6.5.15

Bette Davis eyes...

Kim Carnes



Σχεδιάζοντας τη ρήξη…



Σε παλαιότερες αναρτήσεις της Παραπολιτικής, έχω εκφράσει την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα με μοναδικό επιχείρημα το ότι δεν μπορεί να είναι τρελός και να ενδιαφέρεται στα 40 του χρόνια να καταστρέψει ολοσχερώς μια χώρα.



Εξακολουθώ να το πιστεύω αν και η βεβαιότητα μου αρχίζει να κλονίζεται, κυρίως γιατί είναι προφανές ότι ένα μεγάλο μέρος του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τη δραχμή και την επιδίωξη μιας σοσιαλιστικής ουτοπίας.
Επίσης, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τον πατριωτισμό του κομήτη Βαρουφάκη του οποίου η προσωπική ατζέντα έχει ήδη στραφεί εναντίον του εθνικού συμφέροντος…

Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε!



Έχει κουραστεί μία χώρα ολόκληρη με τα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης. Εδώ και δύο - δυόμιση μήνες, πάμε ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω. Υποτίθεται ότι διαπραγματευόμαστε. Περίφημα. Με τι γραμμή;




Με ποια στρατηγική;
Εδώ έχουμε φτάσει τις... μονές μέρες να ζητάμε τμηματική συμφωνία και τις ζυγές λύση - πακέτο. Και τις Κυριακές ζητάμε χρηματοδότηση άνευ όρων...

Αυτοί κατέστρεψαν την Ελλάδα…



Η ιστορία δείχνει ότι πολλοί ηγέτες ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.
Το Politico  καταδεικνύει τους 12 βασικούς «ενόχους», σε άρθρο που υπογράφει ο Damian Mac Con Uladh, δημοσιογράφος των «Irish Times», με έδρα την Ελλάδα.



Ιδού ποια είναι η «βρώμικη ντουζίνα», όπως τους αποκαλεί:

Ο πήχης της βλακείας…



Σε νέα δυσθεώρητα ύψη θέτει τον πήχη της βλακείας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, η οποία σε μια επίδειξη αντιμνημονιακής υστερίας έγραψε στο Facebook μια σειρά ανοησιών που είναι πρωτοφανείς ακόμα και για το project «Πρώτη φορά Αριστερά».



Απολαύστε την:


Έγκλημα κατά της Ελλάδας…



Ικέτις: (Στην αρχαία Ελλάδα) αυτός που κατέφευγε σε έναν ιερό χώρο ζητώντας άσυλο.
Αυτός που προσπέφτει σε κάποιον και ικετεύει για προστασία ή βοήθεια.
Είναι η ετυμολογία της λέξης και προφανώς στην κυβέρνηση της περήφανης αριστεράς ισχύει το δεύτερο.



Έπειτα από τρεις μήνες ανοησίας, μπαρούφας και δημιουργικής ασάφειας ο Τσίπρας και οι κορυφαίοι υπουργοί του, αφού αποφάσισαν να κάνουν πέρα τους κλόουν της διαπραγμάτευσης ή τους υπουργούς που κάνουν μόνιμες διακοπές, τώρα σπεύδουν να παρακαλέσουν για λίγα χρήματα.
Κατάντησαν την Ελλάδα, αυτοί οι δήθεν σκληροί διαπραγματευτές, να πέφτει στα πόδια του Μ. Ντράγκι για να μην κόψει τη γραμμή ρευστότητας την Τετάρτη.
Την ίδια στιγμή, με τη ρευστότητα της οικονομίας να είναι στο μηδέν, αποφάσισαν να πάρουν τηλέφωνα και να κλείσουν ραντεβού.

Σέχτες…



Οι σελίδες της ιστορίας βρίθουν από σέχτες.
Από τα πρώτα βήματα του Χριστιανισμού μέχρι τις μεγάλες πολιτικές ιδεολογίες των δύο τελευταίων αιώνων, κάποια σέχτα υψώνει τη σημαία της αλήθειας.
Στον περίκλειστο χώρο της, τα ολιγάριθμα κατά κανόνα μέλη της ομνύουν ενθουσιαστικά και αυτοθυσιαστικά υπέρ της αλήθειας.
Ομνύουν, αποκλείουν και καταγγέλλουν.




Η σέχτα –και πάντα φυσικά ο αρχηγός της– έχει κατακτήσει την αλήθεια.
Με τη βεβαιότητα και την απολυτότητα αυτή, επιτρέπει στον εαυτό του και η σέχτα στα μέλη της κάθε νοητή ή αδιανόητη συμπεριφορά.
Ως τελικός κριτής των πάντων, επιφυλάσσει για τον εαυτό της τον έσχατο ρόλο…

Έκλεισε η παραχώρηση των αεροδρομίων στους Γερμανούς!



Σύμφωνα με πηγή του ΤΑΙΠΕΔ που επικαλείται το Reuters, η Αθήνα θα οριστικοποιήσει άμεσα τη συμφωνία για τη διαχείριση περιφερειακών αεροδρομίων.




Η Ελλάδα θα οριστικοποιήσει "άμεσα" μια συμφωνία ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ με την Fraport για την παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας και διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων και θα ανοίξει και πάλι τις προσφορές για ένα πλειοψηφικό πακέτο στο λιμάνι του Πειραιά, δήλωσε σήμερα στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ…