28.9.13

Και τώρα το μεγάλο στοίχημα…



Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ξάφνιασε και εντυπωσίασε με την αποφασιστικότητά της και με την ταχύτητα με την οποία έδρασε εναντίον της Χρυσής Αυγής.



Με την ολομέτωπη επίθεση στη νεοναζιστική οργάνωση η οποία, έως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου, έδειχνε να λειτουργεί χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, η κυβέρνηση αποκάλυψε ότι εδώ και καιρό οι αρχές παρακολουθούσαν τη Χρυσή Αυγή (και ας μη φαινόταν), και ότι όσο περνούσε ο καιρός οι ηγέτες και στελέχη της οργάνωσης εμπλέκονταν σε όλο και περισσότερες παράνομες πράξεις.


Πάρε κι εσύ ένα μετάλλιο…



Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ολυμπιονικών αριθμεί αρκετές εκατοντάδες μέλη ενώ τα μετάλλια που έχουν κατακτήσει Έλληνες αθλητές είναι μερικές δεκάδες.
Ο λόγος είναι ότι, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου Ολυμπιονίκες θεωρούνται όσοι ανέβηκαν στο βάθρο, στη χώρα μας όσοι πλασαρίστηκαν στην οκτάδα.



Σημασία έχεις πού βάζεις τον πήχυ.
Και εμείς τον βάζουμε χαμηλά για να φαινόμαστε πολλοί οι καλοί. Αυτός είναι περίπου ο εθνικός τρόπος να βλέπουμε τα πράγματα.


Σύριζα και Χρυσή Αυγή…



Στην αριστερά γενικά και στον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, κάπου έχουν «χαζέψει».
Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνειδητοποιούν ότι οι τραμπουκισμοί των «Συριζαυγιτών» και λοιπών «λαϊκών δυνάμεων» τελικά ενδυναμώνουν πολιτικά την Χρυσή Αυγή και μάλλον απομακρύνουν ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τελευταίος, εξάλλου, από μέρος της κοινής γνώμης κατηγορείται ότι με τα έκτροπά του έχει οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους και ενδιαφέρεται περισσότερο για τα προνόμια των προνομιούχων του Δημοσίου παρά για τα προβλήματα των ανέργων.



Στο πλαίσιο αυτό, ο προβληματισμός που επικρατεί στο επιτελείο του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι να βρεθούν τρόποι ώστε οι «φοβισμένοι» από τον τραμπουκισμό της ΧΑ να κατευθυνθούν προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τους οποίους η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί σχέσεις.

Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά.



Τέτοιου είδους ομαδική σύλληψη βουλευτών, έχει να συμβεί στην Ελλάδα από την εποχή της στρατιωτικής χούντας που τελείωσε το 1974.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κατασταλτική κίνηση από μια κυβέρνηση που καιρό τώρα την κατηγορούν ότι χαϊδεύει την Χρυσή Αυγή.



Μόνο πέρσι καταγράφηκαν 154 ρατσιστικές επιθέσεις και άλλες 104 φέτος, οι περισσότερες από τις οποίες αποδίδονται στην Χρυσή Αυγή.
Δυο μετανάστες δολοφονήθηκαν, και το έγκλημα αποδίδεται και αυτό στο ίδιο κόμμα.
Τώρα όμως, χρειάστηκε η δολοφονία  του καλλιτέχνη Π. Φύσσα, για να επέμβουν οι αρχές δυναμικά και με αστραπιαία ταχύτητα.

Μπράβο στον Σαμαρά!



Από το 2008 οπότε και μας πήρε και μας σήκωσε, λόγω κρίσης, αυτό που έρχεται συνεχώς στο μυαλό μου είναι ότι κάποιος θεός μας προστατεύει.
Με μεγαλύτερη απόδειξη το ότι περνάμε την κρίση, στη πιο δύσκολη φάση της, με αρχηγό τον Σαμαρά.
Που αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε…



Τον Σαμαρά δεν τον είχα σε μεγάλη υπόληψη.
Τον θεωρούσα ένα ακόμη συστημικό πολιτικό.
Παρά το ότι κάποτε του έβγαλα το καπέλο όταν τα κλώτσησε όλα για μια ιδέα… για την Μακεδονία, και μάλιστα παρά το γεγονός ότι δεν ήταν καν Μακεδόνας!


