2.9.14

Fallen Angel...

Elbow



Οι Κουκοδήμοι της πολιτικής...



Οταν άκουσα ότι παραιτήθηκε ο Κουκοδήμος από υφυπουργός, ξαφνιάστηκα.
Ο νους μου πήγε αμέσως στον γερο-Δήμο (του δημώδους) και αναρωτήθηκα ποια να είναι η σχέση του με τον κούκο Δήμο, πλην της προφανούς ετυμολογικής.




Είχα ξεχάσει, βλέπετε, ότι στην εγχώρια σκηνή εξακολουθούσε κάπου να υπάρχει ο Κώστας Κουκοδήμος.
Πρωτοφάνηκε με τους νεοκαραμανλικούς που έφερε στη Βουλή η νίκη της Ν.Δ. το 2004.
Επειτα, αν θυμάμαι καλά, απέτυχε να εκλεγεί, αλλά στις επόμενες εκλογές φαίνεται ότι νεκραναστήθηκε, και να τον που ήταν κιόλας κοτζάμ υφυπουργός Παιδείας, παρότι δεν το είχε προσέξει κανείς. Εκτός από τον ίδιον, εννοείται ― διότι γι’ αυτό τελικά παραιτήθηκε ο Κουκοδήμος…

Το νέο «σκουριασμένο παραπέτασμα» πάνω από την Ευρώπη…



Μέρα με τη μέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν τραβάει ένα «σκουριασμένο παραπέτασμα» που χωρίζει στα δυο την Ευρώπη, εις βάρος της Ουκρανίας, 25 χρόνια αφότου έπεσε το παλιό «σιδηρούν».



Κατέλαβε τη Κριμαία, προσφέροντας στήριξη στους αποσχιστές Ρωσόφιλους στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, ενώ τώρα στέλνει στρατό στη περιοχή παειλώντας τη Μαριούπολη και τη θάλασσα του Αζόφ.
Αυτή η θρασύτατη επιθετικότητα την οποία ο Πούτιν αποκαλεί «Νέα Ρωσία» έχει σκοπό να φέρει ολόκληρη τη βιομηχανοποιημένη νοτιοανατολική Ουκρανία υπό την σκιά της Μόσχας, αν όχι να την προσαρτήσει εντελώς.


Πώς ο Δραγασάκης σχεδιάζει τη χαριστική βολή…



Την εβδομάδα που πέρασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια στόματος του (όχι αδίκως) επονομαζόμενου και «Νέστωρα» του Οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της πιο ρεαλιστικής και ήπιας προσέγγισης της οικονομικής πραγματικότητας από τους λοιπούς νεομπολσεβίκους του κόμματος, του κ. Γιάννη Δραγασάκη, κοινοποίησε τα 6 πρώτα μέτρα που θα εφαρμόσει μόλις έρθει στην εξουσία. 



Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:
α) Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους.
β) Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου).
γ) Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δις ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία….
 

Ένα απροσδιόριστο ον…



Ο τίτλος του άρθρου οφείλεται στο σχόλιο του Θάνου Τζήμερου για το τρολ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δήμητρας Κουτσούμπα, κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας μεταξύ άλλων, όσον αφορά τα καθήκοντα συμβούλων της Περιφέρειας Αττικής.
Δεν έχει άδικο.




Αν αφαιρέσεις την ιδεολογική καθοδήγα, τα τσιτάτα από τα γραπτά του Μαρξ, τα ασπρόμαυρα άβαταρς των ψευδωνύμων στα κοινωνικά δίκτυα, την αγχωμένη προπαγάνδα εν μέσω αναστεναγμών για το επάρατο έργο του Μνημονίου, την επίδειξη γνώσεων με ξεπερασμένα επιχειρήματα αντικαπιταλιστικής μέθης μέσω iPad, προδίδεται το αδιάφορο σαρκίο: ανθρωπάρια υπονόμων, καμένα μυαλά με χειρονομίες εφάμιλλες απροσάρμοστων δίποδων, συμπεριφορές ανολοκλήρωτες σε κενά αέρος που υπενθυμίζουν στο κοινό, τους φανταστικούς διαλόγους με το προσωπικό φαντασιακό του σοβιετικού μηδενισμού, που θάβει χρωματικές εργογραφίες, χαρωπά ιδιώματα και την χαρά του ευ ζην.
Εν Ελλάδι όποιος χαμογελά είναι ύποπτος φραξιονιστικής εσωτερικής γαλήνης και ποιότητας.


Την απλοποίηση πολλοί αγάπησαν...



Ε​​ίναι γνωστό ότι οι Ελληνες γίνονται αντικρατιστές -σχεδόν νεοφιλελεύθεροι- μόνο κατά την περίοδο πληρωμής των φόρων.
Τον υπόλοιπο καιρό ζητούν περισσότερο κράτος παντού.




Είναι γνωστό επίσης ότι όλοι οι Ελληνες -με πρώτους τους πολιτικούς- ζητούν απλούστερο φορολογικό σύστημα, μόνο όταν έρχονται σε επαφή με την εφορία.
Ολο τον υπόλοιπο καιρό, ζητούν εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες, διπλά και τριπλά μέτρα υπολογισμού των φόρων, μέριμνα για τις «ιδιαιτερότητες» περιοχών, επαγγελμάτων, εισοδημάτων.

Οι μύθοι για την ISIS. Μύθος Νο 4.



Ο μύθος θέλει την ISIS να είναι μια ακόμη ομάδα ανταρτών της Συρίας.
Αυτό ισχύει στο βαθμό ότι η οργάνωση μάχεται τη κυβέρνηση του Άσαντ, αλλά υπάρχουν δυο κρίσιμοι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.




Πρώτον, μιλάμε για μια διεθνή οργάνωση, χωρίς ρίζες σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, με μαχητές από πληθώρα κρατών που έχουν ως κοινή ιδεολογία τη παγκόσμια τζιχάντ, και όχι μόνο τον συριακό εμφύλιο.
Δεύτερον, ο Άσαντ και η ISIS συνεργάζονται σε κάποια σημεία, άσχετα αν πολεμάει ο ένας τον άλλον.
Είναι δηλαδή ένα είδος λυκοφιλίας, και οι δυο πλευρές δεν είναι απόλυτα εχθροί μεταξύ τους.


Φιάσκο η επιχείρηση σύλληψης του Σήφη.


Ο Μπερά έφυγε, ο...κροκόδειλος έμεινε!
Ο Γάλλος ερπετολόγος αναχώρησε από την Κρήτη διαπιστώνοντας μόνο ότι υπάρχει...ο Σήφης, τον αναγνώρισε, τον άγγιξε και έδωσε οδηγίες για τα περαιτέρω.



Η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί για το θέμα αυτό μάλιστα αναγκάστηκε χθες μετά από τόσα που ακούγονται να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία περιγράφονται...τραγελαφικές λεπτομέρειες με αποκορύφωμα το γεγονός ότι την ώρα που πήγαν να τον πιάσουν κατέβηκε ένας άσχετος, πατούσε τις κόρνες και τους προβολείς και τους χάλασε όλα τα σχέδια...!