20.4.13

Ο ηθικολόγος Αλέξης… και το δημόσιο συμφέρον.


Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είπε μιλώντας χθες στη Βουλή ότι οι προς εκποίηση δημόσιοι οργανισμοί είναι υποκοστολογημένοι.
Αν ο κ. Τσίπρας μιλούσε με πραγματικούς ανθρώπους της αγοράς, θα άκουγε ακριβώς το αντίθετο.



Το Ταμείο Αξιοποίησης (ΤΑΙΠΕΔ) έκανε ό,τι μπορούσε για να να υπερκοστολογήσει τους οργανισμούς που πουλάει.


Να τι είδους ανάπτυξη χρειάζεται!


Το 2012, το Pew Research Center ανακάλυψε πως το 85% των αυτοπροσδιοριζόμενων ως ανήκοντες στη μεσαία τάξη Αμερικανών, πίστευαν πως σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο, από ότι πριν από μια δεκαετία.



Το ποσοστό των Αμερικανών που λένε πως ανήκουν στην χαμηλή μεσαία τάξη έχει πλέον αυξηθεί από το ¼ του πληθυσμού το 2008, στο 1/3 σήμερα.
Παράλληλα, οι έρευνες του Pew καταλήγουν στο ότι μόνο το 63% όσων ερωτήθηκαν συνεχίζουν να πιστεύουν πως η σκληρή εργασία μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία.
Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 74% το 1999.


Ναι, αυτό ήταν στεφάνι!


 
Μια μικρή αληθινή ιστορία!



 
Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Φανής Θεοδωρίδου, με τίτλο«Ζωντανές ιστορίες», που κάποτε μου έκανε, και συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση…



Το ανθρωποκυνηγητό της Βοστόνης τελείωσε!


Η αστυνομία της Βοστόνης κατάφερε  τελικά να συλλάβει ζωντανό τον Τσετσένο Dzhokhar Tsarnaev, ο οποίος κρύβονταν μέσα σε ένα σκάφος σε μια πίσω αυλή ενός σπιτιού στην περιοχή Watertown.



Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, αφού σύμφωνα με το ΑΡ η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Για μια χούφτα φράουλες….


Ειλικρινά δεν έχω ιδέα περί τις μπίζνας της φράουλας.
Δεν ήξερα ότι όλοι αυτοί που τις μάζευαν είναι μετανάστες.
Βέβαια αν το σκεφτόμουν το θέμα, μάλλον εκεί θα κατέληγα, απλά δεν το σκέφτηκα ποτέ και δεν το έψαξα. 



Είναι πάντως εντυπωσιακό το ότι στην σημερινή Ελλάδα μπορεί κάποιος παραγωγός να έχει απλήρωτους εργαζόμενους (ξένους ή μη δεν το λαμβάνω υπόψη), και στη συνέχεια να τους πυροβολεί όταν ξαφνικά ζητούν τα δεδουλευμένα τους.
Τι να πω, δεν θα το πίστευα αν δεν το έβλεπα στην τηλεόραση.

Το «Ελ. Βενιζέλος», και οι Κινέζοι «κομμουνιστές» επενδυτές.


Με «προίκα» την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Αεροδρομίου Αθηνών κατά 20 χρόνια, η Hochtief προσδοκά να αυξήσει τη διαπραγματευτική της ισχύ για την πώληση της θυγατρικής της Hochtief Airport GmbH




Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τους σε cargo και logistics.