16.2.14

The Curse of the Yellowy Moon...

Goons of Doom



Μια ιστορική φωτογραφία!



Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία ανθρώπου, που τραβήχτηκε το 1838 ή στις αρχές του 1839.



Πρόκειται για την Boulevard du Temple, που τραβήχτηκε από τον ίδιο τον  Daguerre στο Παρίσι.

Ο Κλούνεϊ, τα «Ελγίνεια», και η νεοελληνική φαιδρότητα…



Ο Κλούνεϊ, πασίγνωστος σταρ, τα «Ελγίνεια» πασίγνωστα μάρμαρα.
Ε,  άμα συνδυάσεις τις δηλώσεις του πρώτου για τα δεύτερα με την επίσημη ελληνική αντίδραση… να τη και η Φαιδρότητα!



Σχεδόν όλοι είδαμε και ακούσαμε τον ηθοποιό,  ο οποίος σε συνέντευξη τύπου ρωτήθηκε  από ελληνίδα δημοσιογράφο για το αίτημα επιστροφής των μαρμάρων από το βρετανικό μουσείο στην Αθήνα και ποια είναι η θέση του επ’ αυτού.
Ο ίδιος αμήχανος, χαζογελώντας, δείχνοντας ανίδεος για το θέμα, απάντησε ότι «θα ήταν καλή ιδέα» και κάνα δυο συμβατικές, αόριστες ευγενικές κουβέντες, νοιώθοντας εμφανώς άβολα για την ελλιπή γνώση της υπόθεσης.
Βλέπετε, εκτός από τα λόγια καθαυτά, είναι και η άτιμη «γλώσσα του σώματος» που δεν κρύβεται με τίποτα!

Σταυρός και ψήφος μεταναστών…



Δύο σημαντικές, θεσμικές μεταβολές πυροδότησαν συζητήσεις στον δημόσιο διάλογο.
Η πρώτη από την πλευρά της Κυβέρνησης, σχετικά με τον τρόπο εκλογής των Ευρωβουλευτών· η δεύτερη από την πλευρά της Δικαιοσύνης και αφορά στην απόφαση του ΣτΕ, δια της οποίας αποκλείεται η συμμετοχή των μεταναστών στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση.



Φαίνεται πως η δυσανεξία στην εξέλιξη και την προσαρμογή στον σύγχρονο κόσμο, είναι συγγενής διαμαρτία της συγκρότησης της Ελληνικής  Πολιτείας.
Δεν εξηγούνται αλλιώς οι αντιδράσεις συναφώς με την αλλαγή του τρόπου εκλογής των Ευρωβουλευτών, εκτός και αν επικαλεσθεί κανείς νοητικές βλάβες ή ιδιοτελείς – κακές- σκοπιμότητες.

Ο Σύριζα και οι φόροι…



Για όσους πιστεύουν ότι μόλις έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα καταργηθούν οι φόροι, όλοι θα περνάνε υπέροχα, λεφτά θα υπάρχουν στα ταμεία και θα μας κάνουν αέρα τα... ουρί του Παραδείσου, τους αφιερώνουμε μέρος της ομιλίας του οικονομολόγου και βουλευτή Γιώργου Σταθάκη, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, με την οποία ουσιαστικά στήριξε την πολιτική Στουρνάρα.



«Η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση» είπε εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζεται στη χώρα, σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την φορολογία, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στο 43%.
Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα» είπε ο κ. Σταθάκης και περιγράφοντας ένα μέρος του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε…


Love is in the air…



«Εverywhere I look around / Love is in the air / Every sight and every sound».
Αχ, πτωχή μου νιότη, που ξοδεύτηκες στα ηλίθια σέβεντις και τα βλάχικα έιτις! Φαντάζομαι ότι θα θυμάστε οι περισσότεροι αυτό το κλασικό πλέον και αρκούντως χαρωπό δείγμα της ντίσκο από το μακρινό 1977, το οποίο ακόμη ακούγεται στα πάρτι και ξεσηκώνει τα αίματα στους ωριμότερους.



Από χθες, εγώ το ακούω συνεχώς μέσα στο κεφάλι μου ―παρότι με εκνευρίζει, το σιχαίνομαι και δεν το αντέχω.
Είναι όμως από το σάουντρακ του προεκλογικού αγώνα για τον Δήμο Αθηναίων. Ακούγεται στους τίτλους της αρχής του έργου που τώρα προβάλλονται.
Πώς να το αποφύγεις;