25.6.14

Tarantula...

This Mortal Coil.



Οι Σαμαράδες του Γένους...



Ή αλλιώς: Το αθάνατο κρασί των 21!

Η χθεσινή βραδιά ήταν μια από αυτές που θα μείνουν στην ιστορία.
Όπως μια αντίστοιχη το καλοκαίρι του 1987, οπότε όλοι οι Έλληνες, ακόμη κι η μάνα μου, ανακαλύψαμε ξαφνικά το μπάσκετ, και τον ηρωικό «κλαψομούνη» Γιαννάκη.



Εφάμιλλη εκείνης της άλλης καλοκαιριάτικης βραδιάς που η χώρα μας κέρδισε το ευρωκύπελλο, το οποίο ήταν ακόμη σπουδαιότερο κατόρθωμα, ένα επίτευγμα επιπέδου επιστημονικής φαντασίας, αφού προσωπικά θεωρούσα πιο πιθανό να πάω διακοπές στη σελήνη από το να πάρουν το κύπελλο Ευρώπης ο …. Καραγκούνης και ο τεστοστερονούχος Ζαγοράκης.

Μόνο μη ξαναβάλει τον Κατσουράνη…



Τι κλικαδόρο τον λένε.
Τι άμπαλο τον ανεβοκατεβάζουν.
Τι παρτάκια, τι loser...




Τα πάντα όλα έχει ακούσει ο Κώστας ο Κατσουράνης από την πλειοψηφία των Ελλήνων οπαδών…


Χιπστεράδες…



«Άντε βρε χιπστεροπόντιε!». Αυτό μου είπε ο φίλτατος ο ΤΑΖ (aka Τάσος Θεοδωρόπουλος) τις προάλλες που με πήρε τηλέφωνο και τον ενημέρωσα ότι μόλις είχα γυρίσει από τα μαθήματα ποντιακών χορών που κάνω τους τελευταίους μήνες.




Το Πόντιος να το δεχτώ.
Η μητέρα Πόντια, η γιαγιά που με μεγάλωσε στα γόνατά της Πόντια, το περιβάλλον της γειτονιάς μου άκρως ποντιακό.
Αλλά το συνθετικό του χιπστερά, από πού κι ως πού ρε συ ΤΑΖ;


Ζαγόρ για Πρόεδρος!



Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα ήταν ένας ιδανικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο δημόσιος βίος του ανδρός αποτελεί εχέγγυο για μια αξιοπρεπή και εθνικώς επωφελή θητεία στον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό της χώρας.



Ο Ζαγοράκης ξεκίνησε την πορεία του στα κοινά σε νεαρή ηλικία, συμμετέχοντας στη δράση δημοφιλών σωματείων.
Η συνέπεια, ο ζήλος και το ήθος που επέδειξε, γρήγορα του προσέφεραν διεθνή αναγνώριση, με αποτέλεσμα να εργαστεί, μετά των κορυφαίων συναδέλφων του, στην Αγγλία…

Θα γίνει της Αλώσεως…



Το 1204 ήρθαν οι σταυροφόροι (οι πρόγονοι της τρόικας) για να «μεταρρυθμίσουν» τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και έγιναν τα ακόλουθα: «Το θέαμα όπερ παρίστανον τα περίχωρα του Βυζαντίου κατά τας αποφράδας εκείνας ημέρας δεν ήτο ολιγώτερον οικτρόν των σκηνών όσαι εντός των τειχών αυτού διεδραματίζοντο.




Χιλιάδες φυγάδων εκάλυπτον όλας τας πέριξ της πόλεως οδούς, απέλπιδες, γυμνοί και ουδέν ήττον μακαρίζοντες εαυτούς οσάκις έβλεπον ότι ηδυνήθησαν να σώσωσι τουλάχιστον την ζωήν των και την ζωήν και την τιμήν των γυναικών και των τέκνων αυτών.
Συγκλητικοί, πατρίκιοι, συγγενείς βασιλέων, μέχρι της χθες οικούντες εις δωμάτια πολυτελή και βρίθοντα πάντων των αγαθών του τελειοτάτου τότε πολιτισμού, περιεφέροντο τήδε κακείσε ζητούντες να εύρωσιν ευτελέστατον τι άσυλον. [...]


Του ταιριάζει…



Ιδού! Τι σας έλεγα μόλις προχθές;
Πάνω που πάνε να σφίξουν οι ζέστες, ξαναχτύπησαν οι σαχλοί που διασκεδάζουν διασπείροντας τις φήμες περί υποψηφιότητας Καραμανλή για την Προεδρία, ώστε να εκνευρίζουν τον Ευάγγελο Αντώναρο.



Ετσι, τον υποχρέωσαν χθες να βγει στο ραδιόφωνο, όπου, με την ιδιότητα του Μεγάλου Αρχιερέα του Νεοκαραμανλισμού και μόνου αυθεντικού εκφραστή του grosse Schweiger της Ραφήνας, διέψευσε τις ανίερες φήμες...