17.10.15

Ο δρόμος για το κομματικό κράτος Σε μια παράγραφο…



Στην ομιλία του στη Κεντρική Επιτροπή τους ΣΥΡΙΖΑ, ο Αριστείδης Μπαλτάς μίλησε για τον τρόπο δουλειάς των οργανώσεων, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, «χαρτογράφηση» της γειτονιάς, δηλαδή π.χ. πόσες και ποιες δομές υγείας υπάρχουν, τι δημόσιες υπηρεσίες κτλ, ώστε να καταγράφονται τα προβλήματα και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι το κόμμα πρέπει να κατανοεί και να υπηρετεί την κοινωνία και μετά να ενημερώνεται η κυβέρνηση.




Ο Μπαλτάς είναι από τους κύριους ιδεολογικού εκφραστές του κόμματος. Την άποψή του, όμως, επικρότησε και ο γραφειοκρατικός υπεύθυνος, ο νέος Γενικός Γραμματέας Α  σύντροφος Ρήγας διαβεβαιώνοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο αυθεντικός εκφραστής των κοινωνικών αναγκών προς την κυβέρνηση.» Αυτό σημαίνει ότι η φωνή της κοινωνίας θα διαμεσολαβείται από το κόμμα που, προφανώς, θα διαμορφώνει την πληροφορία που μεταβιβάζει στην κυβέρνηση δια μέσου των κομματικών του φίλτρων…


"Σε σύγχυσης και ταραχής μαύρο καιρό, αδέρφια μη δικάζετε τον αδερφό"



Μια και η κυβέρνηση Τσίπρα παριστάνει την αριστερή, τους θυμίζω την περίφημη ατάκα από το αριστούργημα του Μιχαήλ Σολόχοφ, "Ο ήρεμος Ντον", για το οποίο ο σοβιετικός (τότε) συγγραφέας πήρε το Νόμπελ λογοτεχνίας το 1965.




Έτσι, ως υπενθύμιση ομόνοιας και αλληλεγγύης σε ανθρώπους που χωρίς ίχνος τσίπας  καταδικάζουν την ελληνική κοινωνία στην ανέχεια.
"Σε σύγχυσης και ταραχής μαύρο καιρό, αδέρφια μη δικάζετε τον αδερφό" σημειώνει στο βιβλίο του ο Σολόχοφ, αναφερόμενος βέβαια στην επανάσταση των μπολσεβίκων και στην εποχή του εμφυλίου στην Ρωσία προς τη δύση του πρώτου παγκόσμιου πολέμου…


Από το «πάρε κόσμε» στο «φέρε τον μπαλτά»…



Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να λύσεις ένα πρόβλημα. Η μια είναι η αυτονοήτως κλασική: το έχεις μελετήσει σε βάθος, έχεις ενημερώσει και προετοιμάσει τους ενδιαφερομένους, ώστε να το κατανοήσουν και, μετά από  όλα αυτά, παίρνεις τα μέτρα που κρίνεις.



Η άλλη είναι η κλασική νεοελληνική: κοροϊδεύεις τους πάντες με ωραία λόγια, δίνεις υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, παίρνεις την εξουσία και αμέσως μετά παίρνεις και τον μπαλτά. Και όποιους πάρει ο Χάρος.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα  με το Ασφαλιστικό και την δεύτερη φορά Αριστερά, που πάει να το «λύσει»….

Τα παιδιά με τα μαύρα γυαλιά γελούν με τους Τσιπροκαμμένους!



Το δημαγωγικό δίδυμο της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου που ανέλαβε να εφαρμόσει το τρίτο Μνημόνιο έχει ένα και μοναδικό κοινό συμφέρον. Διατήρηση της εξουσίας πάσει δυνάμει και παντί τρόπω. Και ανάμεσα στις πολλές μπαλαφάρες που έχει εκστομίσει ο ηγέτης της αριστεράς που θα άλλαζε την Ευρώπη είναι να πάρει την εξουσία των τραπεζών στα χέρια του.
Κανείς δεν του έχει πει λ.χ ότι, απο πέρυσι το Νοέμβριο ο επόπτης είναι ευρωπαίος και μας δανείζει.




Καλά ο σταρ των 1001 των παραμυθιών ( Βαρουφάκης ) δεν τον ενημέρωσε διότι όδευε ένα λαό προς την καταστροφή και έδειχνε να το ευχαριστιέται. Ακόμη και τώρα ακόμη έχει το θράσος να βγαίνει σε εκπομπές στο εξωτερικό και να γελοιοποιεί ένα ολόκληρο λαό.
Δεν τον ενημέρωσε ο άλλος ο έμπειρος πολιτικός ο Δραγασάκης και επιβλήθηκαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι υπογράφτηκαν στις 25 Ιουνίου απο τον Βαρουφάκη;


Όσο ξημερώνει, η ΝΔ μαραζώνει…



Περισσότερα από 40 χρόνια, η ΝΔ είναι το αστικό-συντηρητικό κόμμα της χώρας. Έχει τη δική της συμβολή στην εξέλιξη της χώρας και ιδιαίτερα πιστώνεται τη μετάβαση στη δημοκρατία το 1974, αλλά και την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ. Φυσικά, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας, με αποκορύφωμα την πενταετία του Κώστα Καραμανλή.
Τα παραπάνω, βεβαίως, είναι στην κρίση και στην αξιολόγηση των πολιτών, των οικονομολόγων των ιστορικών κ.ά.



Με τα θετικά της και τα αρνητικά της, με τα πάνω της και τα κάτω της, ποτέ η ΝΔ δεν γελοιοποιήθηκε. Για παράδειγμα, αυτά που έγιναν με το Ωνάσειο, με τη Δήμητρα Λιάνη, με τους μάγους και τους γελοτοποιούς ή τα όσα έγιναν στην εσωκομματική εκλογή ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η ΝΔ δεν τα είχε ζήσει.
Όπως αντιλαμβάνεστε από το χρόνο, λέμε «είχε ζήσει» και όχι «έχει ζήσει». Διότι, όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Συγγρού έχουν μικρύνει πάρα πολύ το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής…