12.8.14

Religion...

November 17Ο πανδαμάτωρ χρόνος, και ο …Στρατούλης.Όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνω (ή μάλλον γερνάω), μαζί με την «ωριμότητα» έρχονται και οι αναπόφευκτες ιδιοτροπίες.
Παράλληλα, αλλάζουν και οι συνήθειες μιας ολόκληρης ζωής.
Δεν ξοδεύω ώρες ατελείωτες στα καφέ, ούτε ξενυχτάω πλέον σε μπαράκια.
Σε ένα άλλο επίπεδο, προσέχω πλέον την υγεία μου, δεν βλέπω τόση τηλεόραση όσο έβλεπα, δεν διαβάζω ότι πέφτει στα χέρια μου αλλά επιλέγω, αποφεύγω μετά βδελυγμίας τα σκυλάδικα, και έπαψα να συναγελάζομαι με άτομα που «δεν λένε».
Και πολλά άλλα…

Με τον Σαμαρά στην Αμφίπολη!Εδώ και λίγο καιρό υπάρχει έντονη κινητικότητα, και σπουδαίο αρχαιολογικό ενδιαφέρον για τη περιοχή της Αμφίπολης Σερρών.Και όταν μιλάμε για ενδιαφέρον, ότι και να πούμε θα είναι λίγο, διότι αν όλα πάνε καλά, αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αμφίπολη θα προκαλέσει παγκόσμιο επιστημονικό, και όχι μόνο, σεισμό...


Κι εμένα τι με νοιάζει;Παρασκευή απόγευμα, στην οδό Τσιμισκή, τον κεντρικότερο δρόμο της Θεσσαλονίκης.
Δεξιά, υπάρχει λεωφορειολωρίδα. Και δεκάδες ταξί, αραγμένα στη λεωφορειολωρίδα, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να βγαίνουν στη δεύτερη λωρίδα.


(Φωτογραφία: Δημ. Κανονίδης)


Τα τελευταία 4-5 χρόνια, οι ταξιτζήδες της πόλης κάνουν πιάτσα όπου γουστάρουν, όποια ώρα γουστάρουν.
Όλες οι προσπάθειες του δήμου να βάλει τάξη, να συνεννοηθεί μαζί τους, έχουν πάει στράφι.
Κι όλες οι υποσχέσεις των ταξιτζήδων ότι θα συμμορφωθούν, έχουν αποδειχθεί φρούδες.


Φωτορεπορτάζ από την Αμφίπολη...

Ναι, ήμουν κι εγώ εκεί, παρέα με τον Σαμαρά, για να ενημερωθώ από τα πιο αξιόπιστα χείλη τι ακριβώς παίζει με τις ανασκαφές στον λόφο Καστά έξω από την Αμφίπολη.Και η αισιοδοξία όλων είναι διάχυτη...
Δείτε κάποιες φωτογραφίες από την ξαφνική επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στον χώρο, συνοδεία του υπουργού Πολιτισμού (και εμού)...


Ο φίλος μου ο Σταύρακας…Τον  ξέρω από κοντά. Το όνομά του Σταύρος.
Οι φίλοι του τον φωνάζουν Σταύρακα.
Μερικοί πελάτες Σταυρούλη.
Ενίοτε και Ρούλη.
Είναι κοντά στα πενήντα.
Γεροδεμένος και καλοδιατηρημένος.
Με δύο παιδιά. Το πρώτο 17, το δεύτερο 15.
Η κουβέντα μαζί του αρχίζει με «καλημέρα» και τελειώνει με την ίδια επωδό: «Θα βγάλω το Γκρα και θα βγω στα βουνά. Οπως ο πατέρας μου».


Κινδυνεύει η Δύση από την ISIS;Η Αμερική επιτέθηκε αεροπορικά εναντίον θέσεων των Ισλαμιστών της ISIS, που πολιορκούν και καταλαμβάνουν πόλεις και χωριά στο Βόρειο Ιράκ, με αποτέλεσμα οι εξτρεμιστές της οργάνωσης να ζητούν τώρα εκδίκηση.
Όπως αναφέρει το CNN, σε διαδικτυακό φόρουμ της ISIS, οι διαχειριστές του καλούν σε αντίποινα εναντίον της Δύσης…

Ποιος θα πάει στα Γκαλαπάγκος; Aυτό το οποίο είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό μ' αυτή τη χώρα, μεταξύ άλλων, είναι ο βαθύτατος συντηρητισμός (που αγγίζει τα όρια του σκοταδισμού) πολλών νέων και αυτοχαρακτηριζόμενων ως «προοδευτικών» ανθρώπων.Κλασική περίπτωση ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και η πρόσφατη επίσκεψή του στο «Άγιον» Όρος.