι σιχτίρ ρε Αλέξη…5 μήνες γαϊδουρινής υπομονής. 5 μήνες ασάφειας, δήθεν δημιουργικής. 5 μήνες ερασιτεχνισμοί, λόγια μεγάλα και ανυπόστατα, 5 μήνες αλαζονείας.
Ούτε μια στο εκατομμύριο…
Με ένα νόμο και ένα άρθρο..
Η Τρόϊκα τελείωσε και μαζί η λιτότητα..
και ο ΕΝΦΙΑ…
και το αφορολόγητο..
Και όλα αυτά σε ένα κοστολογημένο πρόγραμμα…
Ουάου!Θα αλλάξουμε την Ευρώπη…
θα πρέπει η Ευρώπη να σεβαστεί την ψήφο του Ελληνικού λαού… να σεβαστεί τη Δημοκρατία.
Λες και οι βουλευτές των κοινοβουλίων της Ευρώπης είναι διορισμένοι από κάποιο πολίτ μπιρό.
Λες και η Δημοκρατία μας, είναι η πολυτέλεια που έχουμε, επειδή τη χρηματοδοτούν οι εργαζόμενοι άλλων χωρών.
Κάτι σαν φόρο υποτέλειας...

Ο πρωθυπουργός της Ψωροκώσταινας …Ο διχαστικός τυχοδιωκτισμός του Αλέξη Τσίπρα, στο όνομα της ετυμηγορίας δήθεν του λαού, να προσφύγει σε δημοψήφισμα, με ουσιαστικό ερώτημα, όπως εύκολα διευκρίνισε η Άνγκελα Μέρκελ, "ευρώ η δραχμή", υποχρεώνει τους πολίτες αυτής της χώρας να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού οδήγησε τη χώρα στην κατάρρευση και στη διεθνή ανυποληψία, μάλιστα στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας, τώρα παίζει το τελευταίο χαρτί της…

Πώς είναι τα πράγματα στον πάτο…Γεια σας.
Τι κάνετε; Όλα καλά; Όχι ε;
Μαντεύω ότι είστε κι εσείς άυπνοι
 κι αποσβολωμένοι, και προσπαθείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει, κάπως σαν τους κατοίκους της Πομπηίας καθώς έβλεπαν το βουνό να ξερνά παχιές και μαύρες τολύπες καπνού και στάχτη και φλεγόμενες κοτρώνες.
Καθώς κοιτάζω κι εγώ το ηφαίστειο μαζί σας, να μερικά πράγματα που σκέφτομαι...Η ιδέα της «κωλοτούμπας», ότι δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας, ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου, με το που θα εκλεγόταν θα εγκατέλειπε τις λαϊκιστικές παλαβομάρες του «προγράμματος Θεσσαλονίκης» και του «με ένα νόμο κι ένα άρθρο» και θα υιοθετούσε τον πολιτικό πραγματισμό, πέθανε.
Πέθαινε εδώ και μήνες, αλλά τώρα ακόμα και οι πιο ρομαντικοί και δήθεν γνώστες το κατάλαβαν.
Τα είχαν σκεφτεί όλα λάθος…


Μένουμε Ευρώπη;Το είχαμε δεδομένο ότι είμαστε Ευρώπη. Μάλλον ότι ήμασταν «Η» Ευρώπη!
Το κέντρο της ηπείρου, με την προφανή μας ιδιαιτερότητα λόγω ιστορίας, λόγω γεωστρατηγικής θέσης, λόγω «ευφυϊας», λόγω πολλών άλλων λόγων.
Κεκτημένο που δεν αμφισβητήθηκε τόσα χρόνια.
Και τι ήταν η Ευρώπη; Ισχυρή οικονομική σχέση, πάντα με θετικό προς εμάς ισοζύγιο.
Ημασταν Ευρώπη κυρίως πάνω σε εκλογικές διαδικασίες, όταν τα «πακέτα» που ανακοίνωναν οι πολιτικοί ηγέτες μας τους εξασφάλιζαν την πολιτική επικράτηση.
Ημασταν Ευρώπη όταν καμαρώναμε την αρπαγή της από τον Δία να κυκλοφορεί στα νομίσματα γύρω μας.
Μέχρι που ηρθε αυτή η καταραμένη «κρίση».
Από πού ήρθε; Γιατί την άφησαν να περάσει μέσα στη «θωρακισμένη» μας οικονομία;

Τετέλεσται…Η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ όπως αναμενόταν ήταν δραματική για την Ελλάδα.
Απέρριψε το αίτημα για παράταση ολίγων εβδομάδων που είχε ζητήσει ο Τσίπρας και απέσυρε την πρόταση για συμφωνία που είχε καταθέσει.Έτσι, το δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε «οπερέτα» αφού δεν έχει αντικείμενο.
Τι θα αποφασίσουν οι Έλληνες, όταν το κείμενο αυτό δεν υπάρχει πλέον;
Κι αν οι δανειστές προτείνουν νέο, βελτιωμένο σχέδιο τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα ξανασυγκαλέσει τη Βουλή για νέα ψήφιση αποδοχής ενός νέου δημοψηφίσματος με ένα νέο ερώτημα; Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, ούτε Βουλή. Αυτό είναι Καραγκιόζ μπερντές, αλλά ο και ο Καραγκιόζης έχει πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα.


Χθες μεσάνυχτα και κάτι...Μια ανεύθυνη (και ως εκ τούτου επικίνδυνη) κυβέρνηση προκήρυξε δημοψήφισμα με ένα ερώτημα στο οποίο ο λαός δεν δύναται να απαντήσει.
Στο «συμφωνείτε ή όχι με την τελική πρόταση των δανειστών;», στην παρούσα στιγμή, και με τον ελάχιστο χρόνο που δίδεται, δεν θα μπορούσαν να δώσουν απάντηση ακόμα και άνθρωποι που είναι «μέσα στα πράγματα» και έχουν στοιχειωδώς καλή γνώση και ενημέρωση.Είναι ένα πολύπλοκο θέμα, με παραμέτρους που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν, και επίσης πολλοί δεν κατανοούν…