4.11.12

Η μουσική μας για απόψε.

Ο Strange απόψε και πάλι στα ντεκς, σας αφιερώνει την υπέροχη Wanda Jackson με τον Jack White των  White Stripes, στο Thunder on the Mountain!!!!!

Αχ βρε Ελλάδα....


Διαβάζοντας σήμερα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, δυο είναι αυτά που μου έκαναν εντύπωση.
Πρώτο και καλύτερο, αυτό με την ιστορία των δυο νεαρών «κομπιναδόρων», ιδιοκτητών, επιχειρηματιών (και καλά) εταιριών ενέργειας, που αντί να αποδίδουν τα χαράτσια στα ακίνητα, τα δημοτικά τέλη κλπ, τα παντελόνιαζαν, και ζούσαν ζωή χαρισάμενη εις υγείαν του δημοσίου.

 
Και το εντυπωσιακό δεν είναι ότι υπήρξαν και υπάρχουν τέτοιοι λεβέντες νέοι, αφού η Ελλάδα φημίζεται διαχρονικά για τους γιαλαντζί «επιχειρηματίες» της, και για τον υπεύθυνο και στιβαρό ιδιωτικό της τομέα.
 

Το 2013 θα είναι πολιτικά δύσκολο για την Ισπανία.


Στις 25/11 ολοκληρώνονται οι περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία, και μετά, για δώδεκα τουλάχιστον μήνες, το εκλογικό καλεντάρι της Ισπανίας θα είναι ήρεμο.
Όποιος όμως πιστεύει πως θα πάψει η πολιτική αστάθεια, κάνει λάθος. Η Ισπανική πολιτική σκηνή θα ζήσει ένα δύσκολο 2013.


Οι λόγοι για αυτό δεν είναι κρυφοί: Μια παραπαίουσα οικονομία, μια οδυνηρά υψηλή ανεργία, και ένα πρόγραμμα λιτότητας που θα δυσκολέψει περισσότερο τα πράγματα.
Αυτό που δεν είναι τόσο ξεκάθαρο είναι το κατά πόσο η πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης θα επηρεάσει την πολιτική γενικά, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ειδικά στις περιοχές που έχουν βάλει σκοπό την απόσχιση και την ανεξαρτησία.

Δυο βραβεία στο F1 in schools για την Ελλάδα



Η ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην παγκόσμια διοργάνωση F1 in schools, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα υπό την αιγίδα του κόσμου της Formula 1 και πολλών κρατών για τη διάδοση της τεχνολογίας της F1 στα σχολεία, κατάφερε να φέρει πίσω δύο βραβεία, αλλά και την 18η θέση σε συνολικά 33 ομάδες από πάνω από 20 χώρες!

Κάθε υπέρβαση των στόχων θα πάει στην αποκατάσταση των αδικιών


Τελείωσε πριν λίγο η ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, εν αναμονή της ψήφισης των μέτρων τις επόμενες μέρες. Μια πάρα πολύ σημαντική πληροφορία για την επερχόμενη συμφωνία με τους δανειστές μας, αποτελεί το ότι κάθε ευρώ που θα υπερβαίνουμε τους στόχους που μας έχουνε τεθεί, θα πηγαίνει σε μέτρα αποκατάστασης των αδικιών.

Η κρίση θα περάσει. Ο διχασμός.....;


Ο  Κωνσταντίνος Τσάτσος, στο βιβλίο του «Η ζωή σε απόσταση»,  γράφει ότι η ιστορία μας θα ήταν περισσότερη χρήσιμη, αν μας δίδασκαν τα λάθη μας! Και από λάθη αυτή η χώρα…. Λες και κάποιος  μας κουρδίζει  να καταστρέψουμε και να αυτοκαστραφούμε. Σχεδόν πάντα, μετά από κάθε επιτυχία, οι  νίκες μας  κατέληγαν σε τραγωδίες, οι θρίαμβοι σε πανωλεθρίες, οι ήρωες σε προδότες και πάλι από την αρχή.
Πικρή  η  διαπίστωση του Εθνικού μας ποιητή, που από τη μια κραύγαζε «Βάστα, καημένο Μισολόγγι, βάστα», και από την άλλη συμπλήρωνε, «Αν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει η λευτεριά».



Μας  το θυμίζει ο Νικηφόρος Βρεττάκος  στη «Λειτουργία κάτω απ΄ την Ακρόπολη», «Οι θεοί καθαρίζοντας τη γη σου, λησμόνησαν να ξεριζώσουν το κώνειο. Και να σύρουν έξω στο «πυρ το εξώτερον» τον Ιούδα τον δόλιο, που είχε την κρύπτη του πλάι στις Κερκόπορτες..»
«Πόσο θ΄ αντέξουμε ακόμα;»

Μια νέα κρίση απειλεί την Αμερική.


Μια νέα οικονομική καταστροφή, σαν κι αυτή των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων που προηγήθηκε, απειλεί τώρα την Αμερική.
Πρόκειται για τα υπερτιμημένα σπουδαστικά δάνεια, που απειλούν με κατάρρευση το αμερικανικό σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης, και όχι μόνο.


Τα ποσά υπολογίζονται στο $1 δις, και έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία 12 χρόνια.
Το μέσο χρέος των πτυχιούχων έφτασε το 2008 τα $23.200, ενώ αυτό για τους πτυχιούχους δημοσίων ΑΕΙ τα $20.200. Το ποσοστό αυτών που δεν πληρώνουν πια τις δόσεις τους πήγε από το 5% στο 10%, στο διάστημα 2008-2011.

Ιερός πόλεμος για το νερό;


Ιερός πόλεμος και ανίερες διαμάχες πλήττουν τους Αγίους Τόπους αυτό το διάστημα.
Η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία απειλεί να «σφραγίσει» τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, ίσως τον πιο ιερό ναό της χριστιανοσύνης, επειδή δεν έχει πληρωθεί ο λογαριασμός της ύδρευσης.

 

Η αποψινή μας μουσική πρόταση

Μας εκπλήσσει σήμερα ο Αδαμάντινος Άγγελος με ένα σπάνιο και απρόβλεπτο κομμάτι του Βαμβακάρη! Απολαύστε...