24.6.14

Never Become Emotionally Attached...

The Brian Jonestown Massacre...




Κολλημένοι με το παρελθόν…



Μ​​ετά τους «Κουίσλινγκ» και τους «Γερμανοτσολιάδες», μετά τους «Τσιριμώκους» και τους «αποστάτες», μετά τα «ραντεβού στα γουναράδικα», έφτασε η στιγμή να κουβεντιάσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τη «Βάρκιζα».



Το συζητούν, μάλιστα, στα σοβαρά αν κρίνουμε από τη οργή του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί «να λένε κάποιοι εδώ ότι το σχέδιο είναι να οδηγήσουν τον λαό σε μια διάψευση, σε νέες Βάρκιζες». (Οι νεότεροι, που δεν ξέρουν τη «Συμφωνία της Βάρκιζας» ας ανατρέξουν στο εμπεριστατωμένο άρθρο του κ. Στάθη Καλύβα, στην «Καθημερινή» 17.04.2011).

Οδηγοί σε ελεύθερη πτώση…



Έφτασε το καλοκαιράκι. Εποχή για βόλτες.
Να πάρει ο Κώστας το μηχανάκι και να κατέβει στην παραλιακή με τον κολλητό. Ή να πάρει το αμάξι η Χριστίνα και να πάει μια εκδρομή με τις φιλενάδες της.




Ένα πράγμα δεν μπορεί ο Κώστας μόνο…το κράνος καλοκαιριάτικα (ποτέ δεν το μπορεί αλλά ειδικά τώρα τρελαίνεται).
Και το μαλλί χαλάει… και τον ζεσταίνει αφόρητα... και μια κουβέντα δεν μπορεί να πει με τον κολλητό.
Η Χριστίνα αυτό που δεν αντέχει είναι τη ζώνη του αυτοκινήτου της μιας και νιώθει να την πιέζει και να την περιορίζει. Θέλει να ευχαριστιέται την οδήγηση… να αλλάζει τη μουσικούλα της άνετα… να φτάνει την τσάντα της αν θέλει κάτι από εκεί… να βγάλει μια φωτογραφία αν της έρθει όρεξη.

Όταν η Αριστερά ηθικολογεί…



Σύσσωμη σχεδόν η ελληνική κοινωνία στάθηκε στο πλευρό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Ακόμα κι όσοι είχαν συμμετάσχει ως θεατές, βρυκολακιάζοντας με πίτσες και μπύρες μπροστά στους δέκτες τους, στο τηλεοπτικό λιντσάρισμα του Μιχάλη Ασλάνη και του Στέφανου Κορκολή, φαίνεται πλέον να αποδοκιμάζουν τούς κατ’επάγγελμα λασπολόγους.




Τους λούμπεν τύπους που -με πρόσχημα την «αποκαλυπτική δημοσιογραφία» και με όπλα κρυφές κάμερες και αλλοιωμένα βίντεο- κατεδαφίζουν προσωπικότητες και οδηγούν όποιον βάλουν στο στόχαστρο στον ηθικό ή και στον φυσικό ακόμα θάνατο.

Διοικητικοί… καθαρίστριες….



Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί ο ανασχηματισμός και από τα πρώτα θέματα που κατάκλυσαν τα τηλεοπτικά δελτία ήταν οι επαναπροσλήψεις των υπό διαθεσιμότητα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.



Κι ενώ για το πρώτο είναι σε εξέλιξη μια δικαστική διαδικασία που θα τελεσιδικήσει προς το τέλος της χρονιάς, το δεύτερο προέκυψε ως φλέγον ζήτημα από την ανάγκη του καθηγητή κ. Λοβέρδου να συνταχθεί εμμέσως με τις θέσεις των Πανεπιστημιακών αφού έδειξε τα αποδέχεται πλήρως τα οργανογράμματα που του κατέθεσαν και ουσιαστικά ζητούσαν την επάνοδο όλων των διοικητικών.

Πετάει ο γάιδαρος;



Από το προφίλ της «φίλης» Ε. Παυλακούδη στο Facebook.




Την ιδία ώρα που ο Τσίπρας καλεί σε συνεργασία το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες τις δυνάμεις σχεδόν του αντιμνημονιακού μπλοκ, απευθύνεται δηλαδή ανοιχτά πλέον στο λόμπυ της δραχμής, διάφοροι στη ΔΗΜΑΡ, ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ, και κάποιοι στο ΠΟΤΑΜΙ ονειρεύονται την μεγάλη σοσιαλδημοκρατία με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ…


Αλλαγές και ανατροπές στο ευρύτερο δημόσιο.



Εντολή για σαρωτικό ανασχηματισμό στον κρατικό μηχανισμό, δηλαδή σε κρίσιμες θέσεις σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, δημόσιους φορείς και περιφέρειες, έχει δώσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιχειρεί να κάνει... restart και να δώσει το σύνθημα για την εξάντληση της τετραετίας και της ανανέωσης του κράτους.



Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» στο Μαξίμου γίνονται διαρκείς συσκέψεις, ενώ Συγγρού και Χαριλάου Τρικούπη είναι σε ανοικτή γραμμή προκειμένου να επιλεγούν τα κατάλληλα πρόσωπα για τη στελέχη της κρατικής μηχανής.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζητά να γίνουν ριζικές αλλαγές στις θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων αλλά και στις κορυφαίες θέσεις ΔΕΚΟ, φορέων, ταμείων.