5.2.13

Η καθιερωμένη μας μουσικούλα

Απόψε σας ανατριχιάζουμε ρομαντικά... ή σας ρομαντζάρουμε ανατριχιαστικά... Οι Death Cab For Cutie στο I Will Follow You Into The Dark. Εξαιρετικά αφιερωμένο από τον TopGunZ...

Ο Κουράκης και ... η θεία μου.


Με πήρε τηλέφωνο η θεία μου. Έξαλλη.
Τα 'λεγε τόσο γρήγορα, που ένιωθα τα σάλια της να πετάγονται απ’ το ακουστικό και να πιτσιλάνε τα μούτρα μου. Έχει και λίγα δόντια βλέπετε… 

 
Ογδόντα πέντε χρόνων η θεία μου, καλή γυναίκα, βασανισμένη.
Ο άντρας της ήταν κυνηγημένος από τα καθεστώτα ανθρωπάκος, αναγκάστηκε να φύγει στο Βέλγιο όπου έφαγε τα νιάτα του στις στοές.
Η θεία μου μια ζωή τον περίμενε στο χωριό. Προς στιγμήν νόμισα ότι της κόψανε πάλι τη σύνταξη. Όλο για κάτι τέτοια με παίρνει. Για το ΕΚΑΣ που πάνε να της αρπάξουν, για τα χαράτσια που δεν μπορεί να πληρώσει, για τον γιατρό που της παίρνει επίσκεψη ενώ απαγορεύεται…

Η Αριστερά ως … αξεσουάρ!


Από την εμφάνισή της στα πολιτικά πράγματα του τόπου η ελληνική Αριστερά προσέφερε πολλά στην κοινωνία που τη δεξιώθηκε: αντιπαρατάχθηκε σε χούντες και δικτατορίες, πρωταγωνίστησε στην Εθνική Αντίσταση, άντεξε δεκαετίες θηριωδών κατατρεγμών στα χρόνια που ακολούθησαν.

 
Λόγω αυτών των πραγματικοτήτων για τον μέσο Έλληνα ο αριστερός ταυτίστηκε βουβά με τον αγωνιστή, το παλικάρι, σε μια ταύτιση που πήρε - λόγω της έντασης και της πολυπλοκότητας των ελληνικών μετακατοχικών πραγμάτων - σχεδόν μεταφυσικές διαστάσεις.
Το τέλος της χούντας - και συναφώς και του εμφυλίου πολέμου - επέτρεψε στην ελληνική Αριστερά να παίξει, μετά το 1974, έστω και κατακερματισμένη και αλληλοσπαρασσόμενη, ξανά ανοιχτά ενεργό ρόλο στα πράγματα της χώρας.
 

Σύντομα ξανά ανοικτό το Μακεδονία Παλλάς


Καινούριο "αφεντικό" του ξενοδοχείου-συμβόλου της Θεσσαλονίκης πλέον θα είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, καθώς σε πρόσφατο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση της ξενοδοχειακής μονάδας για τους επόμενους 12 μήνες κατέθεσε τη μεγαλύτερη προσφορά.

Ψυχασθένεια και έγκλημα. Υπάρχει σχέση;


Ο James Holmes, που κατηγορείται για τις δολοφονίες μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα στη πόλη Aurora του  Colorado το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε ποινικό μητρώο, αλλά επισκέπτονταν ψυχίατρο πριν το συμβάν.
Ο Adam Lanza, που φέρεται να δολοφόνησε την μητέρα του και στη συνέχεια είκοσι παιδιά και δυο ενήλικες σε δημοτικό σχολείο του Connecticut, πρι αυτοκτονήσει, δεν είχε ποτέ του μπλεξίματα με τον νόμο, αλλά έπασχε από μια διαταραχή προσωπικότητας γνωστή ως το σύνδρομο Asperger.


Το ίδιο πνευματικά ασθενείς ήταν ο Anders Behring Breivik της Νορβηγίας, ο Jared Lee Loughner της Arizona, και ο Seung-Hui Cho της Virginia, όλοι τους μαζικοί δολοφόνοι…


Η συμμορία των τεσσάρων, και ο κύκλος του αίματος.


Επειδή αυτές τις μέρες ζούμε μια παράνοια... θέλω να μιλήσω. Δεν μπορώ άλλο!


Ε λοιπόν, έλεος πια με τη δακρύβρεχτη αυτή συμπάθεια στους τέσσερις συλληφθέντες....
Ας θυμηθούν κάποιοι πρώτα το γιατί και το πως πιάστηκαν τα μπουμπούκια: πάνοπλοι, έχοντας διαπράξει ληστείες, κλοπή αυτοκινήτων, και απαγωγή!!!

Όταν….


Όταν μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων έχει γαλουχηθεί με τα φαντεζί χαζοχαρούμενα πρότυπα της Ρούλας Κορομηλά, και την νεαντερτάλεια κοσμοθεωρία της (επιεικώς) ημιμαθούς Μενεγάκη,  και τις τατιανιές της Τατιάνας…


Όταν ένας ολόκληρος λαός έκατσε σαν ζαλισμένος μια συγκεκριμένη πρωτοχρονιά, παρακολουθώντας στο χαζοκούτι την αγωνία του Πρόδρομου και του Τσάκα….

