9.4.19

Θα κάνουμε ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!


Οι πιο επιτυχημένες προεκλογικές εκστρατείες διεξάγονται με μια κεντρική φράση δύο-τριών λέξεων, που πιάνει το παλμό της κοινωνίας και δημιουργεί δυναμική παντού.
Σήμερα διαμορφώνεται ένα πολύ σοβαρό «πολιτικό κενό»: Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας – της τάξης του 72%πλέον - σιχαίνεται το ΣΥΡΙΖΑ! Και δεν μειώνεται - αντίθετα αυξάνεται συνεχώς…
Αλλά από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει ένα αίτημα ή ένα σύνθημα που να συμπυκνώνει και να πολιτικοποιεί την οργή του.
Εκτός ίσως από τη λέξη: «Φύγετε»!
  




Το σύνθημα «Φύγετε» είναι πολύ δυνατό. Αλλά είναι μόνο αρνητικό: Συμπυκνώνει την γενικευμένη λαϊκή οργή, αλλά δεν την «πολιτικοποιεί».
Όμως, η οργή πρέπει να «πολιτικοποιηθεί»! Αλλιώς δεν θα εκτονωθεί – και υπάρχει κίνδυνος να σαρώσει τα πάντα.
Η ΝΔ κάνει ένα σωστό κι ένα λάθος:
--Το σωστό που κάνει είναι ότι υπολογίζει πως, επειδή ο κόσμος θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι επειδή η ψήφος στη ΝΔ είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να φύγει – και η μεγαλύτερη εγγύηση ότι δεν θα επιστρέψει – αυτό της ανεβάζει τα εκλογικά ποσοστά…


Θα πάμε στο φεγγάρι, και θα ‘ναι μέρα μεσημέρι!


Την ώρα που η μίζερη ελληνική κοινωνία μαζί με τα πουλημένα ΜΜΕ ασχολούνται με τρίχες, όπως π.χ. το δήθεν σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ… την δήθεν εγκληματικότητα, και την δήθεν λαθροεισβολή από δυστυχισμένους πρόσφυγες, υπάρχουν κάποιοι κυβερνητικοί δουλευταράδες, που μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας εργάζονται αθόρυβα και νυχθημερόν για το κύρος της χώρας. 



Δεν αναφέρομαι ούτε στον Κουρουπλή, ούτε στον Πάντζα, και ούτε στον Αλέκο τον Τριανταφυλλίδη.
Καλοί κομμουνιστές όλοι τους, δεν λέω, τιμούν τη μνήμη του Ανδρέα, αλλά τους λείπει κάτι.
Τους λείπει το όραμα που μόνο ο Νίκος Παπάς διαθέτει…