22.5.14

Celebrate...

An Emotional Fish...



Η δική μου δημοσκόπηση…



Χθες ήταν μια κανονική ημέρα.
Με μόνη διαφορά ότι δεν πήγα στη δουλειά μου.
Αντιθέτως την πέρασα με φίλους και γνωστούς, πίνοντας καφέδες, τσίπουρα, και φιλοσοφώντας για τη ματαιότητα του να ζει κανείς στη σημερινή Ελλάδα της πλέριας αγανάΧτησης…



Ξυπνώντας όμως το πρωί μου ήρθε μια φαεινή ιδέα.
Να κάνω ένα «πείραμα».
Να διεξάγω μια δική μου προσωπική άτυπη δημοσκόπηση αναφορικά με τις ευρωεκλογές της Κυριακής.
Ρωτώντας δηλαδή όλους όσους θα συναναστρεφόμουν στη διάρκεια της ημέρας για το τι σκοπεύουν να ψηφίσουν.
Και επειδή αυτοί με τους οποίους συναγελάζομαι δεν ανήκουν ούτε σε κόμματα, ούτε είναι πολιτικοί, θεώρησα ότι το δείγμα μου θα ήταν αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας της κανονικής κοινωνίας, και όχι αυτών που ζουν σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας όπως τα κομματόσκυλα, οι συνδικαλιστές, και οι πάσης φύσεως πολιτικάντηδες.
Και το έκανα….


Το αύριο... με τον ΣΥΡΙΖΑ.



Συχνά προβληματιζόμαστε με τη πολυγλωσσία του σύριζα.
Άλλα κελεύουν οι προεδρικοί, άλλα η Αριστερή Πλατφόρμα, άλλα οι εκπρόσωποι των πρώην συνιστωσών.
Διαφορετικές θέσεις διατυπώνονται από το κο Στρατούλη ή το κο Γλέζο, διαφορετικές από το κο Δραγασάκη ή το κο Σταθάκη.


Σε ποιες άραγε να δώσει βάση κανείς;
Ακόμη και ο πρόεδρος του κόμματος μιλά αμφίσημα και ανάλογα με το ακροατήριο του φορά διαφορετικό κάθε φορά πουκάμισο.


Μια λάθος λέξη…



 Την ώρα που ψήφιζε ο Αλέξης Τσίπρας, το πρωί της Κυριακής, οργανωμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν το σύνθημα: «Εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής».
Γελώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε τις δηλώσεις του με τη φράση «τον φόβο τον νικήσαμε».




Δεν ξέρουμε τι θα γίνει την προσεχή Κυριακή στις ευρωεκλογές, αλλά τα αποτελέσματα των προχτεσινών εκλογών για την αυτοδιοίκηση έδειξαν ότι δεν ήρθε η ώρα της ανατροπής, όπως την εννοούν στον ΣΥΡΙΖΑ.


Καλύτερα δεν γίνεται...



Παρά το απογοητευτικό αποτέλεσμα της υποψηφίας της ΔΗΜΑΡ στην Αττική, θέλω να σας πληροφορήσω ότι τα πράγματα δεν είναι όσο άσχημα θέλουν να τα παρουσιάζουν ορισμένοι για την αριστοκρατική Αριστερά της ΔΗΜΑΡ.




Μόλις προχθές, απέδειξε ότι και ρεύμα έχει και μπορεί να πετύχει οργανωτικούς άθλους.
Διότι στην ανοιχτή συγκέντρωση στο Μοναστηράκι μαζεύτηκαν, παρακαλώ, 500 (ναι, πεντακόσιοι!) άνθρωποι για να ακούσουν την ομιλία του μπαρμπα-Φώτη! Και ξέρετε και το καλύτερο;
Βρέθηκαν καθίσματα για όλο αυτό το πλήθος που συνέρρεε από κάθε πλευρά στην πλατεία!



Σκυλάνθρωποι…



Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» μία Ελβετίδα εξηγεί γιατί τόσο η ίδια, όσο και οι Ευρωπαίοι μισούν τους Έλληνες.
Μάλιστα, δίνει την δική της απάντηση στο γιατί συμπεριφέρονται όλοι με «άθλιο» τρόπο στον ελληνικό λαό!



Ωστόσο, μεταξύ άλλων, εκμυστηρεύεται ότι παρόλο που υπάρχει ένα συναίσθημα μίσους από την πλευρά της, την ίδια στιγμή θαυμάζει και σέβεται το ελληνικό πνεύμα και τους αρχαίους Έλληνες…



Το τέλος των δήθεν «αντιμνημονιακών» ψευδαισθήσεων…



Μέσα στα πολλαπλά και σε αρκετό βαθμό αντιφατικά μηνύματα που έστειλαν οι κάλπες στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αν υπάρχει ένα κυρίαρχο είναι η απόρριψη από ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος των διχαστικών διλημμάτων που με μάλλον μικρομέγαλη αλαζονεία έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με το περιβόητο, πλέον, σύνθημα «τρεις κάλπες, μια ψήφος».




Ανεξαρτήτως τι θα γίνει την επόμενη Κυριακή και ποιες θα είναι οι επιδόσεις των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές, εκείνο που περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο ηττήθηκε στον πρώτο αυτοδιοικητικό γύρο είναι οι τεχνητοί διαχωρισμοί που επιχειρήθηκαν να γίνουν με τις επιλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη στελέχωση των ψηφοδελτίων του σε Δήμους και Περιφέρειες.