24.4.15

Knocking on Heaven's Door...

Bob Dylan



Το κουνουπίδι...



Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ και πρώην βουλευτίνα Μαρίνα Χρυσοβελώνη διόρισε τη θυγατέρα της και την πρώην γραμματέα της στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμύνης.



Κάποιοι επισημαίνουν το γεγονός ως ενδεικτικό του ήθους της, αλλά εγώ δεν προσέχω τέτοιες γκρίνιες…

Ο χουλιγκανισμός, η ΕΠΟ, και ο Κοντονής…



Το Daily από την πρώτη μέρα δεν είχε  σκοπό να ασχοληθεί με την επικαιρότητα. Είναι όμως υποκριτικό ο κόσμος να χάνεται με τον αθλητικό νόμο του Σταύρου Κοντονή και να σας γράφω για άλλα.




Μια σύντομη αναφορά στον κατ’ ευφημισμό νόμο ενάντια στην βία.
Ο οποίος νόμος δεν φτιάχτηκε προφανώς για καμία βία αλλά για να «αλωθεί» η ΕΠΟ που λέγανε και την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ.
Εάν τότε βγαίνανε διοικητικά συμβούλια στις ομοσπονδίες για ψηφίσματα για την Παλαιστίνη και παιδάκια με μπουκέτα λουλούδια και «Όχι στα πυρηνικά» να έχουμε τώρα παιδάκια που να κρατάνε σημαίες της Βενεζουέλας και να λένε όχι στην τρόικα…

Διπλό νόμισμα, δραχμή και άλλες αναπτυξιακές φαντασιώσεις…



Υπάρχουν  ορκισμένοι εχθροί του διπλού νομίσματος και φανατικοί φίλοι.
Έτσι κι αλλιώς με φοβίζει όλος αυτός ο όγκος του χαρτιού που κυκλοφορεί διεθνώς, αλλά θεωρώ και αφελές να ξεκινήσει η αμφισβήτηση της σύγχρονης Ρώμης από την φτωχή επαρχία της «μακρινής» Ελλάδας.



Το ευρώ ήταν για πολλούς λόγους μία ατυχής επιλογή για την Ελλάδα.
Για τους ίδιους ακριβώς λόγους μπορεί να αποδειχτεί εξίσου καταστροφική και η έξοδος από την ευρωζώνη!
Όσοι πιστεύουν ότι μόνο με το ευρώ θα σωθούμε, ζουν μία οφθαλμαπάτη.
Κι όσοι προσδοκούν ότι θα σωθούμε με την δραχμή, ζουν σε έναν φανταστικό κόσμο…

Είναι πολλά τα λεφτά…



«Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη», δικαιολογήθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Μαύρος (Σπύρος Καλογήρου) στον Αρη (Νίκο Κούρκουλο), όταν στην ταινία «Λόλα» του 1964 κινήθηκε για να τον σκοτώσει. Εκείνο που δε μάθαμε ποτέ είναι πόσα ακριβώς ήταν εκείνα τα «πολλά λεφτά».




Αντίθετα ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση κοστολόγησε τη δυνητική στήριξη των Αμερικανών στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αλλά και τη συγκατάθεσή τους στην νομοθετική παρέμβαση για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, στα 500 εκατ. δολ.
Πάνω κάτω. Οσα, δηλαδή, δίνει η χώρα από το υστέρημά της για την ανακατασκευή πέντε αεροσκαφών, που θα επιτηρούν το Αιγαίο…


Η κυβέρνηση στον αστερισμό της παράνοιας…



«Έφυγα από την Ελλάδα με έντονο το φόβο ότι θα λάβει χώρα ένα τρομερό ατύχημα, μία ρήξη μη απαραίτητη που θα απλώσει τη σκιά της και τις αρνητικές της συνέπειες στο μέλλον».
Με αυτά τα λόγια ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, μιλώντας στους ΝΥΤ, επιχείρησε να συνοψίσει τις εντυπώσεις που αποκόμισε στις  συναντήσεις που είχε με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. 



Παρακολουθώντας τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης σε μια σειρά από ζητήματα που ξεκινούν από την οικονομία, επεκτείνονται στην τρομοκρατία και την ασφάλεια του πολίτη και φθάνουν έως και στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, το μεγάλο ερώτημα είναι όχι το πότε θα συμβεί στην χώρα μας το «τρομερό ατύχημα», αλλά γιατί δεν έχει συμβεί ακόμη...


Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς…



Σκεφτείτε τι είχε να γίνει στη χώρα, αν η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου είχε προτείνει (όχι αποφασίσει) να μεταφέρει στη Τράπεζα της Ελλάδας τα αποθεματικά δήμων, περιφερειών, πανεπιστημίων, νοσοκομείων και άλλων φορέων.



Σήμερα μάλλον θα είχε «παραδοθεί στις φλόγες» η … μισή χώρα!

Ο «φύλακας άγγελος» του Αλέξη…



«Ο Τσίπρας είναι ένα καλό παιδί και παρασύρεται. Εμείς είμαστε εδώ για να τον επαναφέρουμε».
Αυτή είναι η απάντηση που δίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε παλιούς φίλους, όταν του θέτουν το ζήτημα των σχέσεων των ακροαριστερών Λαφαζανιστών με τους Τσιπριστές, στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της κυβέρνησης.




Το έχω ακούσει από δύο ανθρώπους (προς στιγμήν ένιωσα τον πειρασμό να πω τον πλεονασμό «δύο διαφορετικούς ανθρώπους»), όπου και οι δύο το λένε ως προσωπική μαρτυρία: ο καθένας τους, δηλαδή, υποστηρίζει ότι ήταν εκεί όταν αυτό ελέχθη από τον Λαφαζάνη…