10.6.18

Τραμπ εναντίον Τριντό (και όχι μόνο)…


Αποχωρώντας χθες από την συνάντηση των G-7 στον Καναδά, ο Ντόναλντ Τραμπ, με το γνωστό πομπώδες  ύφος του, απηύθυνε μια αυστηρή προειδοποίηση στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, να μη τολμήσουν να επιβάλλουν αντίποινα μετά από την απόφασή του να επιβληθούν δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στη χώρα του.

 
Είναι λουλού...

Παρ’ όλες δε τις διαφορές με τους εταίρους του, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως «η Αμερική έχει καταπληκτικές σχέσεις μαζί τους»!
«Αν όμως τολμήσουν να αντιδράσουν, αυτό θα είναι μεγάλο λάθος», είπε.
Στη συνέχεια έφυγε με προορισμό τη Σιγκαπούρη, και με ενδιάμεση στάση στη Σούδα για ανεφοδιασμό, όπου θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιογκ Ουν…

Να ποιοι αλλάζουν την Ευρώπη…


Ο Σύριζα είναι αυτός που υποτίθεται πως θα άλλαζε την Ευρώπη, αλλά οι φανφαρόνικες υποσχέσεις του ήταν τζούφιες, κι αυτό γρήγορα βγήκε προς τα έξω, με αποτέλεσμα όχι μόνο να καταντήσει εγχώριο ανέκδοτο, αλλά σήμερα να του έχουν γυρίσει την πλάτη ακόμη κι όλοι εκείνοι οι Ευρωπαίοι περιθωριακοί, που μαζί με εμάς εδώ στο Ελάντα, του έδωσαν φτερά.




Αυτοί όμως που ήρθαν από το πουθενά, το είπαν και το έκαναν (ή μάλλον θα το κάνουν), είναι οι αντίστοιχοι «σαλεμένοι» της Ιταλίας, που μπορεί  στις μεγαλόστομες υποσχέσεις και στην φλογερή  ρητορική να μοιάζουν κάπως με τους συριζαίους, αλλά αυτοί προτείνουν λύσεις … προς το παρόν τουλάχιστον.
Έτσι, η νέα ιταλική (συγ)κυβέρνηση απειλεί όντως να αλλάξει την Ευρώπη όπως την ξέραμε, τουλάχιστον από το 1945 και μετά…


Ανοίξανε οι ουρανοί, χολή να ρίξουν οι λωλοί


Παιδιά, λίγο να το πιάσουμε αλλιώς. Δε γουστάρετε θρησκείες, χριστιανούς (κυρίως, γιατί αν είναι κάνας ταλιμπάν που εκσφενδονίζει γκέη από ταράτσες είναι τόσο γλυκούλης) κλπ., γιατί χαλάνε την πορεία σας στην γενική ενοποίηση των νόμων της φυσικής και το Νόμπελ, ασούμε, οκ.