31.1.13

Amused to death...

Roger Waters.... Amused to Death!






Τολμήστε κ. Σαμαρά!


Ως γνωστό χτες η αστυνομία έκανε περίπου 35 προσαγωγές μελών του ΠΑΜΕ. Το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν κατάληψη στον 8ο όροφο του υπουργείου Εργασίας για την προχθεσινή αναφορά του υπουργού Γιάννη Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα “οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων”.


Δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτό το πόσο σοβαρό είναι κάποιοι να κάνουν κατάληψη σε ένα υπουργείο. Ουσιαστικά είναι σαν να έχει γίνει κατάληψη της χώρας ή σαν να έχει διαλυθεί το ίδιο το κράτος.

Ο γάμος της χρονιάς!


Πιστοί στην απόφαση που πήραμε να σοβαρευτούμε ως μπλογκ, και να αφήσουμε τις πλάκες κατά μέρος, σας ενημερώνουμε για τον γάμο της χρονιάς!

 
Τι ακριβώς έγινε;
Μια στρουμπουλή 15χρονη κοπέλα, που έγινε παγκοσμίως διάσημη όταν ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο τρώει το ματωμένο της ταμπόν, παντρεύτηκε μέσω Facebook έναν εξίσου διάσημο βλάκα, ο οποίος είχε ανεβάσει βίντεο στο οποίο έτρωγε παγωτό πασπαλισμένο με … κακά!

Αθάνατος!


Επειδή το έχουμε παρακάνει με τη πλάκα εδώ στον Ορθογράφο, καιρός είναι να πούμε και κάτι σοβαρό…

 
Έτσι, αλιεύοντας ειδήσεις στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε τις δύσκολες στιγμές που περνάει ένας από τους μεγαλύτερους εραστές όλων των εποχών!

Το τέλος της μετριότητας.


Το 2004, ο Thomas Friedman είχε γράψει το βιβλίο The World Is Flat, που σύντομα έγινε μπεστσέλερ.
Τότε όμως δεν υπήρχε το cloud computing, ούτε το Facebook και το Twitter.

 
Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο κόσμος έπαψε να είναι απλά συνδεδεμένος, και έγινε υπέρ-συνδεδεμένος, ένα φαινόμενο που ο Friedman αποκαλεί «η μεγάλη μόλυνση».

Αυτό θέλουμε;


Η Ελλάδα είναι αυτή που είναι, κι αυτή που όλοι ξέρουμε.
Όπου ο καθένας είναι ότι δηλώσει, και όπου ιδεολογίες, κουλτούρες, ακόμη και θεσμοί συνήθως αποτελούν κακέκτυπα των κανονικών.

 
Έτσι, έχουμε «επιχειρηματίες» που η μόνη τους επιχειρηματικότητα είναι τα θαλασσοδάνεια, και οι αρπαχτές, εκκλησιαστικούς παράγοντες που ασχολούνται με real estate, οφσόρ,  και ελικόπτερα, και πολιτικούς που η μόνη τους προσφορά στο έθνος είναι οι μίζες, και οι γρηγοράδες.

«Αγρότη πεινάς»;


(Αναμνήσεις από μια ξεχασμένη (;) υπόθεση).
Αφορμή για το παρακάτω σημείωμα παίρνω φυσικά από τις νέες (πάνω κάτω περιοδικά επαναλαμβανόμενες) αγροτικές κινητοποιήσεις.


Η ιστορία λέει ότι όταν συναντήθηκαν πριν από καμιά δεκαριά χρόνια οι πορείες στη ΔΕΘ των διαμαρτυρόμενων (κατά κύριο λόγο Θεσσαλών) αγροτών, και των επίσης διαμαρτυρόμενων οπαδών του (Μ)ΠΑΟΚ (οι λόγοι μου διαφεύγουν πια αλλά δεν έχουν και τόση σημασία για τη συγκεκριμένη εξιστόρηση), και οι δεύτεροι ρώτησαν εν χορώ τους πρώτους το αναγραφόμενο στον τίτλο και έλαβαν μετά το αρχικό σάστισμα, πολύ φυσιολογικά καταφατική απάντηση, τότε πέρασαν στο παρασύνθημα: «Αγρότη πεινάς, γ….. ο Πειραιάς»!
Και δώστου γέλια όλος ο κόσμος, αφού μέχρι και οι κουρασμένοι και βλοσυροί αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να κρατηθούν.


Ο Κουράκης, και η έλλειψη της αισθήσεως του γελοίου…


Οι αριστεροί συνάνθρωποί μας, στην πλειονότητά τους, δηλώνουν με τον τρόπο τους – το γνωρίζουμε όλοι – ιδιαιτέρως σοβαροί.
Πρόκειται, βεβαίως, για μια αυτοαναφορική, ναρκισσιστική προσέγγιση, αφού, τις περισσότερες φορές, τυγχάνουν απλώς σοβαροφανείς.
Σοβαροφανείς, πομπώδεις και με πολιτική σκέψη μονόπαντη και απολύτως αφελή. Τυγχάνουν και ιδεοληπτικοί.

 
Αλλά ιδεοληπτικοί είναι, grosso modo, στον έναν ή τον άλλον βαθμό, όλοι οι ιδεολογικοί χώροι: η Αριστερά (σοσιαλιστική και κομμουνιστική) με την πίστη της στην αγαθή φύση του ανθρώπου και την ισότητα, η συντηρητική Δεξιά με την πατριδοκαπηλία, την προγονοπληξία και τη θρησκοληψία, η φιλελεύθερη Δεξιά με την φετιχιστική αντιμετώπιση της ελευθερίας και την (θρησκευτικού τύπου) εμμονή της στην κυριαρχία και τους αυτοματισμούς της αγοράς κλπ. κλπ.
 

Ο Σύριζα αδειάζει τον Κουράκη;


Άναψαν... φωτιές οι δηλώσεις του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη στο συνέδριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα Εκκλησία και Αριστερά.
Ο βουλευτής, πέρα από το μείζον και επίκαιρο ζήτημα διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, έθεσε άλλη μια παράμετρο με βάση τη λογική ο χρήστης πληρώνει όπως στις εθνικές οδούς.

 
Πρότεινε λοιπόν, οι μισθοί των ιερέων να πληρώνονται από τους χριστιανούς που επιθυμούν να καταβάλουν αντίστοιχο φόρο.
Γιατί αυτό έγινε μείζον θέμα στα ΜΜΕ;
Διότι η κυβέρνηση, και ειδικότερα η πλευρά της Ν.Δ., έκρινε ότι αυτό μπορεί να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι πιστοί πιθανόν να οργιστούν, ενώ σίγουρα θα τρομοκρατηθεί το σύνολο των υπηρετούντων ιερέων όλων των βαθμίδων λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που δημιουργείται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
Με λίγα λόγια, τέτοια ζητήματα χρειάζονται, πριν εκφωνηθούν σαν προτάσεις, ακόμα και προσωπικές, ενδελεχή μελέτη συνεργασίας των δύο πλευρών για να είναι η πρόταση βιώσιμη.