20.12.18

Αριστεροί νεοταξίτες αναγνώρισαν… Nationality Μακεδόνων!


 Αναγνώρισε ο Τσίπρας «εθνότητα Μακεδόνων» στα Σκόπια;
Ναι! Απολύτως. Και με αδιαμφισβήτητο τρόπο!
·       Κάτι που δεν έκανε κανένας προηγούμενος Πρωθυπουργός.
·       Κάτι που απέρριπταν κατηγορηματικά όλοι οι προηγούμενοι Έλληνες Πρωθυπουργοί (ακόμα κι αν είχαν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ τους, για το πώς θα χειριστούν το «όνομα»).
·       Κάτι που ο ίδιος ο Νίμιτς, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ επί 23 χρόνια, γνώριζε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να κάνει - και προειδοποιούσε τον Ζάεφ ότι δεν επρόκειτο να συμβεί – κι όμως ο Τσίπρας το έκανε!
Αν και τώρα το αρνείται. Όπως και ο εμμονικός Κοτζιάς. Βέβαια το ότι το αρνείται ο Τσίπρας δεν σημαίνει τίποτε.





Ψέματα έλεγε, ψέματα λέει – ένα ψέμα παραπάνω δεν σημαίνει και τίποτε.
Αξίζει όμως, να δούμε λίγο πιο προσεκτικά, γιατί επιμόνως αρνείται ότι αναγνώρισε «εθνότητα Μακεδόνων». Ο ισχυρισμός του βασίζεται στην εννοιολογική διάκριση της «ιθαγένειας» από την «εθνότητα».
Μας λέει ότι ο πρώτος όρος - «ιθαγένεια» - αποδίδεται αγγλικά ως nationality.
Ενώ ο δεύτερος όρος - «εθνότητα» - αποδίδεται αγγλικά ως ethnicity.
Μας λέει δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι… «χαθήκαμε στη μετάφραση». Και μας «επαναφέρει» στην τάξη ο… «δεινός αγγλομαθής» Τσίπρας!
Το επιχείρημα που επικαλείται είναι ότι: με τον όρο nationality αναγνωρίζεται η πολιτική σχέση των Σκοπιανών με το κράτος τους - όχι η ιστορική υπόσταση έθνους…


Εκλογές τον Φεβρουάριο, ή μήπως ποτέ;


Το κυρίαρχο Δόγμα της αριστεράς είναι ότι δεν παραδίδει την εξουσία. Το θεωρεί προδοσία. Και εάν συμβεί, θα είναι με οδυνηρές συνέπειες.
Η βασική Αρχή για πρόωρες εκλογές είναι: Εφ όσον έχουμε μία Κυβέρνηση με πλειοψηφία ή πολύ κοντά σε αυτήν, πρόωρες εκλογές μπορούν να γίνουν μόνο όταν αυτό αποτελεί βούληση και επιλογή της Κυβέρνησης. Μία πρόταση μομφής δεν έχει καμία τύχη.
Απαράβατος εμπειρικός κανόνας. Ποτέ κυβέρνηση με παράσταση νίκης* ξεκάθαρα εις βάρος της, δεν προκήρυξε αυτοβούλως πρόωρες εκλογές. Αυτή την παράμετρο θα προσπαθήσει να ανατρέψει η κυβέρνηση και εμείς ας την παρακολουθούμε.





Συμπερασματικά: Η Κυβέρνηση, θα κάνει πρόωρες εκλογές μόνο εάν είναι βέβαιη ότι θα τις κερδίσει, εξασφαλίζοντας μια επόμενη τετραετία. Δηλαδή εάν μπορεί να εξασφαλίσει σήμερα, συνθήκες νίκης
Αλλιώς θα πάει στο τέλος της τετραετίας και μάλιστα, θα εκμεταλλευτεί και όποια επέκταση μπορεί, νομίμως ή νομοτύπως ή και νομιμοφανώς…


Η Βρετανία κινδυνεύει να γίνει ακόμη μία μπανανία…


Εμείς αντικρίσαμε την άβυσσο το καλοκαίρι του 2015, όταν ο ευρυμαθής Αλέξης, και ο Δρ Μπαρουφάκης κόντεψαν να μας στείλουν αδιάβαστους στη «λίθινη εποχή»… πάντα βέβαια με την βούλα του σοφού λαού.
Ευτυχώς όμως επικράτησαν λογικές φωνές, ο Αλέξης συνειδητοποίησε τις όποιες τραγικές συνέπειες των εμμονών του, και μετά από 17ωρη σκληρή εργασία (έχει να λέει γι’ αυτό) έκανε την πρώτη μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα, με αποτέλεσμα να σωθεί η χώρα αλλά να χάσει από κοντά του τα μέχρι πρότινος ιδεοληπτικά συντρόφια του στους αγώνες και στα κινήματα, δηλαδή την ζουρλή, την Βαλαβάναινα, τον Στρατούλη, τον Δραχμαζάνη, και άλλους τέτοιους άφθαρτους αριστερούς αγωνιστές.





Σήμερα το ίδιο έργο το ζει η άλλοτε παντοκράτειρα Μεγάλη Βρετανία, η οποία έπεσε θύμα κι αυτή κάποιων  πειραγμένων σωτήρων της, με αποτέλεσμα δυο χρόνια τώρα να τρέχουν οι Άγγλοι και να μη φτάνουν.
Οι οποίοι (παρεμπιπτόντως) πίστευαν ότι θα τους παρακαλάνε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για να μη φύγουν… σας θυμίζει κάτι αυτό;