13.11.13

Μια Ζωή Σικέ (25)




Εν πάση περιπτώσει, και άσχετα με τις ενδόμυχες επιθυμίες και θεωρίες μου, σημασία έχει ότι σήμερα δούλευα και το είχα ξεχάσει.
Το τηλεφώνημα για αυτό ήταν.
Κάποιος καλός συνάδελφος μου θύμισε ότι τον είχα στήσει, και ότι μου χρωστάει κι`αυτός ένα στήσιμο στο μέλλον.



Αισθάνθηκα άσχημα.
Έτσι βέβαια είναι όταν δουλεύεις βάρδιες.
Έχεις αρκετό χρόνο ελεύθερο, λόγω ρεπό, αλλά ξεχνιέσαι κιόλας.
Α, και δουλεύεις και αργίες…


Οι σειρήνες της πρόοδου…



Ποία η διαφορά ανάμεσα στα sneakers της σκαρφαλωμένης στα κάγκελα της ΕΡΤ Ραχήλ Μακρή και στις γόβες της Θεοδώρας Τζάκρη;
Κατ’ αρχάς είναι ζήτημα τιμής, διότι όση αερόσολα κι αν βάλεις, δεν μπορείς να πιάσεις την τιμή του ζεύγους Louboutin, που κοστίζει όσο δύο βασικοί μισθοί.




Είναι και θέμα στυλ, αέρα, προσαρμογής στις υφολογικές απαιτήσεις του περιβάλλοντος.
Αλλο να είσαι στα κάγκελα και να απαγγέλλεις το μάθημα Ιστορίας διαλαλώντας πως το έμαθες, επιτέλους, ότι η χούντα δεν έπεσε το ’73 και άλλο να προσέρχεσαι στη Βουλή για να ψηφίσεις για την πρόταση μομφής.
Και να αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη της ψήφου σου.


Το «ήθος» του ΣΥΡΙΖΑ…



H καφρίλα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και που προσβάλλει όλο τον κόσμο της Αριστεράς, δεν έχει όρια.




Τι δήλωσε λέτε ο κ. Σκουρλέτης, γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις άθλιες δηλώσεις του και στο παρελθόν; Μιλώντας στον Σκάι είπε: «Είδαμε τον πρωθυπουργό να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός είχε πολύ μαγκιά. Τζάμπα το Χάρβαρντ και τα κολέγια. Αν ζουν οι γονείς του κυρίου Σαμαρά δεν θα είναι πολύ περήφανοι με τα λεφτά που ξόδεψαν».


Απρέπειες Ιερέων…



Στις Κροκεές Λακωνίας, στις 6/10/2013, τοπικός παπάς και μητροπολίτης Σπάρτης αρνήθηκαν την τελετή κηδείας του 49χρονου αδερφού μου, Άγη Καράντζαλη, με την αιτιολογία ότι είχε τελέσει πολιτικό γάμο.



Τους αναφέρθηκε ότι ήταν βαπτισμένος, ο πρώτος του γάμος ήταν θρησκευτικός, είχε βαπτίσει το παιδί που απέκτησε στον δεύτερο γάμο του και ότι ποτέ με κάποια δήλωση ή συμπεριφορά δεν διαχώρισε τη θέση του από την Εκκλησία.
Επέμειναν στην απόφασή τους, πληγώνοντας κυρίως τη θρησκευόμενη, 80χρονη μάνα και άμεσα ή έμμεσα όλο το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.


Αντιστασιακά ντιριντάχτα…



Ώδινεν όρος και έτεκε Τζάκρη.
Μας πήρατε, μας πήρατε, φλουρί κωνσταντινάτο, θα μπορούσε να πει ο πικραμένος που βλέπει την ευάριθμη Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να φυλλοροεί έτι περαιτέρω.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα συνομολογήσουμε όλοι μαζί ότι πιο καλά θα της πήγαινε κάτι σε Ψεκασμ.Ελ., παρά σε (έσχατο) ΠΑΣΟΚ.
Διαφωνεί κανείς;



Βάθος ματιάς, πολιτική ανάλυση, πολύχρωμο ακριβό dress code, χροιά και ένταση του ομιλητικού, εικαζόμενη ψυχοσύνθεσή της Θεοδώρας, όλα συναινούν.
Η σφυρηλατούμενη στα πεζοδρόμια συμμαχία ΑΝΕΞΥΡΙΖΑ της πάει πολύ καλύτερα. Άστε που, σε ενδεχόμενο ζήτημα επανεκλογής καθίσταται και απολύτως λυσιτελέστερη.


Πιο ζαβή … σε κλείνουν μέσα!



Ένα tweet  ανέβασε η Ραχήλ, και για μια ακόμη φορά προκάλεσε τρελό γέλιο, αφού η σκέψη της προκαλεί τους Ελοχίμ και τους Νεφελίμ!




Να ξεκαθαρίσουμε κατ αρχήν, ότι ο  μπλε φωτισμός που βλέπουμε στη Βουλή, είναι στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Διεθνούς Ένωσης Διαβήτη, όπου φωταγωγούνται ιστορικά κτίρια σε όλο τον κόσμο , για την ευαισθητοποίηση του κοινού.



Κόκκινα δάνεια, και ψέματα…



Υπόσχονται στο λαό σεισάχθεια.
Ότι θα του χαρίσουν τα χρέη στις τράπεζες.
Είναι ψεύτες.
Λένε ψέματα και μάλιστα συνειδητά.
Ξέρουν ότι ένα τέτοιο σχέδιο είναι ανέφικτο.



Μόνο σε περιβάλλον δραχμής θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο, τυπώνοντας συνεχώς χρήμα.
Με το ευρώ, αντίθετα, είναι υποχρεωμένοι να αναπληρώνουν κάθε μία νέα διαγραφή χρέους με αντίστοιχα κεφάλαια στις τράπεζες.