Το μεσογειακό φρούτο του φασισμού…



Φασισμός. Φρούτο μεσογειακό, γεννήθηκε στην Ιταλία του Μουσολίνι μετά τον Α' παγκόσμιο πόλεμο και σταδιακά εξαπλώθηκε και βοριότερα, κατά πώς φυσούσε ο άνεμος. 



Φρούτο αγκαθωτό και άγριο σαν το φραγκόσυκο, αν το λιμπιστείς και τ' ακουμπήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην τσιμπηθείς από τα ύπουλα αγκάθια του. 
Φρούτο εποχιακό, ευδοκιμεί σε περιοχές και εποχές κρίσης.
Ως εκ τούτου, φρούτο με αυξημένη ζήτηση -και συζήτηση- αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. 

Περί Ναζιστών και ηλιθίων…



Όταν ο Eichmann απήχθη από την Αργεντινή για να μεταφερθεί στο Ισραήλ, όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού, είχε το θράσος κατά την διάρκεια της δίκης να χρησιμοποιήσει χωρία από τον Kant, επειδή ανέκαθεν οι άνθρωποι, μεταθέτουν την ευθύνη στον γκρίζο ορίζοντα της ενοχής υπέρ τρίτων, ο οποίος θάλλει μεταξύ λήθης κι εθελοτυφλίας στο ιδιοτελές τοπίο της συνευθύνης.




Καθώς ο Heidegger έδωσε τα φώτα του στο γεγονός ότι η λογική δεν φτιάχνεται εν μία νυκτί, οι επιτρετραμμένοι των κοινωνικών δικτύων, οι κήνσορες που σκέφτονται για το καλό όλων και οι κομματάρχες που προειδοποιούν για τον νεοναζιστικό πυρετό, ελλείψει αγελαίου συναισθήματος προς άγραν πελατών, δημιουργούν εντέχνως το νέο γήπεδο που χρησιμοποιεί την αλάνθαστη συνταγή η οποία ονομάζεται «πράξη ναζιστοδοσίας».
Καθώς η αντίδραση στο σκοτεινό παρελθόν της χιτλερικής παραφροσύνης, αναγκάζει τον φόβο των επιθέτων σε άτακτη φυγή, οι κάτοχοι των τίτλων σκορπούν λήμματα ιδιοτέλειας καθ’έξιν.


Όταν θέλει το σύστημα… είναι ανίκητο!



Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, συνελήφθησαν μέλη του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στα οποία ο ΓΓ της Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός. Τις εξελίξεις δρομολόγησε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι το νεοναζιστικό κόμμα συνιστά εγκληματική οργάνωση.



Προηγήθηκε τα ξημερώματα η ενημέρωση της κυβέρνησης, όπως και σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκεινται ακόμη 2 συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τα μεροκάματα της Χρυσής Αυγής.



Κάπου στο Κερατσίνι. Σ’ ένα ισόγειο του ’60.
Ακριβώς έναν χρόνο πριν.
Στον απότομα κατηφορικό δρόμο σταμάτησε ένα φορτηγό για να ξεφορτώσει μια αποδεκατισμένη και φτηνή οικοσκευή.
Η γειτονιά απέκτησε μια καινούρια οικογένεια, το παλιό ισόγειο -που δεν το ήθελε κανένας- καινούριους νοικάρηδες και η μικρή μου κόρη, μια καινούρια φίλη, τη Στέλλα.



Από την κόρη μου έμαθα για πρώτη φορά ότι ο μπαμπάς της Στέλλας δουλεύει στη Χρυσή Αυγή.
Λίγες μέρες νωρίτερα, είχα μάθει ότι η δουλειά του μπαμπά μιας άλλης φίλης της ήταν να λέει στους ανθρώπους που πήγαιναν στο μαγαζί του πόσο κάνουν τα χρυσά δαχτυλίδια, τα βραχιόλια και οι σταυροί.