12.11.17

A Forest...

The Cure









Τρομοκρατία: Έργο απελπισμένων ή φανατικών;

Θα ξεκινήσω με μία προσωπική εμπειρία: Στην υπόθεση της 17Ν, βρέθηκα στα έδρανα της υπεράσπισης, ως συνήγορος ενός εξαιρετικά σοβαρού ανθρώπου. (Για την ιστορία, αποδείχτηκε ότι δεν είχε οποιαδήποτε σχέση και αθωώθηκε). Στο οκτάμηνο λοιπόν διάστημα που κράτησε η δίκη, επιβεβαίωσα βιωματικά κάτι, το οποίο μόνον θεωρητικά ως τότε είχα προσεγγίσει. Ότι δηλαδή, η εκδοχή που μπέρδευε την τρομοκρατία με τη λεγόμενη «προοδευτική» στάση, ήταν μια γελοία αυταπάτη.




Διότι, σε αντίθεση με τις μυθικές διαστάσεις που είχαν προσλάβει τα μέλη της 17Ν όσο δρούσαν στο σκοτάδι, μόλις βγήκαν στο φως, στην πλειονότητά τους αποδείχτηκαν συντηρητικοί μικροαστοί. Με τον βαλκανικό μάλιστα πατριωτισμό τους, τους επαρχιώτικους καθωσπρεπισμούς τους, τις δεισιδαιμονίες τους, αλλά και τα εξοχικά τους, τις πεθερές τους, τους συμπεθέρους τους, τους κουμπάρους τους και τα σόγια τους. Μισούν, άρα υπάρχουν…



Τουρκοκρατία και… ΣΥΡΙΖΑ!

Εκτός από τον μπολσεβικισμό σε πολιτικό επίπεδο, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει επίσης την οθωμανοκρατία στο οικονομικό επίπεδο... και δη στο φορολογικό. Κι αυτό διότι, αν και εκατομμύρια συνέλληνες ψήφισαν το «γελαστό παιδί» για να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, τα διόδια και όλα τα άδικα χαράτσια των «προσκυνημένων σαμαροβενιζέλων», αυτός όχι μόνο δεν τα κατάργησε αλλά σε πολλές περιπτώσεις τα αύξησε (όπως π.χ. αυξήθηκαν παντού οι σταθμοί των διοδίων).



Με αποτέλεσμα οι μελανιασμένοι «κοψοχέρηδες» του σήμερα να θυμίζουν τους προεστούς και τους κοτζαμπάσηδες επί Καποδίστρια, που όταν το νεοσύστατο κράτος άρχισε να βάζει φόρους αυτοί εξανέστησαν, διαμαρτυρόμενοι με το επιχείρημα «μα καλά, γι’ αυτό διώξαμε τον Τούρκο; Για να πληρώνουμε πάλι χαράτσια»;


Η τρομοκρατία στην εποχή της αστακομακαρονάδας…

Η τρομοκρατία λατρεύτηκε στην Ελλάδα, με έμφαση, την εποχή της αστακομακαρονάδας. Μόλις τέλειωσαν τα αντάρτικα στις ταβέρνες. Δεν είναι τέκνο της κρίσης. Είναι τέκνο της δανεικής ευδαιμονίας. Λατρεύτηκε από πολίτες όλου του πολιτικού φάσματος ειδικά βέβαια της ευρύτερης αριστεράς μιας και οι πιστολέρο καθάριζαν στο όνομα αυτής και της παγκόσμιας επανάστασης.




Είχαν τύψεις οι σύντροφοι που ήταν βουτηγμένοι μέχρι τα μπούνια μες τη «σάλτσα» και νόμιζαν ότι συγχωρούνται οι αμαρτίες τους αν δηλώσουν θαυμαστές της «ένοπλης αριστεράς». Μετά σκούπιζαν τη σάλτσα του αστακού από τα γένια τους, όχι την άλλη βέβαια. Την εποχή εκείνη που άλλοι αγνοείτε και άλλοι «ξεχνάτε» και μόνο η ιδέα ότι κάποιος μεγαλόσχημος πασόκος ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης σκορπούσε ρίγη ενθουσιασμού και προκαλούσε πολλαπλούς οργασμούς ανά την επικράτεια…

Το σύστημα ευνοεί τους κακοποιούς…

Την είχαν κατηγορήσει για ληστεία αλλά  δικαστής και εισαγγελέας έκριναν ότι έπρεπε να της δοθεί μια ακόμα ευκαιρία και να παρακολουθήσει πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ.




Ένα ανθρώπινο δράμα κρύβεται πίσω από την τραγωδία της δολοφονίας του 35χρονου Αλβανού, πατέρα δύο παιδιών, από τη μαχαιριά της τοξικομανούς γειτόνισσάς του στο Ηράκλειο. Η 26χρονη οροθετική, που είχε ήδη μια βαριά καταδίκη στο ενεργητικό της, είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μόλις λίγες ώρες πριν το έγκλημα, μετά τη σύλληψή της για ληστεία!