Πότε να αγοράσω το εισιτήριό μου;


Πολλοί άνθρωποι έχουνε την πεποίθηση πως όσο πιο σύντομα αγοράσουν το αεροπορικό τους εισιτήριο, τόσο πιο καλή τιμή θα πετύχουν. Ας πούμε, σκέφτεστε να πάτε σε κάποιον παραμυθένιο προορισμό για τα Χριστούγεννα του 2013? Αρχίστε να ψάχνετε εισιτήρια από τώρα! Όμως, αυτό τελικά ίσως να μην ισχύει.

Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει και στη Θεσσαλονίκη

Ο Ορθογράφος έχει δηλώσει fan του κύριου Τριανταφυλλάκη, παλιού γνώριμου και φίλου μας, και του βιβλίου του "Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει", εδώ και καιρό. Έτσι, δεν μπορούσαμε να λείπουμε χθες από έναν κατάμεστο Ιανό επί της Αριστοτέλους, όπου και έγινε η παρουσίαση του βιβλίου για τη Θεσσαλονίκη.
Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους παλιοί φίλοι και συνεργάτες του συγγραφέα, διακεκριμένοι επιστήμονες, άνθρωποι του πνεύματος, αλλά και πολύς νέος κόσμος, τίμησαν με την παρουσία τους τον Κώστα Τριανταφυλλάκη.

Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους παλιοί φίλοι και συνεργάτες του συγγραφέα, διακεκριμένοι επιστήμονες, άνθρωποι του πνεύματος, αλλά και πολύς νέος κόσμος, τίμησαν με την παρουσία τους τον Κώστα Τριανταφυλλάκη.

Βρε καλώς το ΚΚΕ!


Είχαμε ξεχάσει σχεδόν την ύπαρξή του μετά τις εκλογές.
Το χτύπημα που του έδωσαν οι κάλπες ήταν τόσο δυνατό που το παρέλυσαν και ουσιαστικά το εξαφάνισαν από τα «επαναστατικά γυμναστήρια» των δρόμων και την κοινή θέα το τελευταίο εξάμηνο... Στη συνέχεια, ανέκυψαν και οι οικονομικές δυσκολίες, που οδήγησαν σε κλείσιμο των κομματικών μίντια και απολύσεις εργαζομένων και πολλοί θεώρησαν ότι το λουλούδι του ΚΚΕ μαράθηκε οριστικά.


Κυρίαρχος στον χώρο της Αριστεράς έγινε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναδείχθηκε σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκπρόσωπος των απανταχού και ποικίλων πραγματικών ή αυτοανακηρυγμένων ριζοσπαστών της χώρας και σοβαρός διεκδικητής της εξουσίας.
 

Σόι πάει το βασίλειο.


«Είμαι πολύ περήφανη για το γιο μου που αγωνίζεται ενάντια σε μία παράνομη και σάπια κοινωνία. Όλα ξεκίνησαν από τη δολοφονία του Αλέξη. Θα τον υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μου», δήλωσε στον Alpha η Παυλίνα Νάσιουτζικ, συγγραφέας και μητέρα του Νικόλαου Ρωμανού ο οποίος συνελήφθη για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.


Η Νάσιουτζικ υποστήριξε ότι «η αστυνομία ανακοίνωσε ψέματα ότι τα παιδιά χτυπήθηκαν κατά τη συμπλοκή», υποστηρίζοντας ότι «χτυπήθηκαν μέσα στην Ασφάλεια».

Καλημέρα θλίψη…


Φωτιά έχει πάρει το διαδίκτυο   μετά τη σύλληψη των τρομοκρατών.
Μια επιτυχία της αστυνομίας, όπως και η πρόσφατη σύλληψη της εγκληματικής συμμορίας στην Καβάλα, της οποίας οι αρχηγοί είναι ακροδεξιοί,  ή τουλάχιστον  φέρονται να έχουν σχέση με τον ακροδεξιό χώρο, θαμπώνεται και υποβαθμίζεται,  σε μία προσπάθεια να μετατεθεί το κέντρο βάρους στις φωτογραφίες των συλληφθέντων, και στο αν αυτοί υπέστησαν κακοποίηση και πότε. 


                                                                                                                                                               
Η όλη ενορχήστρωση του θέματος γίνεται σκοπίμως από τον ΣΥΡΙΖΑ,  αφ'ενός,  για να υποβαθμίσει μια επιτυχία της αστυνομίας και ένα πλήγμα που αυτή έδωσε στο χώρο  από τον οποίο  παραδοσιακά αντλεί ψήφους και υποστήριξη, αφ'ετέρου,  για να ενεργοποιήσει τα κακώς εννοούμενα,  ψυχοπονιάρικα αντανακλαστικά μιας, χρόνια , ευνουχισμένης από την Αριστερά, κοινωνίας και να δημιουργήσει σύγχυση και διχασμό.