27.11.14

The Carrier...

David Byrne & Brian Eno



Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει γέλιο… να τα λέμε αυτά!



Όσο κρίσιμες και αν είναι οι καταστάσεις που ζούμε, ώρες ώρες δεν μπορώ να αντισταθώ στο γέλιο που βγάζει το πολιτικό μας προσωπικό.
Ειδικά αυτό της αντιπολίτευσης, π.χ. οι Αν Ελ, που περισσότερο μπουλούκι επιθεώρησης θυμίζουν παρά κόμμα, που μάλιστα δραστηριοποιείται κοινοβουλευτικά.



Και άντε οι Αν Ελ βαίνουν προς εξαφάνιση, αφού ακόμη και οι πιο πειραγμένοι συμπολίτες μας τους έχουν πλέον πάρει χαμπάρι, και άρα δύσκολα θα ξαναδούν βουλή, εκτός  σαν μια ακόμη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ας πούμε η ΡΟΖΑ…

Η επικίνδυνη μετριότητα του Γιώργου Παπανδρέου…



Όποιος έχει γνωρίσει τον Γιώργο Παπανδρέου ή όποιος απλώς έχει παρακολουθήσει την πολιτική διαδρομή του, δεν μπορεί παρά να του αναγνωρίσει χαρίσματα, αλλά επ’ ουδενί θα είναι πειστικός αν ισχυριστεί ότι ο γιος του Ανδρέα είναι ιδιαιτέρως ευφυής.



Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν δεν έφερε το βαρύ -για την σύγχρονη ελληνική κοινωνία- επίθετο των Παπανδρέου, πολύ δύσκολα θα έκανε καριέρα στην πολιτική σκηνική.


Αστείοι, σαν συνταξιούχοι ταγματάρχες της Κα-Γκε-Μπε...



Κατά το ρεπορτάζ: «Επιχείρηση καθησυχασμού των αγορών και των πανίσχυρων οικονομικών funds θέτει σε εφαρμογή η Κουμουνδούρου, καθώς στο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν για τον κίνδυνο ενδεχόμενης αποσταθεροποίησης και νευρικής αντίδρασης των αγορών εφόσον μετά τις εκλογές κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας...».



Για το λόγο αυτό ο κ. Γιώργος Σταθάκης βρίσκεται από τη Δεύτερα έως σήμερα στο Σίτυ του Λονδίνου προσκεκλημένος του ιαπωνικού επενδυτικού οίκου Nomura, που σύμφωνα με την Κουμουνδούρου πλασάρεται στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας του μετά τις Morgan Stanley, Merrill Lynch, Goldman Sachs, J.P. Morgan κ.λπ.

Τουρλού…



Μια φάρσα
Μες στην παραζάλη των ημερών (βλέπε παραπάνω), κάπου πήρε το μάτι μου στο Ιντερνετ ότι συστάθηκε στο Facebook ομάδα με την απίθανη επωνυμία «Διαδικτυακοί Νεολαίοι» και η οποία στηρίζει αναφανδόν τον ΓΑΠ.



Σύνθημά τους, δε, είναι το αξιοθρήνητο: «Εμείς πάμε! Εσύ θα έρθεις;», το οποίο παραπέμπει ευθέως στο περίφημο προεκλογικό σποτ με το οποίο ο Γιώργος αναδείχθηκε σε θεότητα του σύγχρονου stand-up.

Ο ρεπόρτερ που ντρόπιασε τους New York Times!



Τις τελευταίες μέρες, δύο θέματα συζητήθηκαν πολύ στη μιντιακή πιάτσα.
1) Η επινοημένη είδηση συνάντησης Τσίπρα/Λάτση/Αγγελοπούλου στο Κολωνάκι (iefimerida) και
2) Η επινοημένη είδηση ερωτικού παιχνιδιού μεταξύ της Νατάσσας Μποφίλιου και του Μύρωνα Στρατή (Real News).



Μετά την είδηση πως ο υπεύθυνος για το πρωτοσέλιδο θέμα του ενθέτου Real Life απολύθηκε, πολλοί κατηγόρησαν την Μποφίλιου για την (εξαιρετικά καλογραμμένη κατά τη γνώμη μου) αντίδρασή της στο Facebook.
Σήμερα λοιπόν, όταν έγινε γνωστή η απομάκρυνση του συντάκτη που έγραψε το σχετικό θέμα, πολλοί αναρωτήθηκαν αν τώρα είναι ικανοποιημένη η τραγουδίστρια…

Ο Ερντογάν και η ισότητα των φύλων…



Για έναν πολιτικό του οποίου η ορθή αντίληψη της τουρκικής κοινής γνώμης του έχει εξασφαλίσει μια δεκαετία κυβερνητικής πολιτικής επιτυχίας, τα πρόσφατα ψελλίσματα του Ερντογάν προκαλούν μάλλον αμηχανία, παρά συναίνεση.



Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η πρόσφατη δήλωση του Τούρκου προέδρου ότι οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες…