15.4.16

Όλα καλά με τον Σύριζα...



14 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα έχουμε μεγάλα...ναααα μετά συγχωρήσεως…
Ενα μεγάλο Μνημόνιο (που ενώ το βάφτισαν οι ίδιοι συμφωνία, τώρα εν τη ρύμη του λόγου το αποκαλούν ως έχει, Μνημόνιο και ομοίως γνωστόν είναι ότι είναι το τρίτο και...καλύτερο Μνημόνιο)




Τώρα έχουμε ένα μεγάλο Φ(Α)ΠΑ, μεγαλύτερο των προηγουμένων προσκυνημένων Γερμανοτσολιάδων…


Νίκος Φίλης: Ο εμποράκος της ιδεοληψίας…



Όταν ο Βρετανός φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ έγραφε ότι “οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι αλλά όχι ηλίθιοι, ηλίθιοι γίνονται με την εκπαίδευση” θα πρέπει να είχε κατά νου κάτι τύπους σαν τους υπουργούς παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και Νίκο Φίλη.




Αυτούς που ως σωτήριες επεμβάσεις στο ανάπηρο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας αποφάσισαν ο μεν την κατάργηση της αριστείας και ο δε την επάνοδο των δημόσιων “μπάτσων” στις εξετάσεις των ιδιωτικών σχολείων. Να' ναι καλά ο κύριος Φίλης!

Όταν οι υπάλληλοι διώχνουν τ΄ αφεντικά τους...



Αυτά που έγιναν προχθές στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» συμπυκνώνουν όλες τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Μια ομάδα συνδικαλιστών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δεν επέτρεψε σε στελέχη της Fraport, της εταιρίας που αγόρασε τα 14 αεροδρόμια, να επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου αεροδρομίου. Δηλαδή οι υπάλληλοι δεν επέτρεψαν στ΄ αφεντικά τους να εισέλθουν στους χώρους της ιδιοκτησίας τους.




Ο παραλογισμός θα ήταν πλήρης, αν δεν γνωρίζαμε πώς διαπλέκονται υπουργοί και συνδικαλιστές για την προάσπιση των κοινών συμφερόντων τους. Γιατί το παιχνίδι είναι παλιό όσο και το ΠΑΣΟΚ, και τα στελέχη του που μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ φροντίζουν και για τη μεταφορά της σχετικής τεχνογνωσίας...


Σε τι χρειάζεται το ΝΑΤΟ;



Ο Donald Trump προκάλεσε πρόσφατα μια ακόμη διαμάχη, όταν ανέφερε πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι ξεπερασμένη. Άφησε μάλιστα να υπονοηθεί ότι το ΝΑΤΟ ίσως να μην αξίζει τις τεράστιες αμερικανικές επενδύσεις σε αυτό.




Με το κλασικό του στυλ δηλαδή, κατάφερε να «χτυπήσει νεύρο», ενώ στη συνέχεια πρόσφερε μια πιο λεπτομερή ανάλυση για τις συνέπειες του να μείνει ή να φύγει η χώρα του από την εν λόγω συμμαχία...


Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν…



Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο η κοινωνία έχει ανέβει στα κάγκελα με αφορμή –πλην όλων των άλλων- και την συνεχόμενη εν είδη καταιγίδας- αύξηση της φορολογίας.
Δηλαδή δεν ήξερε; Δεν ήξερε τι ψήφισε;




Δεν ήξερε ότι ψήφισε εκείνους που του υπόσχονταν την διατήρηση κεκτημένων;
Δεν ήξερε ότι αυτά τα «κεκτημένα» μπορούν να διατηρηθούν μόνο αν η κοινωνία «ξεβρακώνεται» καθημερινά;  Πολύ περισσότερο αφού δεν υπάρχουν πλέον δανεικά; Δεν ήξερε ότι είχε να κάνει με φοβερούς και τρομερούς υπέρμαχους του κρατισμού;


Χτύπα (κι άλλο) σαν συριζαίος!



Παρ' ότι στο παρελθόν, είχα κάποιες αμφιβολίες, τώρα πλέον έχω πεισθεί.
Οι άνθρωποι δεν ζουν εδώ και δεν έχουν καμιά επαφή, με αυτό που οι υπόλοιποι θεωρούμε κοινή λογική. Η καθημερινή τους δημόσια στάση και οι ανεπανάληπτες ρήσεις και πράξεις τους αποδεικνύουν εναργέστατα, τα περί παράλληλου σύμπαντος.



Εμείς, οι πολλοί, στα πατώματα της απελπισίας κι αυτοί οι λίγοι στα σύννεφα των απανωτών “θριάμβων” τους, απέναντι σε δανειστές και συντηρητικά κατεστημένα που επιδιώκουν την... καταστροφή μας!
Σταχυολογώ μόνο ορισμένες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης τελευταίας εσοδείας και τα συμπεράσματα δικά σας…