19.6.14

Kokoku...

Laurie Anderson







Καλοί, Κακοί, ΔΕΗ, Cosco, Καμποτάζ…



Πόση καλοσύνη γύρω μου κι εντός, απ’ του λαϊκισμού τη μεγαλοσύνη, επί δεκαετίες παραφράζει ο εύχαρις τσιφτετέλληνας το τραγουδάκι του εθνικού μας ποιητή.




Εσχάτως είπαμε πολλά, σχετικά με το πόσο είναι μόνο δεξιός ο λαϊκισμός, αφού τονίσαμε την αντίθεση «Δεξιός πελατειακός λαϊκισμός ή αριστερός δημοκρατικός εκσυγχρονισμός».
Κάποιοι φίλοι, μάλιστα, μας έβαλαν χέρι ότι υπερβολικά αναφερόμαστε συνέχεια στην αναγκαιότητα μιας Αριστεράς.
Μα είναι σαφές πώς το εννοούμε αυτό, πόσο Δεξιά είναι η «Αριστερά»…

Εσύ πώς μπήκες στο δημόσιο;



Η είδηση ήρθε χθες: «Αρχίζει η συλλογή και καταγραφή του συνόλου των περιπτώσεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου που μετετράπησαν σε αορίστου χρόνου, με εγκύκλιο που έστειλε σήμερα Τρίτη o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε όλες τις διευθύνσεις διοικητικού του δημοσίου τομέα».




Συγνώμη, αλλά πώς μετατράπηκαν αυτές οι συμβάσεις από ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου;


Κάποιοι χάνουν λάδια (αεροπορικού τύπου)….



Έναν πρωτότυπο τρόπο να καταπολεμήσουν την ανεργία ανακάλυψαν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", δημιουργώντας 70 νέες θέσεις εργασίας για νέους ηλικίας 19 με 29 ετών.




Σύμφωνα με την προκήρυξη της εταιρείας που διαχειρίζεται τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι «τυχεροί» που θα καταφέρουν να εισαχθούν στο πρόγραμμα «Airport Praxis» θα έχουν την ευκαιρία να «αποκτήσουν αμειβόμενη επαγγελματική εμπειρία και κατάρτιση διάρκειας μέχρι έξι μήνες σε θέσεις του αεροδρομίου, ενός οργανισμού που αποτελεί πρότυπο επιχειρησιακής λειτουργίας με διεθνείς διακρίσεις»…


Άνθρωποι και ριζοσπάστες…



Θ​​​​α υπερασπιζόμουν χρυσαυγίτη, χουντικό, ακόμη και τον Κασιδιάρη», δήλωσε ο κ. Κουράκης.
Ποιητική αδεία υποθέτω, συμβολικώς πως, μεταφορικώς πως.



Και αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν είπε μια κουβέντα συμπαθείας για την κ. Βίκυ Σταμάτη, η οποία έχει κάνει τρεις απόπειρες αυτοκτονίας και για μία ακόμη φορά απορρίφθηκε η αίτησή της να αποφυλακισθεί ώσπου να εκδικασθεί η υπόθεσή της σε δεύτερο βαθμό…