15.1.14

Ο Τούρκος...

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.



Οδηγίες προς …. Σαμαρά.



Παρακολουθώντας αποσπάσματα της ομιλίας του Σαμαρά στο Στρασβούργο, πήρα τα πάνω μου…
Αναθάρρησα.
Διότι αισθάνομαι δικαιωμένος που όχι μόνο τον στηρίζω μετά μανίας, αλλά και επειδή τον θεωρώ ως την μοναδική ελπίδα της χώρας σε αυτή τη δύσκολη περίοδό της.



Ο πρωθυπουργός  απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι το έχει, και ότι αν τυχόν κυβερνούσε σε κάποια νορμάλ φάση, θα αποδεικνύονταν Ο Ηγέτης, σε επίπεδα Καποδίστρια και βάλε.
Σε καμιά λοιπόν περίπτωση δεν νομιμοποιούμαι εγώ, «η τελευταία τρύπα του ζουρνά», να δώσω συμβουλές στον πρωθυπουργό της χώρας, και μάλιστα στον Σαμαρά, ο οποίος «αμελητέες ποσότητες» σαν και εμένα τις τρώει για πρωινό…

Αυτή είναι η Ε.Ο. 17Ν.



Με αφορμή την "εξαφάνιση" του Χριστόδουλου Ξηρού, γεγονός που πυροδότησε μεγάλη ένταση στο πολιτικό σκηνικό και συζητήσεις για το παρελθόν, κυρίως όμως για το μέλλον της εγχώριας τρομοκρατίας, το Insider αναδημοσιεύει μια πλήρη ιστορική αναδρομή του φαινομένου "17 Νοέμβρη" που στιγμάτισε καταλυτικά την μεταπολιτευτική ιστορία.




Η ανάλυση που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπελιμπασάκης, παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC και δημοσιεύθηκε  στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας το 2003, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της περίφημης δίκης των μελών της 17 Νοέμβρη.



Οι Ταλιμπάν του διαδικτύου, και ο … Πετράν!



Μας τελείωσε λοιπόν κι ο Πέτρος ο Τατσόπουλος…
Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εννοώ, έτσι;
Δόξα τω Θεώ, μια χαρά είναι ο άνθρωπος- τον συνάντησα κι εψές σε μια εκδήλωση για την ενιαία τιμή του βιβλίου.



Δεν σκοπεύω να γράψω ένα κείμενο υπεράσπισής του.
Ως φίλος του δεν θα θεωρηθώ αντικειμενικός, άσε που οι διάφοροι μυστήριοι που τον περιμένουν στην γωνία θα χρησιμοποιήσουν το άρθρο αυτό εναντίον του. Φαντάζομαι το πόνημά μου να γίνεται share με σχόλια του στυλ: «Ο νεοφιλελεύθερος χρυσαυγίτης αντικομμουνιστής Θανάσης Χειμωνάς, ο άνθρωπος που κορόιδευε τα παιδάκια που πεθαίνουν από την πείνα στηρίζει τον κολλητό του, Πέτρο Τατσόπουλο. Ευτυχώς που τον ξεφορτωθήκαμε! Ξουτ!».
Κι από κάτω εκατοντάδες like, διάφορα συνημμένα άρθρα από «επαναστατικά» site και, λίγο παραπέρα, άλλα ποστ-ύμνοι στον Πάνο Καμμένο.

Στην αυλή του Λουδοβίκου…



Όπως σημειώνει στην «Αθανασία» του ο Μίλαν Κούντερα η «εικονολογία» -νεολογισμός- κάλυψε το κενό που άφησαν πίσω τους οι μεγάλες ιδεολογικές κατασκευές του σύγχρονου κόσμου.
Αυτές ηττήθηκαν από την πραγματικότητα.



Η εικονολογία, επειδή λειτουργεί ως υποκατάστατο της πραγματικότητας, την οποία και ταυτίζει με την αναπαράστασή της παραμένει.
Η εικόνα του προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στο πλευρό της ηθοποιού Ζιλί Γκαγιέ είναι ένα πρώτης τάξεως σλόγκαν για τους τεχνικούς της εικονολογίας του.


Προσοχή: Τα SMS σκοτώνουν!



Δείτε τι μπορεί να πάθει κανείς όταν είναι τόσο εθισμένος με την αποστολή μηνυμάτων μέσω κινητού, που το κάνει ακόμη και μέσα στο σινεμά.



Και ειδικά στη χώρα της ελεύθερης και εν μέρει ανεξέλεγκτης οπλοφορίας…



Είχε τύψεις ο Καλάσνικοφ;



Λέγεται πως όταν ο εφευρέτης του θανατηφόρου ΑΚ 47 Mikhail Kalashnikov ρωτήθηκε κάποτε για το αν έχει μετανιώσει για το δημιούργημά του, αυτός απάντησε πως όχι, διότι «το όπλο του είχε και έχει σκοπό  μόνο την υπεράσπιση της πατρίδας».



Και συνέχισε λέγοντας ότι δεν μετανιώνει, ούτε και έχει καμιά ευθύνη για το πώς χρησιμοποίησαν το όπλο του οι πολιτικοί…