16.9.19

«Πάνε πρώην Πρωθυπουργοί στα Δικαστήρια»; ΝΑΙ!


Καθώς θα πλησιάζει η συζήτηση της Novartis στη Βουλή, δηλαδή η συζήτηση της σκευωρίας για σπίλωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία εμπλέκονται πλέον και πολιτικά πρόσωπα, θα ακούσετε ένα ολόκληρο ορυμαγδό από έξω-θεσμικές και αντί-θεσμικές ανοησίες.
1.       Με κεντρική ιδέα: ότι, πρώτον οι πρώην Πρωθυπουργοί δεν πάνε σε δίκη - και πρωτίστως δεν πάνε φυλακή.
2.      Και ότι, δεύτερον, κάτι τέτοιο είναι λέει, «ρεβανσισμός», που υπονομεύει την «εθνική συμφιλίωση» και την «πολιτική συναίνεση».
Για να το πω όσο πιο «ευγενικά» γίνεται, αυτά όλα είναι εκφράσεις πολιτικής υπανάπτυξης και διαιωνίζουν τις αναπηρίες του πολιτικού μας συστήματος.






·       Πρώτα-πρώτα είναι ΨΕΜΑΤΑ!
Απόλυτα ξεκάθαρα και κραυγαλέα ψέματα.
Μόνο άσχετοι μπορούν να τα πιστεύουν ή να τα επαναλαμβάνουν! Ή όσοι νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους.
Ασφαλώς και οι πρώην πρωθυπουργοί (ή πρόεδροι) μπορούν να παραπεμφθούν σε δίκες, στις ευνομούμενες δυτικές δημοκρατίες



Κι όμως, ο Αλέκσης άλλαξε την Ελλάδα…


Ακούγοντας τον Αλέκση να μιλάει στη ΔΕΘ και να ισχυρίζεται ότι χάρη στην κυβέρνηση του «η εικόνα της χώρας έχει ριζικά αλλάξει» πολλοί συμπολίτες γέλασαν απαξιωτικά και κάποιοι άλλοι τον χλεύασαν στα μέσα κοινωνικής ψυχοθεραπείας. Και έκαναν λάθος.
Όχι μόνο γιατί η πολιτική ορθότητα επιβάλλει να μην κοροϊδεύουμε συγκεριμένες κατηγορίες συμπολιτών, αλλά κυρίως επειδή ο Αλέκσης έχει δίκιο: όντως, η κυβέρνησή του άλλαξε τη χώρα ριζικά και μάλιστα προς το καλύτερο. 





Σκεφτείτε πώς ήταν η Ελλάδα και οι Έλληνες πριν το 2015.
Μια χώρα στην οποία ο κάθε (αριστερός ή δεξιός αρκεί να ήταν «φιλολαϊκός») τσαρλατάνος, μπορούσε να περιγράψει την ποικιλία λεφτόδεντρου που θα ταίριαζε στην πελατεία του και να τους πουλήσει τα σπόρια για να το φυτέψουν…


Συνεχίζει η Βρετανία να ανήκει στην Ευρώπη;


Ο Βρετανός πρωθυπουργός προσπαθεί αγωνιωδώς να πετύχει το Brexit.
Το πραγματικό ζήτημα όμως της βρετανικής  εξόδου από την ΕΕ είναι πολύ παλαιότερο, και πολύ πιο σημαντικό από το αν το 52% των Βρετανών θύμωσαν με την όλο και πιο ελεγχόμενη από τη Γερμανία Ευρωπαϊκή  Ένωση.





Η Αγγλία είναι νησί. Ιστορικά, πολιτικά, και γλωσσολογικά, ουδέποτε υπήρξε μόνιμα και πλήρως ενσωματωμένη στην ευρωπαϊκή κουλτούρα και στις ευρωπαϊκές παραδόσεις.
Η ιστορία της Βρετανίας έχει περισσότερο να κάνει με συγκρούσεις εναντίον της Γαλλίας, της Γερμανίας, και της Ισπανίας…